Alıntı falldown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşım bendede toprak yola ormana vs. girdigimde ön diskten vik vik ses gelmeye başlıo toz dumandan sanırım. asfalta çıktıktan bi süre sonra ( fren yaptıkça yaptıkça) ses kesilio.sendeki ses tahminimce daha farklı ama istersen bikaç gün kullan bolbol fren yap belki seninkide düzelir baktın düzelmiyor ondan sonra diğer arkadaşların dediği gibi işlem yaparsın
yok falldowm senin sesle alakası yok ısınınca ve kullandıkça sesi kesiyor ancak tam durana yakın gene bi kulakları çınlatıyor geceleri siteye giremez oldum ya frene bi dokunuyorum çok fena..

Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba Emil
balata ıslandıktan kuruyana kadar kullanıldığı takdirde sürtünme ve ısıdan dolayı yüzeyi cam gibi bir hal alıyor bu da ses yapmasına neden oluyor bu durumdan balataları kaportacıların kullandığı su zımparasıyla nazikçe zımparalarsan
kurtulabilirsin aksi taktirde değiştirmen gerek ama sakın çaktırma çakma balatalar ya yerinden fırlar yada çok sağlam yapılıp tamburu yer her iki durumda sen zararlı çıkarsın
peki sert kullanıldıkça bu cam yüzeylenme aşınıp kaybolma ihtimali ne kadar?

Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba emil balata ıslanınca kuruyuncaya kadar ses yapar biliyorsundur zaten ama sesi kesmiyorsa balata balata sertleşince ses yapıyor üstünü zıparalayınca bazen düzeliyor düzelmezse değiştirmek gerekiyor sprey sadece balatanın üzerinde biriken tozu atmaya yarıyor biraz faydası olsada çokta birşey değişmiyor kolay gelsin
kuruyuncaya kadar ses yaptığını biliyorumda ben her yıkadığımda bununla uğraşmak zorundamıyım :D arka kampanalı çok motor sürdüm ancak ilk defa böyle bir sesi bunda duyuyorum..