Yaşadığım bir olayı anlatayım.

Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiyorum motorla. Köprü gözüktüğü andan itibaren öyle bir trafik var ki, kimse hareket bile edemiyor. Nasıl anlatsam? En az 3-4 kilometre boyunca araçlar duruyor veya milim milim ilerliyor. Ben ilk başta sağ şeritteki araçların yanından yavaş yavaş gidiyordum. Daha geniş araç ile karşılaşırsam emniyet şeridinden gidiyordum. Sürekli emniyet şeridinden gitmemeye çalışıyordum, çünkü millet çok sinirli gözüküyordu :D Yani o adamlara anlatamazsın : Olm ben istesem aranızdan da geçerim veya istesem o çizginin üstünden de giderim diye
Yavaş yavaş çizgi üzerinde giderken bir Yunus görü beni ve eliyle "Geç Lan Geç :mrgreen:" gibisinden bir hareket yaptı. Ben de girdim emniyet şeridine ve biraz daha bastım gaza, bi de korna dıtlattım

Bence trafikteki kurallar herkes için aynıdır evet ama bu kuralların esnekliği infinitedreams'in de söylediği gibi herkes için / her araç için / her il için aynı değildir. Ben daha önce söylediğim gibi çizgiden de giderim. Geçen haberlerde seyrettim. Millet emniyet şeridinden gidiyor. Yol bir kapanıyor, emniyet şeridi de dahil Ambulans geçemiyor tabii ki. O araçlar şeritten çıkmaya çalışıyor ama nafile, trafik akmıyor, sol taraf da dolu. Ama motor için öyle değil. İki aracın arasına bile geçip yol verebiliriz. Hatta motorumuzu 1-2 kişinin yardımıyla kaldırıp bile yol verebiliriz Mesela yani :P

O zaman 4 tekerlilere ne diyoruz? Kurallar hepimiz için ey dört yuvarlak! Ama çıkamayacağın yere girme ; )