selam dostlar...
uzun uzun araştırdım...ama gerçekten uzun uzun araştırdım,tüm regal satan yerleri dolaştım,kimi bana güven vermedi,kimide burnundan kıl aldırmadı...olsun hepside sağolsunlar..
bir parama baktım,bir motorlara baktım,yok anlaşıldı: regal alamıyorum !..scooter'a da binmek istemiyorum, o halde sıfır aolarak alacağım tek makina kanuni caracal olarak netleşti..Forumlardan ziyade kullanan arkadaşlarımıza danıştım ve pek öyle "kötü,olumsuz,dert" olacak şikayetlere rastlamayınca gittim caracalı aldım..Allah sizlere çok çok daha iyilerini nasip etsin..ilk günler şahane gidiyoruz , tek marş çalışıyor,fazla zorlamıyorum falaaaann !....
yine keyifli bir günde güneşli taraflarındayız,tır-tır gidiyoruz, zart !..motor stop etti !..tekrar marşa bastım,ateşledi , ama oda ne , yine durdu...çalışmaz !.. çalışmıyor meret !..çıldıracam !..yolda kaldım...neyse kafamı topladım ve arkadaşımın müdürlüğünü yaptığı hyundai servisine ittireee ittire getidim..yahu ne kadar ağırmış meğer yuh !...
hemen servisi aradım,yerimi tarif ettim,yarım saat sonra kamyonet ile beraber yol yardımı geldi (bak bu hizmetlerini çok beğendim)
daha baştan "bakın dedim eğer motorun toplandığı servise götürecekseniz hemen yere indirin" dedim.."çünkü motoru toplaayan servis bütün civataları sıkmadan teslim etti" tamam dediler,çıktık yola...git baba git..."burası neresi arkadaş,nereye geldik biz yav ?" diyecek oldum "çatalca" dediler...."ama hemen yapıp geri verir çok iyi bir ustadır" dediler...iyi o zaman dedik bizde..aleti servise indirdik,sağolsun usta hemen ilgilendi ve ilk bakacağı yerlere hemen baktı , ı-ıh çalışmıyor....
(bu arada ,çatalca İstanbul falan değil arkadaş..en yüksek dağından bile İstanbulun evlerinin çatıları bile görünmüyor..çoook uzak be )
usta bir aradan sonra konuştu:
- motor kalacak aabi..
- neey ?.. dedim saat olmuş 6 şimdimi söylenir yav..nasıl dönecem geri...ulllan caracal...varyaaa seni.... diye söylene söylene eve dokuz buçuk gibi bir saatte geldim..
geldiğim gibi hemen kanuniye bir e-mail döşendim , sabaha cevabı geldi.ama hızımı alamadım birde telefon ettim.."yahu" dedim herhalde siz araba kullanıyorsunuzdur.."evet" dedi.."peki"dedim "sizin arabanız yeni aldığınızda her tarafı gevşek,civataları sıkılmamış olsa ne yaparsınız?" "olurmu hiç öyle şey dedi" "e kardeşim hiç duymuyormusunuz servisler civataları bile sıkmıyorlar" kim diye sordu,bende servisin adını verdim anasını satiim...benden özür dileyip motorumla ilgileneceklerini,şimdi hangi servisde olduğunu sordular ve kapattılar..ertesi gün motorumun olduğunu ve alabileceğim haberi geldi..ama sorun gerçekten büyükmüş: krank pozisyon sensörü yanında dönen volana sürtünerek kablosu aşınmış ve şase yapıyormuş,usta değişen parçayı bana gösterdi,kablo resmen kesilmiş..(ama neden olsun be kardeşim..sıfır motor bu) şimdi şöyle diyenleri duyar gibiyim: e..kardeşim sende regal almıyorsun , paran yoksa 2. eldemi yok yani...yok olmaz , ben nereden bileyim ilk sahibi onu ne ile beslemiş,nasıl muamele etmiş,dövmüşmü,sevmişmi?..sıfır olsun , sıfır...beni tanısın sırf..hehehe...
neyse şimdi sorun yok , beraber her yere gidiyoruz..belli olmaz belki de raptor kardeşlerinin arasında koşarız yakında..
saygılar

kanuni caracal 200
Türkiye/İSTANBUL
AB Rh (+)