Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

kawancha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ahmet mehmet
    Öğrenci
     Regal Raptor DD250E
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Question karter temizliği

selamlar

motorum 13bin oldu fakat 10binde yapmak gerektiği halde şimdiye kadar yağ değişiminde hiç karter temizliği işine girişmedim. yeni yağ değişimi yapmadan önce karteri temizlemekte kararlıyım, deneyen arkadaşlar varsa çok değişiklik gördüler mi, yaparken herhangi bir problemle karşılaştılar mı? benim bildiğim yöntem "eski yağ motordan akıtıldıktan sonra yağ tıpası takılıp kartere yağ yerine gaz yağı konuyor ve devre kapalıyken marş motoru 4-5 kez çalıştırılıyor, böylece yavaşça gaz yağının pistonların içinde gezinip tozları alması sağlanıyor. ardından bu gaz yağı da boşaltılıp, tıpa açık vaziyette 2-3 saat tamamen motordan akması ve kuruması bekleniyor. sonra kapak açılıp filtreyi de fırçayla temizleyip herşeyi kapatıyor, 1.9 lt yeni yağımızdan koyuyor, 5 dakika rolanti çalıştırdıkdan sonra gıcır gıcır motorumuzla yollara çıkıyoruz."
    fakat malum artık gaz yağını bulmak çok zorlaştı. hangi benzinciye, nalbura girsem yok.. gaz yağı yerine kullanabileceğimiz bir alternatif var mı? fikirlerinizi bekliyorum..

b
    a
     a
     a
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    hocam gazyagini ben burda bir hirdavatcidan buluyorum gerci ama sikinti var evet. neyse. mazotla yapilabilecegini okumustum bir yerlerde. en onemli nokta olarak da acil durum dugmesini kapatmak olarak aklimda yer etmis. kisacasi cevabim mazot

snakesawar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tuncay öztürk
    Öğrenci
     Keeway ARN125
     Kocaeli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bu karter temizleme işi scooter için de faydalıdır şüphesiz benim scooterım da 13bin i geçti önceki sahiplerinin bunu yaptıgını zannetmiyorum. bu temizlikte ben de aynı prosesi mi uygulamalıyım?
    istikbal göklerdedir !!!

34 VSU 70

snakesawar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tuncay öztürk
    Öğrenci
     Keeway ARN125
     Kocaeli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bu konuyu bir arkadasıma actım ama bunun gereksiz oldugunu zaten yag filtresinin bu gorevi gördügünü söyledi ???
    istikbal göklerdedir !!!

34 VSU 70

ahmet mehmet
    Öğrenci
     Regal Raptor DD250E
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ben gaz yağı da buldum yakın bir zamanda deneyip buraya sonucunu yazıcam. bence mutlaka bir faydası olacak sonuçta filtre bir yerden geçen cisimleri toplarken bununla karterin içinde ve pistonların çeperlerine yapışmış olabilecek pislikleri de temizlemiş olabiliyosun.
    senin scooter'ın için gerekli mi onu bilemem fakat regal raptor ların yağ filtresi yok, belki de onun için yazmışlar bunu kitapçığa.

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı kawancha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben gaz yağı da buldum yakın bir zamanda deneyip buraya sonucunu yazıcam. bence mutlaka bir faydası olacak sonuçta filtre bir yerden geçen cisimleri toplarken bununla karterin içinde ve pistonların çeperlerine yapışmış olabilecek pislikleri de temizlemiş olabiliyosun.
    senin scooter'ın için gerekli mi onu bilemem fakat regal raptor ların yağ filtresi yok, belki de onun için yazmışlar bunu kitapçığa.

Bak bu kadar emin konuşma işte, regallerin tabiki yağ filitresi var hemde o kadar güzel bir filtreki anlatamam, değiştirilmesi gerekmiyor sadece süzgecini pisliklerden temizleterek yerine takıyorsun, zarar görmediği sürece değiştirmek gerekmez, çünki süzgeci tamamen ince tellerden ve çok sağlam, görevinide layıkıyla yapıyor, bizim motorların yağ filtresi devir daim pompasının tam altında. Bi ara resminide koyarım siteye.

ahmet mehmet
    Öğrenci
     Regal Raptor DD250E
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Tayfun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bak bu kadar emin konuşma işte, regallerin tabiki yağ filitresi var hemde o kadar güzel bir filtreki anlatamam, değiştirilmesi gerekmiyor sadece süzgecini pisliklerden temizleterek yerine takıyorsun, zarar görmediği sürece değiştirmek gerekmez, çünki süzgeci tamamen ince tellerden ve çok sağlam, görevinide layıkıyla yapıyor, bizim motorların yağ filtresi devir daim pompasının tam altında. Bi ara resminide koyarım siteye.
    tayfuncum yok derken demek istediğim diğer motorlarınkinden farklı bir filtre sistemi bu. huni şeklinde ve değiştirilmiyor, kirlendikçe fırçalıyosun, temizliyosun.

foreman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Ulus
    servis şefi
     sym gts 250 evo i
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı kawancha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    huni şeklinde ve değiştirilmiyor, kirlendikçe fırçalıyosun, temizliyosun.
    bu fılıtre tam olarak nerde...ve nasıl temızlenıyor?
    resımlı bı sunum yapabılme ıhtımalın var mı?
    literatürde foreman...
    halk arasında formen...
    dostlar arasında FATİH....

veritas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

meryem sözen
    öğretmen
     henüz yok
     samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Vallahi arkadaşlar bu yazıları burada okuduğum o kadar iyi oluyor ki, malum kurstayım ya ben şimdi, hocayı sıkıştırıp dururum artık;
    - hocam karter neresi?
    - hocam radyatör nerede?
    - hocam zincir attığında napıcam?
    hehehe...
    Tabi en güzeli en geç 6 ayda bir bakım yaptırmak değil mi? Arabada yılda bir yaptırıyoruz ama motorda biraz daha zahmetli gibi görünüyor...(zahmeti bile bambaşkadır yahu demir atın)
    Her 500kmde bir bakıma götür diyor çoğu arkadaşım. Profesyoneller olarak sizlerin fikrini de öğrenmek isterim...
    Vi VeRi VeNiVeRSuM ViVuS Vici...

ahmet mehmet
    Öğrenci
     Regal Raptor DD250E
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı foreman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu fılıtre tam olarak nerde...ve nasıl temızlenıyor?
    resımlı bı sunum yapabılme ıhtımalın var mı?

bu başlıkta arkadaş ayrıntılarıyla anlatıyor: http://www.raptorriders.net/forums/s...ead.php?t=2249

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)