İlk yardım, hepimizin, özellikle bizim gibi risk unsuru yüksek sosyal grup üyelerinin sadece i olarak değil uygulamada da ehil olmamız gereken hayati bir konu... Hepimiz çok şey bildiğimizi zannediyoruz ama çok az şey biliyoruz.

Ülkemizde ilk yardım kurslarının para karşılığı olmasını ise asla anlayamamışımdır. İlk yardım kursları bedelsiz olmalı ve insanların bu kurslara katılımı teşvik edilmelidir. Sadece trafik kazaları için değil, ev kazaları ya da başka kazalar için de...

İki sene önce bir motosiklet kazası görmüştüm, Bahçelievler Talatpaşa caddesinde panelvanın biri, muhtemelen görmediği için bir motosikletliye çarpmıştı. Motorlu arkadaş sol şeritteydi ve şiddetli bir biçimde yere düştü. Biz aracımızı durdurduk, dörtlüleri yakıp, yaralını yanına gidene kadar kişinin çevresinde meraklı bir kalabalık oluştu. Herkes eminim ki iyi niyetliydi, hatta iyi niyetli bir amca yerdeki yaralı kazazedenin kafasını tutmaya kalkıştı, arkadaşına da ayaklarından tutmasını söyledi kenara taşımak için. Öfkeyle müdahale ettik tabii, kımıldatmamaları, özellikle boyun bölgesine asla dokunmamaları için... Ambulans, polisi aradık sonrasında da... Umarım arkadaş iyidir şimdi... Nefes alıyordu ve görünen kanaması yoktu...

İlk yardım eğitimi şart...

Öğretmenim, böyle bilgilendirmelere lütfen devam ediniz... Teşekkürler...