Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

orkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ORKUN TÜLÜ
    Makina Mühendisliği
     REGAL RAPTOR
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3

Yatarken Dikkat Edin

>Bir tarafa yatarak uyuma durumunda, yatılan yöne bağlı olarak burun deliklerimizin birisinin tıkanırken, diğerinin açıldığı ve solunumun açık olan burun deliğinden yapıldığı araştırmalarla belirlenmiştir.
    Ayrıca nefes alınan burun deliği ile beynin yarımküreleri ve sempatik-parasempatik sinir sistemleri arasında da bir münasebet olduğu, çalışmalarla gösterilmiştir.
    Sağ tarafa yatılması durumunda, sağ burun deliği tıkanmakta, sol burun deliği açılmaktadır. Sol burundan yapılan nefes alma ile sağ beyin yarımküresinin aktivitesi artar.

Sağ beyin yarımküresinin uyarılması, parasempatik sinir sistemimizin faaliyetlerini artırmasına, kalp hızımızın yavaşlamasına, tansiyonumuzun düşmesine ve mide-bağırsak faaliyetlerimizin yavaşlamasına neden olur... Dolayısıyla kalbimiz daha az yorulur, uykuya dalmamız daha kolaylaşır, bu da istirahatımızın daha iyi olmasına imkân sağlar.
    Diğer yandan sol tarafa yatılırsa ne olur?

Sol burun deliğinin tıkanması ile birlikte sağ burun deliğinden nefes alınması, sempatik sinir sisteminin faaliyetlerinde artışa yol açar; bu durumda kişi heyecanlanmış gibi olur ve kalp atışlarındaki hızlanma ile kalp daha da yorulur. Bu yüzden uykuya dalma zorlaşır.
    Çünkü kalp atım hızının, tansiyonun, heyecan ve dikkatin artması uykuya engel olabilir. Sol tarafımız üzerine uyumada ise vücudumuz daha çok yıpranacaktır.
    Sırtüstü veya yüzüstü yatınca durum ne olacaktır?
    Yüzüstü yatmak zaten uzun süre mümkün olmadığı gibi, kalp, akciğerler ve mide bu durumda baskı altında olduğu için, ciğerlerimiz ve midemiz sıkışıp rahatsızlık verebilir. Sırtüstü yatıldığında ise bu rahatsızlıklar olmayabilir. Ancak uykuya dalmada gecikme olabilir. Bu durum da vücudun tam dinlendirici bir uykuya geçmesine ve dinlenmesine engel olabilir. Çünkü bu durumda gündüz olduğu gibi iki burun açık olacak ve parasempatik sistem uyarılamayacaktır. Ayrıca sırtüstü yatılması durumunda mide ve bağırsakların fonksiyonlarını gerçekleştirmesi biraz daha zorlaşacaktır.

En faydalı ve belki de en az zarar görebileceğimiz yatış pozisyonun:
    'Sağ yana yatarak ve ayakları vücuda doğru çekerek uyuma' şeklinde olduğu, yapılan araştırmalarla ancak bugün doğrulanabilmektedir.

Bu yatış seklinde hem mide ve bağırsaklar korunmakta, hem de sindirimin daha kolayca tamamlanması mümkün kılınmaktadır.<O></O>
    </O>

foreman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Ulus
    servis şefi
     sym gts 250 evo i
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    paresampetık...[smilie=greencolorz:

valla kargadan baska kus tanımam...
    bu yatıs sıstemının son derece saglıklı oldugunu bılım adamları bugun mu cozmus...:evil:
    halbukı bu yatısı bıze 1300 kusur yıl once tavsıye eden bı mubarek zaat var...
    demekkı huzur ıslamda
    (yazdıklarım polemık yapmasın.herkezın bıldıgını kaleme aldım..)

paylasım ıcın tesekkurler...
    literatürde foreman...
    halk arasında formen...
    dostlar arasında FATİH....

matemmatik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

R. Aytaç İZGÖRDÜ
    matematik öğretmeni
     RR DD250 E9
     şanlıurfa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Uyku ile ilgili büyük problemler yaşadığım zamanlarda ben de biraz araştırmıştım ve Peygamberimiz(S.A.V.)in tam olarak sizin ifade ettiğiniz gibi uyuduğunu ve bunun sünnet olduğunu öğrenmiştim.
    Hocam bu arada bu faydalı topiclerinize her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık...

ugurcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

uğur akyay
    Halkla İlişkiler
     R1150GS
     İstanbul - Ümraniye (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı foreman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    paresampetık...[smilie=greencolorz:

valla kargadan baska kus tanımam...
    bu yatıs sıstemının son derece saglıklı oldugunu bılım adamları bugun mu cozmus...:evil:
    halbukı bu yatısı bıze 1300 kusur yıl once tavsıye eden bı mubarek zaat var...
    demekkı huzur ıslamda
    (yazdıklarım polemık yapmasın.herkezın bıldıgını kaleme aldım..)

paylasım ıcın tesekkurler...
    bu yatış şeklinin adı ceninpozisyonu başınız ağrısa bile bu şekilde yatıldığında rahatlama olacaktır sebepleri arasında psikolojik olarak vucudun kendini ana rahminde sanmasıda var diğer fizyolojik sebelerinden birde dolaşım sisteminin rahatlaması bi yeriniz ağrıdığında kenidizi kotu hisettiğinizde bu şekilde yatarsanız bir parça rahatlama hisedeceksinizdir :D
    hade iyi uykular :D
    250 dd e9-b 2007-2009
    F650 "99 2009-2010
    FZS600 "03 2010-2013
    DL650 "05 2013-2014
    R1150GS ''00 2014-...

bozkurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ali BOZKURT
    Türk Silahlı Kuvvetleri
     KUBA 150-25
     Balıkesir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Arkadaşlar özür dilerim.Ya benim bilgisayarda bi sorun var yada bende.Orkun kardeşimin açmış olduğu topic'te sadece başlık okunabiliyor dimi?Çünki ben sadece onu okuyabiliyorum.Konunun üstüne tıkladığımda gogle sayfası açılıyor.Doğrumu?Konunun ne olduğunu tam kavrayamadım.Lütfen bana açıklarmısınız.Teşekküe edrim.Kazasız sürüşler.
    Sağlıcakla kalın.

bilgihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bilgihan
    ihracat
     mondial 100 nt turkuaz
     Istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    5
    Alıntı orkun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    >Bir tarafa yatarak uyuma durumunda, yatılan yöne bağlı olarak burun deliklerimizin birisinin tıkanırken, diğerinin açıldığı ve solunumun açık olan burun deliğinden yapıldığı araştırmalarla belirlenmiştir.
    Ayrıca nefes alınan burun deliği ile beynin yarımküreleri ve sempatik-parasempatik sinir sistemleri arasında da bir münasebet olduğu, çalışmalarla gösterilmiştir.
    Sağ tarafa yatılması durumunda, sağ burun deliği tıkanmakta, sol burun deliği açılmaktadır. Sol burundan yapılan nefes alma ile sağ beyin yarımküresinin aktivitesi artar.

Sağ beyin yarımküresinin uyarılması, parasempatik sinir sistemimizin faaliyetlerini artırmasına, kalp hızımızın yavaşlamasına, tansiyonumuzun düşmesine ve mide-bağırsak faaliyetlerimizin yavaşlamasına neden olur... Dolayısıyla kalbimiz daha az yorulur, uykuya dalmamız daha kolaylaşır, bu da istirahatımızın daha iyi olmasına imkân sağlar.

Sol burun deliğinin tıkanması ile birlikte sağ burun deliğinden nefes alınması, sempatik sinir sisteminin faaliyetlerinde artışa yol açar; bu durumda kişi heyecanlanmış gibi olur ve kalp atışlarındaki hızlanma ile kalp daha da yorulur. Bu yüzden uykuya dalma zorlaşır.
    Çünkü kalp atım hızının, tansiyonun, heyecan ve dikkatin artması uykuya engel olabilir. Sol tarafımız üzerine uyumada ise vücudumuz daha çok yıpranacaktır.
    Yüzüstü yatmak zaten uzun süre mümkün olmadığı gibi, kalp, akciğerler ve mide bu durumda baskı altında olduğu için, ciğerlerimiz ve midemiz sıkışıp rahatsızlık verebilir. Sırtüstü yatıldığında ise bu rahatsızlıklar olmayabilir. Ancak uykuya dalmada gecikme olabilir. Bu durum da vücudun tam dinlendirici bir uykuya geçmesine ve dinlenmesine engel olabilir. Çünkü bu durumda gündüz olduğu gibi iki burun açık olacak ve parasempatik sistem uyarılamayacaktır. Ayrıca sırtüstü yatılması durumunda mide ve bağırsakların fonksiyonlarını gerçekleştirmesi biraz daha zorlaşacaktır.

'Sağ yana yatarak ve ayakları vücuda doğru çekerek uyuma' şeklinde olduğu, yapılan araştırmalarla ancak bugün doğrulanabilmektedir.

Bu yatış seklinde hem mide ve bağırsaklar korunmakta, hem de sindirimin daha kolayca tamamlanması mümkün kılınmaktadır.<O></O>
    </O>

Yok komutanım...üzerinde link var ama yazılı kısmı da var..Sanırım buradan okuyabileceksin..
    Bilgihan YILDIZ..1970

FREE YOUR MIND !...
    0 Rh (+)

kaanka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alper Kaan Ka...
    Bankacı
     Artık yok ;(
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı bozkurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar özür dilerim.Ya benim bilgisayarda bi sorun var yada bende.Orkun kardeşimin açmış olduğu topic'te sadece başlık okunabiliyor dimi?Çünki ben sadece onu okuyabiliyorum.Konunun üstüne tıkladığımda gogle sayfası açılıyor.Doğrumu?Konunun ne olduğunu tam kavrayamadım.Lütfen bana açıklarmısınız.Teşekküe edrim.Kazasız sürüşler.
    Sağlıcakla kalın.

umarım şimdi görebilirsin

</O

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Şifrenizi girerseniz sayfa açılışında sorun kalmaz...
    yol yapalım yol

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)