Herkese merhaba,
İlk gönderdiğim yazıdada belirttiğim üzere oyun henüz gişe seyircisine açılmadı. Gişe seyircisine 29/11/08 cumartesi saat 12 de açıyoruz. Bu nedenle herhangi bir ücret söz konusu değil. Tabi bu durumda koltukta belirleyemiyoruz. Tiyatro camiasi , oyun gişe seyircisiyle buluşmadan önce oyun kadrosunun ve tiyatro içinden çalışanların yakınlarına seyircili genel prova yapar ki oyuncu gişe seyircisiyle buluşmadan önce stresini atsın. Yönetmen de yaptığı işin kendi algıladığıyla seyirci tarafından algılandığı arasındaki sorunu çözsün.
Yani oyun seyirci kanadında bir gişe oyunuymuş gibi izlenir, oyuncu ve yönetmen kanadında prova gibi oynanır. Bu demektirki dekor, kostum, müzik,makyaj,efekt herşey hazırdır aslında. İşte tam burası bu akşamki oyunun bam teli oluyor. Arkadaşlar çok arzu ederdimki oyun genel provası yukarıda aktardığım şekilde gerçekleşsin. Lakin Türkiye de herşey yumurta kıça dayanınca çözülmeye çalışıldığından , Belediyemizde kostum ve dekor tasarımcılarına çok geç tarihte onay verdiğinden kostum yetiştirilmiş fakat dekor yetiştirilememiştir. Dekor çok büyük bir süpriz çıkmazsa yarın sabah sahneye getirilecek. Yani Bu akşam makyajı,kostumu ,müziği tam bir oyunu dekorsuz izleme şansına(kimine göre şansızlık) sahip olacaksınız.
Hadi bakalım tüm gece provadaydım. Ben şimdi yatıyorum. Akşama görüşürüz.

RR 2007
Çanakkale
0 Rh (+)