Alıntı Aksu Nickli Üyeden Alıntı
Yaşar ben izledim proğramı aynen dediğin gibi, aslında son soruyuda bildi, teredddüt etti, hatta hikayesini bile anlattı. Ama aldıkları onca eğitimin hakkını veremeyenleri görünce bende deliriyorum yaw.
Esas eğitim 12 Eylül öncesiymiş, daha esası Köy enstitüleri zamanı verilen eğitimmiş. Plan sırayla gidiyo, önce menderes zamanı eğitime vurulan darbe sonra 12 Eylül ve şimdiki ezberci boş bir gençlik vay ki vay.
Aksu abi, şimdiki ezberci boş gençlik diye genelleme yapmak doğru mu sence ??? Üstelik bu platformu paylaşan kitlenin %99'unun genç olduğunu düşünerek.

Köy enstitüleri yaklaşımında sana %100 hak veriyorum. Hedefe yönelik, uzmanlaşmaya yönelik ve en önemlisi tabana yaygın bu harika proje bir şekilde yok edildi maalesef.

Eğitimci arkadaşlarımızın aramızda olduğunu biliyorum ve onların benden daha doğru değerlendirme yapacaklarına da eminim ancak ben de kendimce bir şeyler söylemek istiyorum. 80 sonraki kuşağın sorunu müfredattan kaynaklanmıyor, insanların apolitize edilmesine yönelik magazinel ve tüketim toplumu yaratılmasının sonuçlarını yaşıyorlar Ancak bu sadece gençlikte mi? BBG, sabah programları, şansallar ermanlar, çarkıfelekler, hatta ironik olacak ama internet yaş, cinsiyet ayrımı yapmaksızın toplumu esir almakta; sonuç olarak saha az okuyan, kolaycı, çok çabuk tüketen bir toplum (gençlik değil sadece) olduk çıktık.

Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak herşey,, genç yaşlı farketmez...