Merhabalar arkadaşlar,
Ben Emre ÖZER, İstanbul / Maltepe bölgesinden aranıza ilk defa katılıyorum. Kısa bir süre önce 2. el olarak 2006 model 7000 km' de regal raptor 250e-9b aldım. Uzun zamandır yazılarınızı okuyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş.
Sıkıntım şu, ilk satın aldığımda 2. viteste 60 - 70 km. yapıp, 3. viteste 90 km. yi kadranda görebiliyordum. Max. hız olarakta hafif yokuş aşağı meyilli bir yolda 125 km.' yi gördüm.
Ancak ufak bir kaldırım kazası geçirdim. Bu kazadan sonra km. kadranının bozulduğunu düşünüyordum ancak sorunun km. kadranı olmadığını farkettim. Km. telini değiştirmeme rağmen sorun devam ediyor. 1. viteste 30 - 40 km.' yi zorluyorum, 2. viteste max. 60 km.' yi görüyorum, 3. viteste 70 km. nin üstünü zorlasamda geçemiyorum. Max. hız olarakta şu an 100 km. yapabiliyorum ve motor bu bahsettiğim km.' lerde ciddi şekilde vibrasyon yapıyor. Yani son limitleri olduğunu oluşan ses ve vibrasyondan öncesiyle kıyaslayıp karar verebiliyorum.
Sizce sorunum nereden kaynaklanıyor olabilir? Motorda normal gidiş olarak bir problem yok? Şu an çok zorlamadan kullandığımda 30 km gibi 2. vitese, 40 - 50 km. arası 3. vitese, 60 - 65 km. arası 4. vitese, 75 - 80 km. arasıda 5. vitese atarak sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum.
Birde ek olarak yakıt sarfiyatı arttı. Önceden 50 TL' lik benzinle 295 km.' yi görmüşken, en son 50 TL' lik benzinle 250 km' yi zor gördüm. Benzin aldığım yeride değiştirdiğim için benzin aldığım yerdende şüpheliniyorum ama bu kadar farketmez herhalde. Bilemedim yani. Bu sorun için geçen hafta bujileri değiştirdim. Hava filtresini basınçlı havayla yerinden çıkarmadan temizledim. Depomu yine fullledim (50 TL' lik), şu an 230 km.' deyim, sonucu gözlemliyorum.
Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Umarım doğru yere yazıyorumdur. Konuyla alakalı bir başlık bulamadığım için yeni bir başlık olarak buraya açtım. Yanlış bir yerse taşıyabiliriz.

BMW R1150 GS - 2003
İstanbul
0 Rh (+)