Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 33 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,630
    Beğenilmiş
    7,107
    Alıntı DAGCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haaa amper dediğimiz akünün adındaki o uzantıda bulunan kısımmı, benimkide 12 volt 9 amper, o zaman, şimdi bizim 6-9 amper arasımı almamız lazım acaba.....

CELİL ABİ bi el at, valla çözecez az kaldı....
    cevap chat e yazdım görmüyorsunki chat a baksan beklemeden cevap alıcan :mrgreen:
    cenk olayı çözdü o zaman 12v. 8 -10 amperlik bir şarz en idali ama 6 amperde iş gürür
    Konu CELİL tarafından (05.February.2010 Saat 17:50 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,630
    Beğenilmiş
    7,107
    Celil abi zaten aküyü alalı 6-7 al oldu, daha ömrü vardır diye düşünüyorum... 2 sene falan gitmesi lazım değilmi, benim akü kuru akü (jel),

Peki ne almamız lazım abi.
    akü çinliyse 6-7 ay yani bir sezon ömrü var orjinal marka bir akü alırsan o 2 yıl gider ama kışın uzun süre çalıştırmadan duruyorsan akü kafasını çıkarmak şartı ile

Uzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Uzay
    Bilg. Müh
     Xevo 400
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    İşyerinde olduğum için yüzeysel okuyabildim anca. Gereksiz bir soruysa kusura bakmayın.

Eğer Akü ömrünü yitirmemiş, sadece boşalmışsa, neden bir ustaya götürüp doldurtturmuyoruz? Zaten dikkat edersek bir daha başımıza böyle bir olay gelmeyecek?!? Yani o alet sadece bir kullanımlık... Bir ustaya götürseniz kaça doldurur ki?

Mesela benim eski aküm ömrünü yitirmişti. Birkaç marştan sonra bitiyordu. Yani motoru çalıştırdın çalıştırdın Ertesi gün tekrar aynı durum. Ben de yeni akü aldım, kurtuldum bu dertten. Geçenlerde benim regali 5 gün falan çalıştırmamışım. 4. - 5. marşta anca çalıştı ama akü hala güçlüydü.
    .

[Bu alan reklam için kiralıktır. İletişim: 444 UZAY]

DAGCI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

DOĞAN ASLAN
    GRAFİKER
     DD 250 B
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    En sonunda buna sipariş verdim.

toolux Akü Şarj Cihazı 8 Amper 6-12 Volt en ucuz

8 amper celil abi , acık tuzlu olmasının dışında iyi galiba.... 84 ytl

almak isteyen arkadaşlar olursa , linki aşağıda, işi bilen abilerimizden teknik olarak onaylıdır.

http://urun.gittigidiyor.com/toolux-...QQidZZ23572025

kayar2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAYA SÖZGEN
    MÜHENDİS
     HYOSUNG GV650 AGUİLLA
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    bu akü şarzı akülerin üstünde yazan amper şidededinde şarj edilmeli genelde motorsiklet aküsü 1 veya 2 amper şarj edilir hızlı şarz ve yavaş şarj degerleri ve süreleri akülerin ustunde yazar şarj aletlerinin ayarlanabilr olması önemli bu yazdıklarınız büüyük araba aküleri için ama ayarlıysa mesele yok araba akülerindede kullanabilirsiniz

DOĞAN ASLAN
    GRAFİKER
     DD 250 B
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yahu iyice kafam karıştı, 80 ytl para verdik, çöpe atmayalım onca parayı.... Şimdi motorcuya gittim, adam 8 amperle şarj etmesinin sakıncası yok dedi, orada bir motorvardı crossk tipi, 9 valt lık bir aküsü vardı, ingilizce hızlı şarj olarak 8 amperde yarım saatte dolar yazıyordu.... Normalde benim akümün 3 te ikisi kadar boyutu, ŞİMDİ BİZİM REGALLERE 12 VALT 8 AMPERLİK ŞARJ CİHAZININ SAKINCASI YOKTUR DEĞİLMİ... Varsa siparişi iptal etmeye çalışacağım......

DOĞAN ASLAN
    GRAFİKER
     DD 250 B
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Şarz cihazını aldığım yerdeki arkadaş, mesaj attım, telefon edip beni ikna etti bir sorun olmayacağına, amperin şarj gücü olduğunu, yani 9 amperlik bir aküyü, 9 amperlik bir makina ile şarj edersen 1 saat içerisinde şarjın tamamlanacağını söyledi, zaten makina şarj dolunca, devreyi kapatıyormuş....

kayar2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAYA SÖZGEN
    MÜHENDİS
     HYOSUNG GV650 AGUİLLA
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    arkadaşım 8 amperlik aküyü 8 amper şarjla bir satte sarj edilir diyen arkadaş o akünün ömrünü en az % 50 azalttır dememiş niye BİLMİYOR OLABİLİR O CİHAZIN ÇIKIŞ AMPERİ AYARLANABİLİR SE AL DERİM YOKSA ALMA o zaman 60 amperlik aranba akülerini niye 5 amperde şarj ediyolar diye sorarlar insana veya bırak onu telefonlar niye beş altı saate sarj oluyor akü plakalarının emebilecegi bir amper gücü vardır fazlası aküyü suyun içine atılmış ısıtıocı gibi çalıştır aküyü kaynatır ve plakaların dökülmesine kavrulmasına sebeb olur
    ELİNDE BİLGİSAYAR KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAGI OLAN VARSA ONLAR ÇOK GÜZEL AKÜ ŞARJIDIR .YOKSA 12 VOLT ÇIKIŞLI HER HANGİ BİR ADAPTÖR OLAN VARSA ONLARDA AKÜLERİ ŞARJ EDER YOKSA AZICIK İŞTEN ANLIYAN BİR TRAFO AZ BİR KABLO BİR İKİ DİOTLA ÇOK GÜZEL BİR ŞARJ YAPABİLİR ÇOK LAZIM OLANA 50 TL YE BİR ŞARJ CİHAZI YAPTIRABİLİRİM İŞİNİZE YARAMIYACAK ALET EDEVATA PARA BAGLAMAYIN

Şarz cihazını aldığım yerdeki arkadaş, mesaj attım, telefon edip beni ikna etti bir sorun olmayacağına, amperin şarj gücü olduğunu, yani 9 amperlik bir aküyü, 9 amperlik bir makina ile şarj edersen 1 saat içerisinde şarjın tamamlanacağını söyledi, zaten makina şarj dolunca, devreyi kapatıyormuş....
    Konu kayar2 tarafından (07.February.2010 Saat 03:11 ) değiştirilmiştir.

DOĞAN ASLAN
    GRAFİKER
     DD 250 B
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Valla ne diyeceğimi şaşırdım abi.... İyice bir araştırdım, evet yüksek voltajın senin dediğin gibi sakıncaları olabiliyormuş...

DOĞAN ASLAN
    GRAFİKER
     DD 250 B
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Abi senin cep i bana mesaj atsan olmazmı... iş aldık başımıza şimdi iade ile uğraşıyorum.... Böyle senin gibi bilen abilerimize danışabilsek ara sıra, fazla rahatsız etmeden.....

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)