Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

_KARADUT_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İSMAİL KORKUT
    işçi
     DD250 E-10
     KOCAELİ
    Beğenmiş
    11
    Beğenilmiş
    7

Question Boş vites lambası

s.a arkadaşlar
    fan müşirleri olur olmadık yerde arızalanıyor diye fanı manuel olarak çalıştırmak için direk aküden fanın bağlı olduğu sokete hat çektim küçük bide anahtar koydum istediğm zaman buradan fanı açıyordum.Bunu yaklaşık 1 ay önce yaptım bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadım taki bugüne kadar.
    Şunu fark ettim kontak kapalı (direk aküden aldığım için ) fanı çalıştırdığım zaman boş vites lambası (N) yanıyor fakat bu sırada fren ve debriyaja bastığım zaman ışık sönüyor. Ben bu işten bişey anlamdım bi yerlerde yanlış bişey mi yapıyorum tavsiyeleriniz nelerdir?
    41 PD 989
    0 (+)

kayar2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAYA SÖZGEN
    MÜHENDİS
     HYOSUNG GV650 AGUİLLA
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    aküden bir şey baglama sadece fan müşirinin kablosunu birleştirecek şekilde bir anahtar koy akü baglantısını sök durum düzelir

drozzie79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Özgür Kurul
    Doktor
     Regal Raptor DD250 E
     İstanbul - Kadıköy (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    kardeş teee aküden hat çekmene gerek yoktu.. müşüre bağlı 2 tane kablo war.. şimdi müşür zaten bi nevi anahtar görevi görüyor, ısınınca devreyi tamamlayarak fanları çalıştırıyor.. yani müşüre bağlı o iki kabloyu kesip birbirine değirince kontak açıkken fanların çalıştığını göreceksin.. yani o müşüre giren iki kabloyu soyup ordan 2 kısa kabloyla paralel hat çekersen o çektiğin hattı da bi anahtara bağlarsan basit bi şekilde senin işin hallolmuş olacaktır.. müşürün ısınarak tamamladığı devreyi sen anahtarı çekerek istediğin zaman tamamlar fanları devreye sokarsın.. şuanki problemin nerden kaynaklanıyor bilemedim ama sen bu işi böyle yaparsan başka elektrik devresiyle karışıklık yapmamış olur rahat edersin..

_KARADUT_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İSMAİL KORKUT
    işçi
     DD250 E-10
     KOCAELİ
    Beğenmiş
    11
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı drozzie79 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş teee aküden hat çekmene gerek yoktu.. müşüre bağlı 2 tane kablo war.. şimdi müşür zaten bi nevi anahtar görevi görüyor, ısınınca devreyi tamamlayarak fanları çalıştırıyor.. yani müşüre bağlı o iki kabloyu kesip birbirine değirince kontak açıkken fanların çalıştığını göreceksin.. yani o müşüre giren iki kabloyu soyup ordan 2 kısa kabloyla paralel hat çekersen o çektiğin hattı da bi anahtara bağlarsan basit bi şekilde senin işin hallolmuş olacaktır.. müşürün ısınarak tamamladığı devreyi sen anahtarı çekerek istediğin zaman tamamlar fanları devreye sokarsın.. şuanki problemin nerden kaynaklanıyor bilemedim ama sen bu işi böyle yaparsan başka elektrik devresiyle karışıklık yapmamış olur rahat edersin..
    çok teşekkür ederim dediğn gibi yaptım böyle daha iyi oldu sanırım . Benimki tam düz mantık işte fanın çalışması için ne lazım enerji , motorun enerjisi akü al aküden olsun bitsin sağolun
    41 PD 989
    0 (+)

Tufansel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tufan Selçuk
    Gazeteci
     Regal Raptor 250 Spyder
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Arkadadaşlar İzmir'den selamlar. Ağustos başında 250 Spyder ımı aldım. Yeniyim. Benim de ufak tefek sorularım olacak. Yardımcı olursanız şimdiden teşekkürler. 2. viteste kırmızıda dururken boşa almak biraz zor oluyor, daha da önemlisi boş vites ışığı yanıp çabucak sönüyor çoğu zaman da yanmıyor. Debriyaj ile kontrol ediyorum. Eğer boştaysa gitmiyor, değilse zaten hamle yapmaya çalışıyor. Artı benzin deposu için kilit bulabilirmiyim?

Uzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Uzay
    Bilg. Müh
     Xevo 400
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı Tufansel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadadaşlar İzmir'den selamlar. Ağustos başında 250 Spyder ımı aldım. Yeniyim. Benim de ufak tefek sorularım olacak. Yardımcı olursanız şimdiden teşekkürler. 2. viteste kırmızıda dururken boşa almak biraz zor oluyor, daha da önemlisi boş vites ışığı yanıp çabucak sönüyor çoğu zaman da yanmıyor. Debriyaj ile kontrol ediyorum. Eğer boştaysa gitmiyor, değilse zaten hamle yapmaya çalışıyor. Artı benzin deposu için kilit bulabilirmiyim?
    Boşa atmak çoğu zaman zorluk çıkartabilir. 3-5 cm iteceksin motoru ve o sırada boşa atmaya çalışacaksın. Dişliler tam oturmuyordur. Ama en güzeli ince ayar yaptırmak ustaya ama bunun için de gidilmez. Bir de genelde birinci viteste durmaya çalışırsan daha iyi olur. Birinci vitesten boşa atmak daha mantıklı gibi
    .

[Bu alan reklam için kiralıktır. İletişim: 444 UZAY]

Tufan Selçuk
    Gazeteci
     Regal Raptor 250 Spyder
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Evet ileri ya da geri kaydırıyorum.Rahat boşa atsın diye. Senin söylediğin gibi. Ama yine de zor kazık gibi oluyor vites ayaği. Ben de uğraşmıyorum, birde duruyorum kırmızı ışıkta. Bu sabah ustaya gittim, söyledim bilmiyorum nedense pek oralı olmadı. Hatta bir tur attı ama. Özellikle boş vites ışığı yanmıyor. O daha sinir bozucu. Teşekkürler.

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Tufan, hosgeldin aramiza.
    Izmir kanadi kuvvetleniyor. Umarim gezi fotolarinizi da goruruz yakin zamanda.
    yol yapalım yol

Tufan Selçuk
    Gazeteci
     Regal Raptor 250 Spyder
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkürler, hoşbulduk Carvalho.
    Dediğim gibi boş vites lambası canımı sıkıyor. Bilgisi olan varsa sevinirim. Göstergeyi değiştiririz diyor aldığım yer ama değer mi? Sevgiler saygılar herkese.

http://img836.imageshack.us/i/regalraptorspyder05.jpg/
    http://img576.imageshack.us/i/regalraptorspyder04.jpg/
    http://img801.imageshack.us/i/regalraptorspyder03.jpg/
    http://img822.imageshack.us/i/regalraptorspyder02.jpg/
    http://img717.imageshack.us/i/regalraptorspyder01.jpg/

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)