Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 45 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

bilgihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bilgihan
    ihracat
     mondial 100 nt turkuaz
     Istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    5

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar..

Nasib olursa yarın veya çarşamba RR 125 ime kavuşacağım..Daha önce viresli motor kullanmadım..(arabayla 20 yıllık tecrübem var ...bisikletle İst- İzmir de yaptım ama bu biraz başka)
    Motoru Istanbul-Güneşli den teslim alıp TEM den Ümraniye tarafına geleceğim..Bana sürüşle ilgili tavsiyeleriniz varsa memnun olurum..Acemilerin en sık yaptıkları hatalar nelerdir?
    Her türlü tavsiyenize şimdiden teşekkürler..

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Bilgihan, hayırlı olsun motorun öncelikle.

Saat kaçta trafiğe gireceksin??? Akşam 5'ten önce olması için uyarıya gerek yok sanırım. En geç 5'te Güneşli'den çıkmalısın ki akşam trafiğine kalmayasın...

Ben sana birkaç tavsiyede bulunayım:

Muhakkak TEM otoyolunu kullan. E-5'te metrobüs yapılacak diye tüm şeritler birbirine girdi. Normal yolundan ilerliyorsun karşına bir üstgeçidin direği çıkıveriyor, soldan usul usul gidiyorsun hop şerit birdenbire yok oluyor, bariyerler karşına çıkıveriyor, iki çizgiyi ortalayıp şeridinde gidiyorsun, yolun ortasından yeni bir şerit çizgisi beliriyor, karmaşa karmaşa üzerine...

TEM'den sağ şeritten ilerlemeni tavsiye ederim. 60-70 km/h ile gitmen yeterli olacaktır. Trafiğin sıkıştığı yerde hızını 30 km/h lere düşürerek emniyet şeridine girebilirsin ancak pür dikkat olman ve sürekli selektör yaparak dikkat çekmen gerekir.

Aynalarını çok sık kontrol et. Zorunlu kalmadıkça şerit değiştirmemeye dikkat et, eğer şerit değiştireceksen ayna kontrolüne ek olarak kafanı şerit değiştireceğin yöne hafif çevirip yolu kontrol etmeyi unutma.

Yoldan sakın korkma. Sen de trafiğin bir parçasısın, bunu unutma.

Takip mesafesine aman çok dikkat et. İki tekerle ani fren hoş olmaz.

Motor nereye bakarsan oraya gider, sakın unutma.

Frenleme yaparken iki freni kontrollü olarak birlikte sıkmaya bak. Sadece ön yahut sadece arka freni sıkmak tehlike yaratacaktır.

Tam korumalı olacağını düşünerek bununla ilgili birşey demiyorum.

Son olarak sürüşten keyif almaya bak. Ben ilk motor kullanışımda "artık ben de motorcu oldum laaaaaannnnn" diye bağırmıştım kaskın içinde

Eğer sürüşe hazır olmadığını düşünüyorsan 3 gün daha bekle, Cumartesi günü Güneşli'den birlikte alalım motoru. Birlikte dönüş yaparız. Senin de ilk grup sürüşün olur
    yol yapalım yol

foreman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Ulus
    servis şefi
     sym gts 250 evo i
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2

oncelıkle hayırlı ugurlu olsun...
    yapacagın ılk ıslem benzıncıden yakıt al...
    yolda kalmanı ıstemeyız...
    motorunun rodaj da oldugunu hatırlayarak surus yap...
    kornalardan korkma.bu panığe sebeb olur...
    ve kamyonlara cok dıkkat et.hareket halınde arkalarındakı hava boslugu tehlıke yaratabılır...
    literatürde foreman...
    halk arasında formen...
    dostlar arasında FATİH....

müslüm baba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Müslüm
    Serbest Meslek
     Regalraptor 250 CC
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Benim sana tavsiyem oto yola çıkmadan motorunla 10 dk şehir içinde yol yap,güneşlide metro marketin alt yolu çok uygun bu iş için, senin trafik tecrüben var zaten araba kullanır gibi hiç çekinmeden bas gaza ayna kontrollerini ihmal etme, en önemlisi vites aralıklarını iyi öğren, durmadan vitesi küçültmeye çalış,durduktan sonra vitesi bire almada zorlanabilirsin,boşa almaktada zorlanacaksın o yüzden vitesleri çalış yeter, ALLAH KAZA BELA VERMESİN.

Birde benzin musluğunun şeklini iyice öğren rezervde bırakırsan yolda kalırsın.
    NERDE BİR MOTORCUNUN BAŞI SIKIŞSA MÜSLÜM BABAYI ARAR 0532 228 08 59

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Ek olarak motoru ısıttıktan sonra jikleyi kapamayı unutma. Jikle açık unutulup motor boğulması olayı aynıyle vakidir...
    yol yapalım yol

bilgihan
    ihracat
     mondial 100 nt turkuaz
     Istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    5
    Hepsi kulağıma küpe olacak...sağolun..
    Tem den gitmek zorundayım zaten çünkü OGS falan yok şimdilik.
    Carvalho : beraber gitme teklifin için çok teşekkürler ben sana bildiririm gelişmeleri.
    Hava boşluklarına bisiklet gezisinden iyice tecrübeliyim
    Müslüm Baba sen benim aklımda ki şeyi hatırlatmışsın..Viteslerin yeri hatta fren debriyaj için kas hafızası yaratmamm lazım önce...dediğin gibi motorun neyi nerde iyice öğrenip önce oralarda biraz tecrübe edeceğim.
    çok sağolun.. tavsiyeleriniz çook faydalı olacak

kaanka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alper Kaan Ka...
    Bankacı
     Artık yok ;(
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    öncelikle hayırlı uğurlu olsun....
    emiyet şeridini kullanırsan dikkat et kameralara yakalanmamaya bak yoksa benimgibi çok şık fotoğrafların gelir eve....

Mehmet Aksu
    Muhasebe ve Finansman
     Regal Raptor DD250E
     Ankara
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    Arkadaşlar gerekenleri yazmış zaten, yolda kendini göster araç sürücülerine, iki şerit arasında da kalma, mümkünse sağ şeritten git, trafiğin akış hızında git, senin gözün sağ sol aynalar olacaktır, yine de tereddüt halinde sadece başını bir saniyelik çevir ve bak. Sinyallerini kullan ve açık unutma, farını da yakarak git.
    Metro marketin alt köşesinden sağa ikitelli ye doğru düz ve boş bir yol var oradan git gel, viteslere alıştır ayağını, frenleri de ikisini de aynı anda ayarlı şekilde alışmaya bak. Sonrası kolay, Önce Allaha sonra kendine güven bas, yolun açık olsun.

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Dostum ilk yapman gereken şeyi ben sana söyliyim, motoru teslim aldığında yakınlarda kendine hemen bir arazi bul veya az işlek bir sokak olsun veya bi otoparkta olabilir bu, seni ilk zorlayacak şey fren olayı olacak, ayağını fren pedalına alıştırmalısın, ilk 20 dakika yada yarım saat sadece 1. vitesle hareket etme ve frenaj çalış, 2. olarak debriyaja alışmalısın, bunun için rampa yukarı motoru durdur ve başarılı olana kadar hareket etmeye çalış, adım gibi eminim bir kaç kez stop edeceksin :mrgreen: fakat allah ne verdiyse gaz verip kalkmaya çalışıp debriyaj balatanıda yeme ona göre. son olarak 2. vitese geçiş ve 1. vitese düşüş çalış gerisi kendiliğinden gelecek zaten, sen bile şaşıracaksın olanlara ;)

bilgihan
    ihracat
     mondial 100 nt turkuaz
     Istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    5

bir iki soru

bir iki soru sormak istiyorum arkadaşlar

1...vites değiştirme açısından ne tip ayakkabı tercih etmeli?

2... Seyir sırasında (mesela 50-60 km/s le giderken) ola ki motor stop etti..(bunu başarmak zor olsa gerek ama ) ne yapmalı? giden motor tekrar çalıştırılabilir mi?

3..ikinci soruya ek olarak...seyir halinde gaz teli koptu varsayalım...ne yapmalı.?(dörtlüleri yakıp kendini kenara atmaktan başka)

Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)