Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

dokin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doğukan K.
    öğrenci
     Honda Shadow
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

sıfır motora RODAJ !

veee motorumu aldım! :D evet, artık bir raptor rider olarak aranızdayım ama 250e-9b motoruma salı/çarş günü kavuşabilicem çünkü ruhsat ve plaka çıkartmak 2/3 gün sürüyormuş:/
    şimdi sizlerden bol bol öneri bekliyorum. sıfır motorda nelere dikkat edilmeli, teslim alırken nelere bakılmalı, v.s.
    özellikle de RODAJ hakkında tavsiye verin. daha önce hiç sıfır motorum olmadı ve rodaj nasıl yapılır, ilk 100de ilk 200de 300de v.s ilk 1.000e kadar neler yapmam lazım, nasıl sürmem lazım bilmiyorum.. Sizlere şimdiden çok teşekkür ederim.

((motorun maliyeti, sıfır almayı düşünenler için; Motorumu Motosikletcim'de Yüksel Abi'den, 4900(motor) + 300(ruhsat+plaka+zorunlu trafik sigortası+2013e kadar muayene) + 300(aksesuar; armode yan çantalar+kask+branda+disk kilidi+kilit zincir+dizlik) olmak üzere toplam 5555tl'den pazarlıkla 5500tl'ye satın aldım.))

telkarinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Akınakca
    Fakir ama gururlu memur :)
     Gitti Regal Geldi Suzuki Marauder 800
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Kardeşim hayırlı uğurlu olsun..Allah güle güle kullanmayu nasip etsin tekerine taş değmesin

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı dokin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    veee motorumu aldım! :D evet, artık bir raptor rider olarak aranızdayım ama 250e-9b motoruma salı/çarş günü kavuşabilicem çünkü ruhsat ve plaka çıkartmak 2/3 gün sürüyormuş:/
    şimdi sizlerden bol bol öneri bekliyorum. sıfır motorda nelere dikkat edilmeli, teslim alırken nelere bakılmalı, v.s.
    özellikle de RODAJ hakkında tavsiye verin. daha önce hiç sıfır motorum olmadı ve rodaj nasıl yapılır, ilk 100de ilk 200de 300de v.s ilk 1.000e kadar neler yapmam lazım, nasıl sürmem lazım bilmiyorum.. Sizlere şimdiden çok teşekkür ederim.

((motorun maliyeti, sıfır almayı düşünenler için; Motorumu Motosikletcim'de Yüksel Abi'den, 4900(motor) + 300(ruhsat+plaka+zorunlu trafik sigortası+2013e kadar muayene) + 300(aksesuar; armode yan çantalar+kask+branda+disk kilidi+kilit zincir+dizlik) olmak üzere toplam 5555tl'den pazarlıkla 5500tl'ye satın aldım.))
    Hayırlı olsun, Allah kaza vermesin..
    Sana bir yakınımın şahit olduğu olayı anlatayım önce. Bir vatandaş Kawasaki EN500 satın alır. İzmir ya da Ankara'dan İstanbul'a getirecektir. Bayi sahibinin devirli kullanmaması hususunda ısrarlarına rağmen arkadaş yolda gazı bir güzel yapıştırır. İstanbul'a vardığında motor rektifiyeye gider.
    Servisin bana tavsiye ettiği: ilk 300 km (rodaj yağı değişene kadar) 60 km yi geçme, 300-1000 arası 80-90'ı geçme yönünde idi.(İstanbul trafiğinde ne derece mümkün tartışılır) 300 km bakımında filtrede ne metal ne de plastik(contadan) parçası vardı.
    Ben kendi makinemin rodajında 200 km sonrası motorda rahatlama hissettim.
    İlk 200-300 km riskli, vites aralarını çok fazla uzatmamalı, bence fazla yük bindirmemeli(artçı,vs..) . 300 km sonrası deviri biraz artırarak kullan, biraz daha gaz yedirerek sık sık vites değiştir, hem motor açılsın hem vitesler alışsın. 1000 den sonra yapıştır korkma

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Arkadaşım hayırlı olsun rüzgarın daim olsun Allah kaza bela vermesin

İlk rodaj ve en önemlisi motoru ilk aldığınız ve ilk yapılan 50 km de oluyor.Segmanlar motorun gömleklerindeki çapakları ve fazlalıkları bu 50 km içinde motorun içindeki mineral fabrikasyon yağ sayesinde traşlar bunun sonucunda gömlekle segman arasındaki boşluk en aza iner sürtünme minimuma iner kompresyon artar motor güçlenir daha sonrada motor yağı ısındıkça gömleğin duvarlarında bir film tabakası oluşturur,yağ değişimiyle de bu film tabakası perçinleşir.İşte bu evrede yani motoru teslim alıp eve gidiş yolunda mantıklı bir şekilde sıkıştırmadığınızda geriye yapacak birşey kalmıyor (Not:ben Amirlerimden iyi talim terbiye aldığımdan 5. viteste 110 km yi yaptırmıştım).bu 50 km den sonra ilk 1000 km ye kadar TWO-WHEEL-TANGO arkadaşımızın bilgileri doğrultusunda hareket edebilirsin
    Konu Rona tarafından (15.Temmuz.2011 Saat 00:33 ) değiştirilmiştir.

guento - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Enes Yenel
    Tekstil
     RR Daytona 350cc
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hayırlı olsun kardeşim; kazasız belasız günlerde inşalla...

Mehmet Akınakca
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım hayırlı olsun rüzgarın daim olsun Allah kaza bela vermesin

İlk rodaj ve en önemlisi motoru ilk aldığınız ve ilk yapılan 50 km de oluyor.Segmanlar motorun gömleklerindeki çapakları ve fazlalıkları bu 50 km içinde motorun içindeki mineral fabrikasyon yağ sayesinde traşlar bunun sonucunda gömlekle segman arasındaki boşluk en aza iner sürtünme minimuma iner kompresyon artar motor güçlenir daha sonrada motor yağı ısındıkça gömleğin duvarlarında bir film tabakası oluşturur,yağ değişimiyle de bu film tabakası perçinleşir.İşte bu evrede yani motoru teslim alıp eve gidiş yolunda mantıklı bir şekilde sıkıştırmadığınızda geriye yapacak birşey kalmıyor (Not:ben Amirlerimden iyi talim terbiye aldığımdan 5. viteste 110 km yi yaptırmıştım).bu 50 km den sonra ilk 1000 km ye kadar TWO-WHEEL-TANGO arkadaşımızın bilgileri doğrultusunda hareket edebilirsin
    Maşallah abimiz baya bi bilgi deposu

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı telkarinn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah abimiz baya bi bilgi deposu
    Eyvallah sağolasın
    23 yaşımda almıştım ilk motorumu o günden bu yana da demir atın üzerindeyiz sizleri izlerken o günler geldi aklıma

Mehmet Akınakca
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eyvallah sağolasın
    23 yaşımda almıştım ilk motorumu o günden bu yana da demir atın üzerindeyiz sizleri izlerken o günler geldi aklıma
    bazı şeylerin genç yaşlarda başlaması güzel. bi çok yaştaşım o demir atın üstünde şuan ve umarım daha da çoğalır bu sevda....

guento - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Enes Yenel
    Tekstil
     RR Daytona 350cc
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı telkarinn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bazı şeylerin genç yaşlarda başlaması güzel. bi çok yaştaşım o demir atın üstünde şuan ve umarım daha da çoğalır bu sevda....
    Sevdalısı ne kadar çoğalırsa, yedek parçası, aksesuarları da o kadar çoğalır

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    hayırlı olsun arkadaşım keyifli sürüşler
    ilk günden heybeyi bile almışsın baksana :D motoru alcağın günü ne kadar sabırsızlıkla beklediğini şimdi daha iyi anlıyorum :D
    rodaj konusunda kafanı karıştırmayım ben :D yabancı bi racing sitesindeki kitaptan alıntı bişiler okumam ve bizim ordaki motorcununda onaylaması üzerine full yardırıorum ben.motoru nasıl alıştırırsan öyle olur

Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)