RR Ailesine ve motosiklet ailesine yeni katıldım. Cuma günü ilk motorumu aldım tahmin ediyorum ki bu forumda bulunuyordur Tevfik abim.
Motosiklet konusunda ne sürüş, ne de teknik anlamda tecrübem var. Ama internette ve özellikle burada bilgi verecek tüm konuları okudum.
Motor kullanmak inanılmaz zevkli bir seymis bunu gördüm ve artık hayatımın bir parçası. Evdeyken bile arada bir pencereden bakar oldum.
İlk motorum olarak DD250E-9 tercih ettim. Site içinde 1-2 tur da attım güzeldi, biraz ağır geldi ilk kez kullandıgım için. İyi diyorum ama şu an bana en iyi motoru da verseler en kötüsünü de verseler kalite farkını çok fazla ayırt edemem.
İlk motorunu alacak arkadaşlara en önemli tavsiyem kesinlikle 250cc üstü bakmayın. Gaz çok hassas ve ilk kalkışta direk öne fırlayabiliyorsunuz dengeyi kuramadan.
Başlıkları okumaya çalışıyorum olabildiğince ama yine de en önemli tavsiyelerinizi(özellikle bakım konusunda) dinlemek isterim.
Motor için çok sabırsızdım haliyle ehliyetten önce motoru aldım, yollara çıkmaya niyetim yok fakat olur da acil biyere gitmem gerekirse ve hala ehliyetimi alamamışsam başıma neler gelebilir?

Regal Raptor DD250E-9
İstanbul
AB Rh (+)

ben hala günde 4-5 sefer camdan bakıp motoru seyrediyorum. sürüş desen her seferi farklı bir tecrube. motora alışana ve ehliyeti alana kadar trafiğe çıkma. cezayı ödemekle bitmiyor motoru bağlamaları daha kötü bir işkence ehliyetin olmadığı için almaya gitsen sana vermezler. motor zevkin rezil olur. bakım ve teknik konularla ilgili forumda gezinirsen işine çok yarayacak şeyler bulursun. bir sorun olursa foruma yaz aramızda çok tecrubeli ve yardımsever ağabeylerimiz var.

Üstüne kuş zıçsa, soluk borusuna girer ölür son durak filmindeki gibi