Kısaca özet geçeyim arkadaşlar şimdi.
Telsiz olayını gerçekten çözmemiz gerekiyor, gurup sürüşü yaparken tehlikede olan arkadaşlara arkadan bağırmak istemiyorum artık, bu olayı bir gereklilik olarak ele alıyoruz arkadaşlar tabi arada birkaç fıkra geçebilir :P
Telsizlere gelince, bu konu hakkında araştırma yaptım kendim biraz, piyasada telsizler ya tek yada çitf olarak satılmakta genelde ve paket içeriği olarak 2 telsiz pilleri ve şarj aleti geliyor, kulaksık PTT butonu vs.. şeyler çok nadir dahil oluyor bu paketlere. Motorola ve aselsan telsizler fiyat bakımından (140 ytl çift telsiz) uygun gözüksede satıcılar çin üretimi olduğu için pek tavsiye etmiyor gibiler. Telsiz konusunda uzman olan firmalar bellidir, MIDLAND, İCOM, YAESU, ALAN marka telsizler hem amatör hemde profesyonel telsizlerde tüm şantiye ve devlet kuruluşlarının ilk tavsiyelerindendir, tabi fiyat oranıda biraz fazladır, bizim kullanabileceğimiz PMR lisansız telsizlerin fiyatları 200 ytl ve üstü civardadır bu markaların, buna ptt butonu kulaklık dahil değildir, bu ekstra aksesuarlarda 100 ytl civarını bulabilir ama biz ne yardan ne serden geçip işimizi görecek telsizlere yöneleceğiz.
Birde Telsizde baz alacağımız önemli özellik intercom desteğinin olması olacak, mesela aselsan MT 925 ve sonrası modellerinin bu desteği var, bu nasıl birşeydir derseniz sadece 1 telsiz üzerinden hem sürücü hemde ardçının görüşebilmesini sağlar, yani 2 kulaklığı 1 telsize bağlarsınız ve arkanızdakiyle konuşursunuz yani ikinci telsiz gerekmez, tabi aynı anda diğer motorlarlada bağlantı kurabiliyorsunuz, burda sadece ardçınızla konuşmak ve başkasının sizin ne konuştuğunuzu duymasını istemezseniz kanal değiştirmeniz yeterli olacaktır hepsi bu.
Bakıcaz işte bize göre olan bütçemizi sarsmayacak ve işimizi görecek birşey, biz alacaklı listesinin kalabalık olmasını istiyoruzki pazarlık payımız kuvvetlensin arkadaşlar.

Yamaha Royal Star 1300
İstanbul
A Rh (+)