seneler evvel yine böyle bir şey olmuştu, anımsayanlarımız vardır muhakkak... önce vergi indirimleri ve trafik kontrollerindeki esneklik/kolaylıklar vasıtasıyla uzun bir müddet teşvik edilen motosikletler önce ötv artışı ile kaynak olarak görülmüş sonrasında sadece motosikletlere özel nokta uygulamaları/çevirmelerle birdenbire bir sürek avına uğramıştı...

ben de bu "özel" çevirmelerden nasibime düşeni Kumburgaz/Lunapark mevkiinde pusuya yatan asfaltın mavilileri vasıtasıyla ehliyetsizlikten 600 TL (küsüratı da vardı sanırım) para cezası ödeyerek almıştım... yine aynı gün içinde Müslüm abi sağolsun tek bir telefonumla İstanbul' un bir ucundan kalkıp gelerek motorumu yeddiemin otoparkından hemen çıkarmamı sağlamıştı... sırf o gün kumburgazda binlerce motosikletin (marka/model farkı gözetmeksizin) bağlandığını, yeddiemin otorparklarda nispeten ucuz motorların adeta üst üste istiflendiklerini, sağa sola atılarak, tıkıştırılarak bağlandığını hatırlıyorum... (ben çabuk hareket etmem sayesinde biricik unicorn' umu bu iğrenç muameleden son anda kurtarmıştım)

o dönem tüm bu olan bitene gerekçe olarak o sıralarda AKP İstanbul Milletvekillerinden biri olan bir hanımefendinin (soyadı Topuz' du sanırım) AKP Kadın Kolları üyelerinden aldığı şikayetleri dönemin içişleri bakanı ile istişare etmesi gösterilmişti...

haliyle şu sıralarda aynı filmin biraz değiştirilerek tekrar sahneye konduğunu görüyoruz, üstelik yine önceki süreçte olduğu üzere "yetersiz ehliyet" üzerinden işlem yapmak yerine büyük bir kanunsuzluk/eşkiyalık örneği sergileyerek "ehliyetsizlikten" işlem yapılmasına karar verilmiş örneklerinden gördüğümüz üzere...

ben bu ülkede yaşanan bu tip şeylere hiç ama hiç şaşırmıyorum artık...