Ben motorumun dün Mustafa ustada yazlık bakımını yaptırdım, motorun performansı müthiş arttı.
Yapılan işlemler.
- Arka tekerlek sökülüp temizlik yapıldı rulmanlar kontrol edildi balata kontrol edildi,yağlandı toplandı bi sorun yok.
- Debriyej balatası söküldü, 28 bindeki motorun balataları hala güzeldi ama saclarda ufak kararmalar vardı o yüzden balata ve saclar komple Hondanın kilerle değiştirildi.
- Sibop ayarı yapıldı.Biraz sıkı çıktı.
- Karbüratör temizlendi,senkron ayarı yapıldı son zamanlarda çok yakmaya başlamıştı.
- 12 bin Km sorunsuz çalışan bujiler değiştirildi tırnak incelmişti, yine BOSH marka takıldı.
- Şarzı ölçüldü normal,akü kontrol edildi suyu tamam.
- Motorun suyu kontrol edildi eksik yok.
- Termostatın açıp açmadığı motor ısındıktan sonra kontrol edildi çalışıyor.
- Bu arada fanların açıp açmadığına bakıldı çalışıyor.
- Ön fren hidroliği değiştirildi. Balatası yeniydi zaten.
- Arka zincir baklaları kontrol edildi herhangi bir esneme zedelenme olmadığı görüldü.
- Hava flitresi değiştirildi temiz olmasına rağmen değişti çünkü rutubet ve nemden özelliğini kaybetmişti.
- Motorun tüm elektrik aksamı elden geçirildi her şey saat gibi, bu arada ateşleme bobini testden geçti güzel çıktı.
Ve motor Mustafa ustada 2 gün kaldı usta motoru test etti ve her şey mükemmel çalışıyor,al şimdi Urfaya git dedi. Aldım tam çıkacaktım el freni muşurunun çalışmadığını farkettik derhal temizlendi ve çalışıyor.
Bu bakımları Yaza girerken yaptırmanızı tavsiye ediyorum.

Regalraptor 250 CC
İstanbul
B Rh (+)