| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Regal Raptor
İstanbul
0 Rh (+)
ÇİMENLİK KALESİ
1452 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Boğazın en dar yerinde olup, karşısında bulunan Kilitbahir Kalesi ile Boğazı hakimiyet altında tutmasından dolayı büyük bir stratejik öneme haiz olan kalenin burçlarının 1551 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından tamir ettirildiğini Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinden öğreniyoruz (Seyahatname, İstanbul, 1315 ve 303).
Çimenlik Kalesi, dış surlar ve iç kale olmak üzere iki kısımdan oluşur. Dış surlar, 5 m kalınlığında, 100x l5x m. ebadında olup, dikdörtgen şeklindedir. Kapıdan girişte, 15.5 metre yüksekliğinde, yumak biçiminde bir kulesi, bunun yanında 5x12 m. boyutlarında bir camisi vardır. Avluda aynı tarihlerde bir hamam yapılmıştır. İç kalesi 29x44 m. boyutlarıyla ve 22 m. yüksekliğiyle kitlevi görünümdedir. İç kalenin duvarlarının kalınlı-ğı 7 m. civarındadır. Taş bir merdivenle kaleye girilir. Kale dört katlıdır. İkinci katta, 5 m. çapında kub-beli 10 oda vardır. Kale dışında 25 cm. çaplı uzun menzilli iki adet sahra topu vardır.
Tarihinde daima büyük denizciler yetiştirmiş Türk Milleti'nin mümtaz denizcilerinden birisi olan Piri Reis'in ünlü kitabı Kitab-ı Bahriye'sini yazdığı bu kale bir zamanlar Kale-i Sultaniye olarak anılmıştır.
Bugün halka açık müze olarak kullanılmaktadır.
34 ZA 2843 Salih ÇAĞMAN - İST. 0RH+
Regal Raptor
İstanbul
0 Rh (+)34 ZA 2843 Salih ÇAĞMAN - İST. 0RH+
Regal Raptor
İstanbul
0 Rh (+)Toplamda gidiş - dönüş 1000 km. yakın bir yol oldu geziler dahil ama gördümkü Çanakkale öyle 2 günde gezilecek bir yer değil. Sağolsun cefakar yol arkadaşım hiç mahcup etmedi beni. Ama tespit ettiğim bir şey daha varsa o da artık büyük bir makinenin zamanını yavaş yavaş geliyor. uzun yolda 100 - 110 gitmek pek keyifli olmuyor![]()
Çanakkale'den dönmeden önce Regalimin bakımlarını yaptırdım zincir gevşemişti iyice 2 diş söktürdüm zincirden sonrada bi güzel yağlattım İstanbula kadar idare etsin diye. Frenleri balataları baktırttım arka sinyal ve stop lambasının kablolarını lastik sıyırmıştı onları yaptırdım, gidondaki boşluk vardı onu düzelttirdim birazda antrifizli su ekledim ustaya sordum ne kadar die. ne derse beğenirsin 10 lira versen yeter abi senin yolun uzun çanakkaleye gelince yine bekleriz dediİstanbuldaki ustalarımızın kulakları çınlasın
Yolda bol bol kendimi geliştirme fırsatım oldu. araba ve kamyonlar sayesinde güzel sözcüklerden oluşan bilgi haznemi bolcana kullanma fırsatım olduKullanmaya kullanmaya nerdeyse unutmuşum bu güzel sözleri
![]()
herifler solu kapatıp üstüme üstüme gelior hemde akşam vakti ve ben sürekli sellektör yaptığım halde. bolca nasiplendiler işte güzel sözlerimden
Bir başka gezide görüşmek üzere. kendinize iyi bakın. Selamlar![]()
Yamaha Virago XV 535
Denizli
B Rh (+)Güzel gezi olmuş, Fotoğraflar için teşekkür ederiz. Oralari 116.alayda askerlik yaparken gezmiştim, yedi yıl olmuş. Hatıralarım canlandı sayenizde.
regal bmw
İstanbul
A Rh (+)süper gezi olmuş resimlerde çok hoş helal olsun
Regal Raptor
İstanbul
0 Rh (+)teşekkürler ! biraz dinleneyim kısmetse yeni ufuklara doğru yola koyulacağım
Regal Raptor DADYW
Çanakkale
0 Rh (+)Güzel gezi olmuş. Neyazıkki ben çanakkale dışındayken olayı bitirmişin.
Yoksa haberimiz olsaydı yardımcı olurduk. Ama güzel olmuş eline tekerine deklanşörüne sağlık dostum.
Ne Ekersen Onu Biçersin.
Kırmızı DADYW CUSTOM
ÇANAKKALE - Merkez
Regal Raptor
İstanbul
0 Rh (+)teşekkür ederim ilgine, ama emin ol hiç yabancılık çekmedim ama tanıdık bir yüz görmek elbette çok çok farklı, inşallah başka sefere
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)