Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Arka Fren Balatam.

Merhabalar.

SYM Wolf 125 marka model motorum 3 bin km'de ön arka fren balatası sıfır.

ve süper tutuyorlar bi ara motoru yıkadım gene itibariyle heryerine (fren balataları dışında ) wd40 sıktım heralde arada kaynamış arka fren balatasına fren performansında problem yok ancak resmen arka frene dokunduğum zaman ses yapıyor ıslık çalııyor balata spreyi aldım ön'e sıktım ancak arkada sıkacak biryer bulamadım. bu sesi ortadan kaldırmam için hangi yolu izlemem gerekiyor? illaki arka balatayı çıkartıp zımparılıyimmi? değiştiriyimmi?

teşekkürler.
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı Emix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar.

ve süper tutuyorlar bi ara motoru yıkadım gene itibariyle heryerine (fren balataları dışında ) wd40 sıktım heralde arada kaynamış arka fren balatasına fren performansında problem yok ancak resmen arka frene dokunduğum zaman ses yapıyor ıslık çalııyor balata spreyi aldım ön'e sıktım ancak arkada sıkacak biryer bulamadım. bu sesi ortadan kaldırmam için hangi yolu izlemem gerekiyor? illaki arka balatayı çıkartıp zımparılıyimmi? değiştiriyimmi?

teşekkürler.
    Arka balata problemi bende de var. Ancak ıslık şeklinde değil, sanki balata bitik, titreme sesi gibi. Balata spreyi hiçbir işe yaramıyor..Muadili olan kaliteli balata almak gibi nihai bir çözüme alternatif olarak iyi bir ustaya balata çaktırmak aklıma gelen tek çözüm. Ama balata çaktırmanın ne derece sağlıklı olduğunu bilmiyorum. Çıkar mı? O da öter mi? Tehlikeli diyenler de var.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,899
    Beğenilmiş
    7,144
    Merhabalar.

teşekkürler.
    merhaba emil balata ıslanınca kuruyuncaya kadar ses yapar biliyorsundur zaten ama sesi kesmiyorsa balata balata sertleşince ses yapıyor üstünü zıparalayınca bazen düzeliyor düzelmezse değiştirmek gerekiyor sprey sadece balatanın üzerinde biriken tozu atmaya yarıyor biraz faydası olsada çokta birşey değişmiyor kolay gelsin

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,899
    Beğenilmiş
    7,144
    Alıntı TWO-WHEEL TANGO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arka balata problemi bende de var. Ancak ıslık şeklinde değil, sanki balata bitik, titreme sesi gibi. Balata spreyi hiçbir işe yaramıyor..Muadili olan kaliteli balata almak gibi nihai bir çözüme alternatif olarak iyi bir ustaya balata çaktırmak aklıma gelen tek çözüm. Ama balata çaktırmanın ne derece sağlıklı olduğunu bilmiyorum. Çıkar mı? O da öter mi? Tehlikeli diyenler de var.
    merhaba salih çakma balatanın maliyeti orjinaline göre rakamsal olarak iyi avantaj sağlıyorsa düşünülebilir fakat fark cazip değilse hiç değmez çünki çakma balatanın kaliteside çok yüksek olmayacaktır öte yandan iyi bir ustanın çaktıgı balatanın sorun yaratacagını düşünmüyorum arabalara çakılan balatalar çok daha zorlu şartlara dayanıyor

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Merhabalar.

teşekkürler.
    Merhaba Emil
    balata ıslandıktan kuruyana kadar kullanıldığı takdirde sürtünme ve ısıdan dolayı yüzeyi cam gibi bir hal alıyor bu da ses yapmasına neden oluyor bu durumdan balataları kaportacıların kullandığı su zımparasıyla nazikçe zımparalarsan
    kurtulabilirsin aksi taktirde değiştirmen gerek ama sakın çaktırma çakma balatalar ya yerinden fırlar yada çok sağlam yapılıp tamburu yer her iki durumda sen zararlı çıkarsın

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    arkadaşım bendede toprak yola ormana vs. girdigimde ön diskten vik vik ses gelmeye başlıo toz dumandan sanırım. asfalta çıktıktan bi süre sonra ( fren yaptıkça yaptıkça) ses kesilio.sendeki ses tahminimce daha farklı ama istersen bikaç gün kullan bolbol fren yap belki seninkide düzelir baktın düzelmiyor ondan sonra diğer arkadaşların dediği gibi işlem yaparsın

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı falldown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım bendede toprak yola ormana vs. girdigimde ön diskten vik vik ses gelmeye başlıo toz dumandan sanırım. asfalta çıktıktan bi süre sonra ( fren yaptıkça yaptıkça) ses kesilio.sendeki ses tahminimce daha farklı ama istersen bikaç gün kullan bolbol fren yap belki seninkide düzelir baktın düzelmiyor ondan sonra diğer arkadaşların dediği gibi işlem yaparsın
    yok falldowm senin sesle alakası yok ısınınca ve kullandıkça sesi kesiyor ancak tam durana yakın gene bi kulakları çınlatıyor geceleri siteye giremez oldum ya frene bi dokunuyorum çok fena..

Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Emil
    balata ıslandıktan kuruyana kadar kullanıldığı takdirde sürtünme ve ısıdan dolayı yüzeyi cam gibi bir hal alıyor bu da ses yapmasına neden oluyor bu durumdan balataları kaportacıların kullandığı su zımparasıyla nazikçe zımparalarsan
    kurtulabilirsin aksi taktirde değiştirmen gerek ama sakın çaktırma çakma balatalar ya yerinden fırlar yada çok sağlam yapılıp tamburu yer her iki durumda sen zararlı çıkarsın
    peki sert kullanıldıkça bu cam yüzeylenme aşınıp kaybolma ihtimali ne kadar?

Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba emil balata ıslanınca kuruyuncaya kadar ses yapar biliyorsundur zaten ama sesi kesmiyorsa balata balata sertleşince ses yapıyor üstünü zıparalayınca bazen düzeliyor düzelmezse değiştirmek gerekiyor sprey sadece balatanın üzerinde biriken tozu atmaya yarıyor biraz faydası olsada çokta birşey değişmiyor kolay gelsin
    kuruyuncaya kadar ses yaptığını biliyorumda ben her yıkadığımda bununla uğraşmak zorundamıyım :D arka kampanalı çok motor sürdüm ancak ilk defa böyle bir sesi bunda duyuyorum..
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    yok falldowm senin sesle alakası yok ısınınca ve kullandıkça sesi kesiyor ancak tam durana yakın gene bi kulakları çınlatıyor geceleri siteye giremez oldum ya frene bi dokunuyorum çok fena..

peki sert kullanıldıkça bu cam yüzeylenme aşınıp kaybolma ihtimali ne kadar?

kuruyuncaya kadar ses yaptığını biliyorumda ben her yıkadığımda bununla uğraşmak zorundamıyım :D arka kampanalı çok motor sürdüm ancak ilk defa böyle bir sesi bunda duyuyorum..
    eğer dediğin gibi aşırı ses yapıyorsa balata kurumuşta olabilir öncelikle su zımparasıyla hem balatayı cam yüzey kaybolana kadar hemde tamburu hafiften bi zımparala buna rağmen ses yaparsa değiştirmekten başka çare yok yeni balata alırkende herhangi bir motokuryeye (Antalya da motokurye sayısını bilmiyorum ama)nereden temin edeceğini soruşturursan sana en iyi malzemenin nereden alınabileceğini söylerler

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer dediğin gibi aşırı ses yapıyorsa balata kurumuşta olabilir öncelikle su zımparasıyla hem balatayı cam yüzey kaybolana kadar hemde tamburu hafiften bi zımparala buna rağmen ses yaparsa değiştirmekten başka çare yok yeni balata alırkende herhangi bir motokuryeye (Antalya da motokurye sayısını bilmiyorum ama)nereden temin edeceğini soruşturursan sana en iyi malzemenin nereden alınabileceğini söylerler

yapıcam bi şekil artık yarın bi söker bakarım balataya ince bi zımpara atarım bişeyler yapıcam..

olmazsa yolumun üstü nebioğullarından balata alırım

herkese engin bilgilerinden ilgi alakalarından dolayı teşekkür ederim.

slamdunk_tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

habip
    mak müh
     2005, CBF600
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Arkadaşlar,

dd-250e-9b nin ön ve arka fren balatası güncel fiyatlarını biliyor musunuz?
    Değiştirmek ne kadar'a mala olur tahmini?

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)