Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 4 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Bir makinenin rodaj süreci ortalama olarak nedir??(ki muhakkak makineden makineye değişir) Örneğin BMW R1200GS için 30.000 dir derler. Bunu sormamın nedeni riskli olarak öngörülen ilk 1000 km aşıldıktan sonra yüklendiğinizde motor açılmaz mı? Japon makinelerin de çoğu 30.000 den sonra kendini bulur derler.BMW F650 (800 cc çift silindirli yeni modeli) nin 4000 km sonrası açıldığına şahit oldum. (Daha önce 1. viteste kalkışlarda stop ediyordu, depara kalkışlarda seri değildi, bu mu 800cc diye dalga geçiyorduk) Bence boşu boşuna riske girmemeli.
    Konu TWO-WHEEL TANGO tarafından (19.Temmuz.2011 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,436
    Beğenilmiş
    6,860
    Alıntı TWO-WHEEL TANGO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir makinenin rodaj süreci ortalama olarak nedir??(ki muhakkak makineden makineye değişir) Örneğin BMW R1200GS için 30.000 dir derler. Bunu sormamın nedeni riskli olarak öngörülen ilk 1000 km aşıldıktan sonra yüklendiğinizde motor açılmaz mı? Japon makinelerin de çoğu 30.000 den sonra kendini bulur derler.BMW F650 (800 cc çift silindirli yeni modeli) nin 4000 km sonrası açıldığına şahit oldum. (Daha önce 1. viteste kalkışlarda stop ediyordu, depara kalkışlarda seri değildi, bu mu 800cc diye dalga geçiyorduk) Bence boşu boşuna riske girmemeli.
    regallede hasas dönem ilk 300 km rodajın bitişi 1000 km 1000km sonra yüksek devirli kullanıp hırpalamadan makinayı açmak gerekir bmw nin rodajı olan 30000 km bizim makinalarda ömrünün yarıdan fazlasını bitirmesi demek :mrgreen:

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    regallede hasas dönem ilk 300 km rodajın bitişi 1000 km 1000km sonra yüksek devirli kullanıp hırpalamadan makinayı açmak gerekir bmw nin rodajı olan 30000 km bizim makinalarda ömrünün yarıdan fazlasını bitirmesi demek :mrgreen:
    Abi bence yarı ömür ifadesi bile fazla :mrgreen:. Fakat bizim makinelerde de 'rodaj' yerine 'kendini bulma' şeklinde bir ifade kullanırsak senin de dediğin gibi 1000 km sonrası hırpalamadan makineye yüklenerek motoru açmak mümkün. BMW nin motor ömrü 350.000 diye hatırlıyorum. 30.000/350.000=x/60.000 şeklinde bir denklem kurarsak ( x bizim makinenin rodaj-veya kendini bulma açılma km'si) x=5142 gibi bir rakam çıkar. Denklem menklem fazla mı uçtum ???

Bu arada regallerin motor ömrü 60.000 mi? O kadar dayanıyor mu??

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    51,436
    Beğenilmiş
    6,860
    Abi bence yarı ömür ifadesi bile fazla :mrgreen:. Fakat bizim makinelerde de 'rodaj' yerine 'kendini bulma' şeklinde bir ifade kullanırsak senin de dediğin gibi 1000 km sonrası hırpalamadan makineye yüklenerek motoru açmak mümkün. BMW nin motor ömrü 350.000 diye hatırlıyorum. 30.000/350.000=x/60.000 şeklinde bir denklem kurarsak ( x bizim makinenin rodaj-veya kendini bulma açılma km'si) x=5142 gibi bir rakam çıkar. Denklem menklem fazla mı uçtum ???

Bu arada regallerin motor ömrü 60.000 mi? O kadar dayanıyor mu??
    aramızda kalsın ama 30000 km den sonrası şansa ve iyi bakıma kalmış :mrgreen:

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Teknika Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Büyük yanılgı. Büyük!
    bakın yanlış anlamayın amacım tartışma yaratmak veya sizi rencide etmek değil. ben sadece ne yaptığımı paylaştım ve kimseye şöyle yada böyle yapın demiyorum fatkettiyseniz. ama sorarım size bugune kadar kaç tane araç kullandınız veya kaç kere redline gördünüz yada kadranın sonuna dayadınızmı ibreyi.genelde insanlar ( ki üstünüze alınmayın lütfen) atıyorum 240 kadranlı arabada 210 yaparlar daha gitmiyo çok denedim derler :D neden acaba :P
    tabikide siz bildiğiinizden şaşmayın ama siz hiç tek tarafı dinleyip davaya giren bi avukat gördünüzmü.bence bide diğer türlü deneyin yada en azından sokak yarışçılarıyla konuşunki benim tanıdıklarımın hepsiyle hemfikiriz bu konuda...

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Teknika Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Büyük yanılgı. Büyük!
    saygı duyarım. size yanlış bize doğru.

sadece anlattım yapıp yapmaması sizlere kalmış.
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm

Rodaj sırları diye bir site.. Fabrika tavsiyesine aykırı olarak arkadaşların yönteminden bahsetmiş. İlk 20 milden ve sekmanların traşlama işini bu devrede yaptığından sözetmiş.
    http://arrc.epnet.com/autoapp/9110/c...8/85383331.gif
    http://image.popularhotrodding.com/f...atch_angle.jpg
    Yukarıdaki resimlerde görülen silindir yatağı içindeki çapraz çizgilerin (crosshatch pattern) sekman üzerinde eğe vazifesi gördüğünden, sekmanı traşladığından sözetmiş. İlk 20 milde pistonun sürati ne olursa olsun bu traşlama işinin gerçekleştiğini, dolayısı ile bu 20 milde sekmanın iyi oturması için gaza yüklenmek gerektiğinden, bu yapılmazsa silindir yatağındaki bu çizgilerin amaca ulaşamadan aşınıp kaybolacağından, bu yüzden ilk 20 milin fırsat olduğundan- hatta ileri gidip bu yapılmazsa yapılacak tek işin silindir yatağına tekrar hone'layıp (çizgiler tekrar oluşacak şekilde traşlayıp) yeni sekman atmak olduğundan sözetmiş. Motoru iyi ısıtmak gerek,bu şart diyor.
    İlk 200 mil içinse ani kalkış ve vites küçültüp duruşlar için şehir dışında güvenli bir yerde sürüş yapın diyor..
    Sitede (mototune) altta görülen iki pistondan soldaki (sekmanları kararmış olan-basıncı yanma odasından krank yatağına veriyor diyor bunun için) geleneksel fabrika yöntemi rodajı; sağda görülen piston ise benim yöntemim diyor arkadaş..Motorların içindeki yatakların eskisi gibi kaba yüzeylere sahip olmadığından, günümüzde teknolojiyle pürüzsüz yatklara sahip motorlar üretildiğinden sözediyor. Tamamını çevirecektim üşendim .. Adam döktürmüş :mrgreen:
    Durum karışık.. Yok mu bir makine mühendisi?? :mrgreen::mrgreen:
    Konu TWO-WHEEL TANGO tarafından (19.Temmuz.2011 Saat 16:59 ) değiştirilmiştir.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    51,436
    Beğenilmiş
    6,860
    arkadaşlar en başta unutmamanız gereken şey makinanın çinli olması yani dünyadaki standartlar ve gelişmeler pek uygunanmıyor magzeme kalitesi zayıf makina zorlamaya gelmez bir tarafından problem çıkarır en güvenli olan şey daha öncede yazdığım gibi 300km hassas kullanım 1000km de rodaj biter makina açma işlemi başlar ve makinayı hırpalamadan her viteste en yüksek devire çıkarıp vitesi bir sonrakine atmak yoluyla makina açılır

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar en başta unutmamanız gereken şey makinanın çinli olması yani dünyadaki standartlar ve gelişmeler pek uygunanmıyor magzeme kalitesi zayıf makina zorlamaya gelmez bir tarafından problem çıkarır en güvenli olan şey daha öncede yazdığım gibi 300km hassas kullanım 1000km de rodaj biter makina açma işlemi başlar ve makinayı hırpalamadan her viteste en yüksek devire çıkarıp vitesi bir sonrakikine atmak yoluyla makina açılır
    Bu teori (alternatif rodaj yöntemi) gerçekten motorun performansını artırıyorsa da ömrünü kısaltıyormuş gibi geliyor bana. Her makinenin fabrika değerleri ölçülen ve ölçümler-tespitler sonucu önerilen optimum değerler sonuçta...

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    51,436
    Beğenilmiş
    6,860
    Bu teori (alternatif rodaj yöntemi) gerçekten motorun performansını artırıyorsa da ömrünü kısaltıyormuş gibi geliyor bana. Her makinenin fabrika değerleri ölçülen ve ölçümler-tespitler sonucu önerilen optimum değerler sonuçta...
    bencede dediğine katılıyorum sekmanların aşınma süreci motorun ömrünün ne kadar olacagını belirler hızlı aşınma hızlı motor ömrü yemek demek

Sayfa 4 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)