Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 4 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu
Toplam 54 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Hobaaaa, cereyanlar kesince direk devreye giriyormu peki :P

ayhan vatan
    Bilgisayar Mühendisliği
     suzuki inturuder vs 600
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı kaldera Nickli Üyeden Alıntı
    benim aküde 2 sene sonra bozulmuştu..
    yenisini almak yerine ups pili taktım. 4 ay oldu hiç sorunum yok..piyasada 15 ytl civarı olması gerek..

Yeni akü almak isteyen arkadaşlara ithaf olunur..deneyin pişman olmayacak akü,asit derdinden kurtulacaksınız
    ups pili derken bunlar kuru sarjlı aku dedigimiz cinsten haddim olmayarak duzeltiim dedim
    dogrudur kuru sarjlı akuler hem bakım gerektirmez hemde ortalama omru 7 yıldır ama sole bir sorunları var arkadaslar kısın cok soguklarda daha cabuk donar normal akulere gore gerci gonumuz kosullarında o kadar soguk olmuyor havalar ama istanbulda kısacası istanbula gore cok daha sohuk bi bolgede degilseniz hic bir sorun cıkartmaz

Mehmet Aksu
    Muhasebe ve Finansman
     Regal Raptor DD250E
     Ankara
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı emrahss Nickli Üyeden Alıntı
    Şefim neden benzin musluğunu önce on dakika açık tutuyorsun?
    Cevabım geç kaldı kusura bakma teknik arızadan dolayı. Alıntı yazısı yoktu belirdi sonunda.
    Evet neden benzin musluğunu önce açıyorum. Bir aydan fazladır çalışmayan karbüratörde benzin kalmadığı yani uçtuğu için marşı uzun süre basmamak açısından çabuk benzin gelsin de çalışsın diye. Marşa uzun süre basmak aküye zarar verir. Yine marşa uzun süre kesintisiz basmak da marş dinamosuna zarar verir. Dinamo ısınır kollektörün etrafındaki lehimler erir bu seferde marş arızaya geçer. En temizi motor çalışana kadar marşa aralıklı olarak en fazla 5 saniyede bir basmak.

kaldera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

uğur ceylan
    SİSTEM YÖNETİM.
     KYMCO XCİTİNG 250 İ-YAMAHA YZF R1
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    yatan makıneler için doğru tesbitler
    budur.
    Biz istersek meskeni alem,alemi Kral,Kralı soytarı ederiz,
    Biz istersek zamanı alır gunesi batırır kıyameti koparır gideriz....

Kino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İ.Ergun KANCAAL
    Jeoloji Mühendisliği
     2006 250e
     Mersin
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Aksu Nickli Üyeden Alıntı
    .... Evet neden benzin musluğunu önce açıyorum. Bir aydan fazladır çalışmayan karbüratörde benzin kalmadığı yani uçtuğu için marşı uzun süre basmamak açısından çabuk benzin gelsin de çalışsın diye.....
    aksu dostum harika bir tespit emrahta can evinden vurmuş konuyu
    bunlar ehliyet sınavlarında sorulmayan sorulardır..

Mehmet Aksu
    Muhasebe ve Finansman
     Regal Raptor DD250E
     Ankara
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı Kino Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı Aksu Nickli Üyeden Alıntı
    .... Evet neden benzin musluğunu önce açıyorum. Bir aydan fazladır çalışmayan karbüratörde benzin kalmadığı yani uçtuğu için marşı uzun süre basmamak açısından çabuk benzin gelsin de çalışsın diye.....
    aksu dostum harika bir tespit emrahta can evinden vurmuş konuyu
    bunlar ehliyet sınavlarında sorulmayan sorulardır..
    Ehliyeti 1977 de alınca ve bazı zamanlar profesyonel olarak ticari amaçlı da olsa her tür araç kullanınca normal olarak arızalarda meydana geliyor ve yerine göre gideriyoruz yerine göre usta ilgilenirken bizde kopya çekiyoruz derken bilgi birikimi oluşuyor ama bilmediğimiz daha çok şeyler de vardır muhakkak. En zevklisi de paylaşmak

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Yıldızlı 5

Buraxdj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Burak Taşkıran
    müzik direktörü
     dd100e / agility 125
     Türkiye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Sanırım bu akü sorunu biraz kronik...

Motoru yeni aldığımda bildiğiniz üzere bayaa bi yatmıştı,satan arkadaş bana şarz edip orjinal haliyle verdi. Bir gün sonra Golden marka çin malı akü yalan oldu. 2 kez şarz ettirdikten sonra o aküyü çöpe atıp gidip Bosch marka sıfır bir akü aldım. Gerekli işlemleri yaptırarak taktırdım . Artık tamam dedim sağ ayağımın arkası ayak marşını ıskalamaktan morarmıyacak . Ama ne oldu ? Paat 1 gün sonra ne ışık var ne korna . Dedimki bu şarz etmiyor heralde . Vurdum kendimi yollara ve samimi bir arkadaşım olan BMW servisi Acıbadem Moto As a gittim. Hasar tespiti uzadı arada saçmaladığımız zamanlar oldu. Bobinden olduğunu söylediler gittim Emre yedek parça ya bobin aldım. Döndüğümde ölçümleri yaptık bobin sağlam dendi. Bobini sardırmıştık ve sardırdığımız bobinin değerleri motosiklet elektrikçisine göre daha sağlamdı. Bobini geri verip (sağolsun aldılar) bir adet beyin ve starter aldım. Tekrar karşıya geç tak... Motor çalışmadı. Marş almadı . Sonra o tarafta bir elektrikçiye verdim elimle taşıyarak. bi gün sonra motoru yağmurla karışık havada teslim aldım. Zor bela bu tarafa geçtim o havada. Otoparka bıraktım motoru. Sabah geldim yine aynı problem. Çalışmıyor. Kafayı yiyecektim. Derhal 15 senelik motorcu arkadaşımı aradım. Dedim gel al beni senin usta ya gidiyoruz. Zeytinburnuna bu gün bıraktım motoru. Çok tavsiye edilen ustamız bakalım dd100e nin problemini halledebilecekmi ?

Bu motor neden şarz almaz ?

Bu arada git gel yol paralarını ve farsız kornasız yaşadığım kaza tehlikelerini saymıyorum bile

dd100e - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yasin odabaşı
    Öğrenci
     dd100e
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    abiler geçen gün yeniçiftlike gittim motor ordayatıyo benim yazdan beri marşa bastım gıy gıy gıy gıy ötüyo ayak marşı ile denedim gine olmadı (hava soğuktu)
    motosikletimi jandarmalara kaptırdım

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı Buraxdj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım bu akü sorunu biraz kronik...

Motoru yeni aldığımda bildiğiniz üzere bayaa bi yatmıştı,satan arkadaş bana şarz edip orjinal haliyle verdi. Bir gün sonra Golden marka çin malı akü yalan oldu. 2 kez şarz ettirdikten sonra o aküyü çöpe atıp gidip Bosch marka sıfır bir akü aldım. Gerekli işlemleri yaptırarak taktırdım . Artık tamam dedim sağ ayağımın arkası ayak marşını ıskalamaktan morarmıyacak . Ama ne oldu ? Paat 1 gün sonra ne ışık var ne korna . Dedimki bu şarz etmiyor heralde . Vurdum kendimi yollara ve samimi bir arkadaşım olan BMW servisi Acıbadem Moto As a gittim. Hasar tespiti uzadı arada saçmaladığımız zamanlar oldu. Bobinden olduğunu söylediler gittim Emre yedek parça ya bobin aldım. Döndüğümde ölçümleri yaptık bobin sağlam dendi. Bobini sardırmıştık ve sardırdığımız bobinin değerleri motosiklet elektrikçisine göre daha sağlamdı. Bobini geri verip (sağolsun aldılar) bir adet beyin ve starter aldım. Tekrar karşıya geç tak... Motor çalışmadı. Marş almadı . Sonra o tarafta bir elektrikçiye verdim elimle taşıyarak. bi gün sonra motoru yağmurla karışık havada teslim aldım. Zor bela bu tarafa geçtim o havada. Otoparka bıraktım motoru. Sabah geldim yine aynı problem. Çalışmıyor. Kafayı yiyecektim. Derhal 15 senelik motorcu arkadaşımı aradım. Dedim gel al beni senin usta ya gidiyoruz. Zeytinburnuna bu gün bıraktım motoru. Çok tavsiye edilen ustamız bakalım dd100e nin problemini halledebilecekmi ?

Bu motor neden şarz almaz ?

Bu arada git gel yol paralarını ve farsız kornasız yaşadığım kaza tehlikelerini saymıyorum bile
    Dostum motorunda şase olayı olabilir, ince ayrıntısına kadar elektrik aksamını kontrol et, ucu açık ve herhangi bir yere değen bir kablo bile akünü boşaltmaya yeter, bu daha önce başkalarının başına geldi çünki, 1 aküyü anlarım ama 2 aküde aynı şeyi yaparsa sorun başka yerdedir.

Sayfa 4 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)