çok güzel bi paylaşım olmuş Veysel.. ellerine sağlık...sonunu çok güzel bağlamışsın duygulandım....
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
caponord
Samsun
B Rh (+)çok güzel bi paylaşım olmuş Veysel.. ellerine sağlık...sonunu çok güzel bağlamışsın duygulandım....
OKAN VERİM -1973 -SAMSUN
APRİLİA CAPONORD ETV 1000
APRİLİA PEGASO 650 ie
SUZUKİ AN 125
yok
istanbul
0 Rh (+)burayadamı koydun alemi çatlattın yetmedi dimi kara gözlü çingene![]()
Elmas evrendeki en sert maddedir,var olan hiçbirşey 1 elması çizemez,bir başka elmas dışında...
RR 250-9
Adana
0 Rh (+)merhaba bülent bende istiyorum yunanistan ama formaliteler konusunda bir bilgin varmı. yani yurtdışına çıkış işlemleri nelerdir ve kaça malolur çok bilmiyorum. Yada buradan kimsenin bilgisi varmı.
ben hala anlatıyorum. öğrencilerime bile dersin birinde geziyi anlatıp resimlerini gösterdim.
kesinlikle katılıyorum veysele kazıma duyduğumuz sempati, onun mezarını ziyaret etmekle ikiye katladı. niye bilmiyorum ama kendimi önemli birşey yapmış gibi hissettim.
DON'T RUN YOUR FINGERS OVER MY BIKE AND I WON'T RUN OVER YOUR FINGERS
VARADERO
İstanbul
B Rh (+)
haluk dostum ;
kısaca pasaportun ve vizen olduğunu var sayıyorum motoru yurtdışına çıkarıp kullanabilmek için en az 450 ytl burokratik maliyeti var
208 ytl uluslararası ehliyet ( ilkkez alacaksan )
70 ytl uluslararası taşıt belgesi
85 euro ( 15 günlük ) uluslararası trafik sigortası ( green card )
ne oldu şimdiden vazgeçtin dimi
Yurt dışı geziler için yapılması gerekenler:
Yurt dışına çıkarken yapacağınız işlemler Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından yapılıyor.
<!-- e -->turing@turing.org.tr<!-- e -->
ULUSLARASI SÜRÜCÜ BELGESİ
Bu belge, dünyadaki herhangi bir ülke tarafından verilmiş olan Sürücü Belgesinin aslı ve 2 adet resim ile kolayca alınabilir.
* 1. notu okuyunuz.
Yeni ehliyet 208,72 YTL
Eski ehliyet 120,00 YTL
Ancak Uluslararası Ehliyetler bir yıl süre ile verilebildiği için, ibraz edilen ehliyetlerin de, talep edileceği gün itibarı ile, en az bir yıl geçerliliği bulunması gerekir.
Yabancı dillerdeki ehliyetler için, konsolosluk veya büyükelçilik tercümesi şartı aranır.
Uluslararası ehliyetler verildiği ülkede geçerli değildir.
Not 1: Devletin malî mevzuatı gereği, her sene başında, Uluslararası Ehliyetlerin harç bedelleri yeniden belirlenmektedir. Aynı mevzuat gereği, Uluslararası Ehliyetlerin ikinci kez alınması halinde, harç pulu miktarı düşeceğinden bu indirimden yararlanmak isteyen sürücülerin, eski Uluslararası Ehliyetlerini Kurumumuza iade etmesi gerekecektir. Ücreti 120,00 YTL’ dır. (Geçerliliği en az 1 yıl olan yabancı ülke ehliyeti veya Türk ehliyetinin aslı ve 2 adet resim ile beraber.)
Not 2: Uluslararası Ehliyetler, buna ait sözleşmeyi onaylamış olan pek çok dünya ülkesinde geçerlidir. Bunun tek şartı, o ülkede turist olarak bulunmak ve daimi ikametgâhı olmamaktır.
ULUSLARASI TAŞIT BELGESİ
Bu belge, Türkiye'de kayıtlı taşıtların, yurtdışında mülkiyetinin ve özelliklerinin tevsiki amacı ile uluslararası dillerde verilir. Ruhsat bilgileri istenmektedir.
Ücreti 70 YTL'dır.
ULUSLARASI TRAFİK SİGORTASI (GREEN CARD)
Yalnızca Avrupa ülkelerinde istenilen bu sigorta, karşı tarafa verilen zararları karşılar.
Zorunlu trafik sigortası poliçesi, araç ruhsatı ve vergi numarası gereklidir.
Sigortayı yurt dışına çıkarken gümrükte halletmeniz daha uygun olur. Pahalı olduğundan kısa süreli oluyor.
15 günlük (84 Euro),
1 aylık (105 Euro),
3 aylık (189 Euro),
5 aylık (273 Euro),
6 aylık (315 Euro) ,
1 yıllık (420 Euro)
GÜMRÜKLERDEN GEÇİŞ KARNESİ (TRIPTIK)
Bu belge, Türkiye'de kayıtlı olan taşıtların, yurtdışına yapacakları yolculuklar için altı ay veya bir yıl süre ile verilir.
Bu karneyi alabilmek için, taşıt ruhsatının aslı ve kimlik fotokopisi yeterlidir.
Taşıtı, sahibinin dışında birisi yurtdışına çıkaracak ise, noter vekâletnamesi gereklidir.
Şirket araçlarında, şirket sahibi veya yetkilisi yurtdışına çıkacak ise şirket imza sirküleri veya yetki belgesi, kimlik, onların dışında birisi çıkaracak ise, bu evraklar ile beraber yine vekâletname gereklidir.
Bazı ülkelere (Iran, Hindistan, Pakistan, Libya, Mısır) geçici bir teminat (depozito) alınarak verilir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)