Alıntı carvalho Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Burak,

Seninle karşılıklı yazışmalardan inan çok büyük keyif duyuyorum. Sanırım karşılıklı anlayış ve ortak dili konuşmak bu olsa gerek.

Motorların yakıt tüketimiyle ilgili farklı ve çok doğru olmayan yaklaşımlar var. Honda'nın 750 cc'lk motorunun enjeksiyonlu olsa bile varolan benzin fiyatları göz önünde bulundurulduğunda km'de 13 krş yakması 100 km'de 3.7 lt yakması anlamına geliyor ki bu çok iddialı ve neredeyse imkansız bir durum. Neredeyse 250 cc'lerin performansına eşdeğer.

Sevgi ve saygılar
Ben de son yazanın Carvalho olduğunu görünce heyecanlanıyorum hemen okuyorum mesajları

Yakıt konusundaki tespitiniz çok doğru..Efe Honda'nın ifadesi 13 kuruştu.. Afyon'da yolda çevirdiğim Utku isimli arkadaş 50-60 kuruş yaktığını söyledi, sizinle konuştuğumuzda ise (yanlış hatırlamıyorsam) 15-16 kuruş civarı dediniz.

Örneğin Utku'nun söylemi doğru olsaydı 250cc lik bir motor benim tercihim olurdu ve gidip Suzuki'nin 250cc modelini almak için para biriktirirdim. Ancak 750-800 cc lik bir makina eğer km.de (ort) 15 kuruş yakıyor ise kendi adıma tercihim bu makinalardan yana olurdu, çünkü Utku'nun Honda'sını bir kere sürdüm ve daha önce forumda da yazdığım gibi sürmez olaydım. Resmen tadı damağımda kaldı. Ama km.de 50-60 kuruşluk bir tüketimi olan makinanın kendi adıma tadı filan olmaz damağımda da aklımda da bişey kalmaz o makina adına.. Yakıtının yüksek olması sebebiyle gönlümce binemediğim makina bana keyif vermez çünkü..

Tecrübe kazanana kadar, daha fazla bilgi sahibi olana kadar, bütçemi ayarlayana kadar, ne olup ne olmadığını bildiğim RR Class'ım, benim için First Class'tır..

RR'ımın en paha biçilemez yanı, bu siteyle (dolayısıyla da) sizlerle tanışmama vesile olmasıdır.

Saygılar..