carvalho Nickli Üyeden Alıntı
Bu arada dikkatinizi çekti mi? Açıklamayı yapan İngiliz "YOL GÜVENLİĞİ BAKANI". Kulağa ne kadar yabancı gelse de ne kadar önemli bir bakanlık. Yılda binlerce insanımızı trafikte kurban veriyoruz, savaş çıksa daha fazla şehit vermeyiz. Bu derece önemli bir konunun bakanlık nezdinde takip edilmesi son derece mantıklı, hele hele bizim ülkemizde.
Bu bayram dönüşünde Çerkeş çıkışı İsmetpaşa rampasnda yola dökülen yeni, şerbeti yeni dökülmüş mıcırlı kaplamada yol alırken öndeki aracın fırlattığı taş camımızı kırdı. Düşündüm, eğer motorla gitseydim ve bu taş herhangi bir yerime gelseydi halim ne olurdu diye. Hele hele kask takmamış bir kafaya isabet etseydi, pekmez falan bırakmazdı Allah muhafaza...
Yazın güneye yaptığım motor seyahatinden de bilyorum, yollarımız düşük maliyetli olsun diye mıcırla kaplanmış, o kadar tehlikeli ki ölüme adeta davetiye çıkarıyor.
Yol güvenliği kesinlikle üzerinde devlet politikası oluşturulmaya değer bir konu. Karayolları'na bu konuda üst düzey destek ve yönlendirme vermek gerekiyor.