Evet arkadaşlar dün akşam aklıma geldi acaba yurtdışına gitmek gibi bir planı olanlar (mesela ben öncelikle yunanistan ve italyayı düşünüyorum) için ne gibi önerilerde bulnursunuz. Gitmden önce neler yapılmalıdır. Negibi sorunlarla karşılaşılabilir. İşin prosedürleri nelerdir. pasaportu biliyoruz ondan başka. Evet alalım bakalım yorumları. Buarada ben bunu ciddi ciddi düşünüyorum. hedefim 2009 yazında ortalama 30 günlük yunanistan ve italya gezisi. Sağlam bir arkadaş olsa yeter. bulamazsam kendi başıma gidicem. Ama yalnız sıkıcı olabilir. O yüzden şimdiden akıllarda yer ediyim. Arkadaşlar hesapladım ortalam 7000 km yapıyor. Rota aynen şöyle tabi sonra değişebilir. adana-istanbul-selanik-atina-patras limanınından brindisi limanına feribotla-san marino-milano-roma-çizmenin ucu messina-tekrar birindisiden bu sefer çeşmeye-çeşmeden adanaya ortalama 7000 km yol yapıyor. Bu rotayı ben üniversitedeyken interrail için planlamıştım ama yapamadım. İnşallah şimdi regalimle yapacağım. Evet arkadaşlar böyle bir gezide nelere dikkat etmeliyiz neler yapmalıyız enine boyuna konuşulacak bir konu. Buyrun çok değerli yorumlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum. Saygılar... (TABİKİ TÜM BUNLARDAN ÖNCE BU YAZ KARADENİZİ BİR ARŞINLAMAK İSTİYORUM).