Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Vites ve hız problemi

Merhabalar arkadaşlar,
    Ben Emre ÖZER, İstanbul / Maltepe bölgesinden aranıza ilk defa katılıyorum. Kısa bir süre önce 2. el olarak 2006 model 7000 km' de regal raptor 250e-9b aldım. Uzun zamandır yazılarınızı okuyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş.

Sıkıntım şu, ilk satın aldığımda 2. viteste 60 - 70 km. yapıp, 3. viteste 90 km. yi kadranda görebiliyordum. Max. hız olarakta hafif yokuş aşağı meyilli bir yolda 125 km.' yi gördüm.

Ancak ufak bir kaldırım kazası geçirdim. Bu kazadan sonra km. kadranının bozulduğunu düşünüyordum ancak sorunun km. kadranı olmadığını farkettim. Km. telini değiştirmeme rağmen sorun devam ediyor. 1. viteste 30 - 40 km.' yi zorluyorum, 2. viteste max. 60 km.' yi görüyorum, 3. viteste 70 km. nin üstünü zorlasamda geçemiyorum. Max. hız olarakta şu an 100 km. yapabiliyorum ve motor bu bahsettiğim km.' lerde ciddi şekilde vibrasyon yapıyor. Yani son limitleri olduğunu oluşan ses ve vibrasyondan öncesiyle kıyaslayıp karar verebiliyorum.

Sizce sorunum nereden kaynaklanıyor olabilir? Motorda normal gidiş olarak bir problem yok? Şu an çok zorlamadan kullandığımda 30 km gibi 2. vitese, 40 - 50 km. arası 3. vitese, 60 - 65 km. arası 4. vitese, 75 - 80 km. arasıda 5. vitese atarak sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum.

Birde ek olarak yakıt sarfiyatı arttı. Önceden 50 TL' lik benzinle 295 km.' yi görmüşken, en son 50 TL' lik benzinle 250 km' yi zor gördüm. Benzin aldığım yeride değiştirdiğim için benzin aldığım yerdende şüpheliniyorum ama bu kadar farketmez herhalde. Bilemedim yani. Bu sorun için geçen hafta bujileri değiştirdim. Hava filtresini basınçlı havayla yerinden çıkarmadan temizledim. Depomu yine fullledim (50 TL' lik), şu an 230 km.' deyim, sonucu gözlemliyorum.

Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Umarım doğru yere yazıyorumdur. Konuyla alakalı bir başlık bulamadığım için yeni bir başlık olarak buraya açtım. Yanlış bir yerse taşıyabiliriz.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,682
    Beğenilmiş
    7,111
    Merhaba emre armıza hoş geldin
    motorun performansı kazadan önce ( bu arada geçmiş olsun ) çok iyiymiş bir çok makina o limitlere çıkamıyor en son ne zaman sibop ve karbiratör ( sekron-hava ) ayarı yaptırdın söylediğin fazla yakma performans düşüklügü bu ayalar bozuk oldugunda yapar makinanın bu ayarlara ihtiyacı olabilir

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    celil abi benim 50.000'e dayamış rahmetli arkadaşın makinadan daha iyi performans veriyordu :D

1-45 2-70 3-100 4-125 5-ERROR-ERROR :D 5. vitesim yoktu malesef motorda kendini bu duruma alıştırmıştı :D:D

arkadaşım Celil abinin dediği gibi sibob karbiratör ayarlarını kontrol ettir zincir ayarına,debriyaj ayarına baktır cüzzi bir masraf ile eski haline gelecektir
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,682
    Beğenilmiş
    7,111
    Alıntı Emix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    celil abi benim 50.000'e dayamış rahmetli arkadaşın makinadan daha iyi performans veriyordu :D

1-45 2-70 3-100 4-125 5-ERROR-ERROR :D 5. vitesim yoktu malesef motorda kendini bu duruma alıştırmıştı :D:D

arkadaşım Celil abinin dediği gibi sibob karbiratör ayarlarını kontrol ettir zincir ayarına,debriyaj ayarına baktır cüzzi bir masraf ile eski haline gelecektir
    senin rahmetlinin neden şanzuman dağıttığı belli :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin rahmetlinin neden şanzuman dağıttığı belli :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
    aynı fikirdeyim :D:D:D

ama dağılacağı varmış yalanım yok sakin süren birisi değilim motorsiklet üzerinde arabadaki gibi tın tın ilerliyemiyorum içim daralıyor motorsiklete işkence yapıyormuşum gibi hissediyorum :D sabit devir sevmiyorum

özlüyorum be abi makinamı ::? ufaklı büyüklü güzel anılarım geçti 1 activa 2 raptor anıları var bende
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Cümleten hoşbulduk.

Celil abi makineyi alalı 2 ay oldu, onun için sübap ve karbüratör ayarı falan yaptırmadım. Elimden geldiğince zinciri yağlıyorum, sağını solunu kontrol ediyorum. Celil abi kaza dediğim kaldırıma çıktım çok ciddi birşey değil aslında, yani performansı bu kadar etkiler mi sizce? Sonra servise getirdim, far falan kırılmıştı kaldırımda ki babalara denk geldiği için, onu falan değiştirmiştim. Fenerbahçe MK motorda ki Cüneyt Usta birşey olmadığını söylemişti mekanik anlamında. Kırılan far, plaka ışığı, sinyal vs..' yi değiştirdik, ondan sonra bir problem olmamasını bekliyordum. Km. bozuk diye düşünüyordum hep ama baktım ki problem bundan kaynaklanmıyor.

Eski performansımı geri istiyorum

Emix senin makine gerçekten iyiymiş, rahmetli olmasaymış iyiymiş. Sübap ve karbüratör ayarı nasıl yapılır? Pahalı bir işlemmidir? Elim biraz anahtar, tornavida tutar. Ben yapabilir miyim? Nerede yaptırmak daha doğru olur? Bostancı sanayide yaptıran arkadaşlar olmuş sanırım, okumuştum daha önce ama kim olduğunu hatırlamıyorum. Performansları ciddi derecede arttırdığını ancak garanti problemi yaşamamak için gitmenin doğru olmadığını yazmışlardı. Bu arada benim garanti problemim yok

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İyi günler dilerim.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,682
    Beğenilmiş
    7,111
    Emre senin kazanın performansla bir alkası olmaz sibop ve karbiratör ayarları çok hasas bir iştir ustasının yapması lazım ve iyi bir ustanın yapması lazım herkese oynatma sana en yakın önerebilecegim yer beşiktaş ali usta o makinayı eski haline getirir ayrıca sana uzak ama emre ltd nin sefaköydeki servisinde karbiratör kalibrasyon cihazı olan tek yeridir diğerleri elle ayarlar kolay gelsin
    AydınAydın (19.December.2017) Bunu beğendi.

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emre senin kazanın performansla bir alkası olmaz sibop ve karbiratör ayarları çok hasas bir iştir ustasının yapması lazım ve iyi bir ustanın yapması lazım herkese oynatma sana en yakın önerebilecegim yer beşiktaş ali usta o makinayı eski haline getirir ayrıca sana uzak ama emre ltd nin sefaköydeki servisinde karbiratör kalibrasyon cihazı olan tek yeridir diğerleri elle ayarlar kolay gelsin
    Celil abi, ilgine teşekkürler. Son olarak bu işlemlerin ücretleri hakkında bilgin var mı? Onuda söyleyebilirsen çok sevinirim

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,682
    Beğenilmiş
    7,111
    Alıntı xcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil abi, ilgine teşekkürler. Son olarak bu işlemlerin ücretleri hakkında bilgin var mı? Onuda söyleyebilirsen çok sevinirim
    ortalama 80-100 tl gibi

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı xcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cümleten hoşbulduk.

Celil abi makineyi alalı 2 ay oldu, onun için sübap ve karbüratör ayarı falan yaptırmadım. Elimden geldiğince zinciri yağlıyorum, sağını solunu kontrol ediyorum. Celil abi kaza dediğim kaldırıma çıktım çok ciddi birşey değil aslında, yani performansı bu kadar etkiler mi sizce? Sonra servise getirdim, far falan kırılmıştı kaldırımda ki babalara denk geldiği için, onu falan değiştirmiştim. Fenerbahçe MK motorda ki Cüneyt Usta birşey olmadığını söylemişti mekanik anlamında. Kırılan far, plaka ışığı, sinyal vs..' yi değiştirdik, ondan sonra bir problem olmamasını bekliyordum. Km. bozuk diye düşünüyordum hep ama baktım ki problem bundan kaynaklanmıyor.

Eski performansımı geri istiyorum

Emix senin makine gerçekten iyiymiş, rahmetli olmasaymış iyiymiş. Sübap ve karbüratör ayarı nasıl yapılır? Pahalı bir işlemmidir? Elim biraz anahtar, tornavida tutar. Ben yapabilir miyim? Nerede yaptırmak daha doğru olur? Bostancı sanayide yaptıran arkadaşlar olmuş sanırım, okumuştum daha önce ama kim olduğunu hatırlamıyorum. Performansları ciddi derecede arttırdığını ancak garanti problemi yaşamamak için gitmenin doğru olmadığını yazmışlardı. Bu arada benim garanti problemim yok

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İyi günler dilerim.

0 km aldığım motoran etnanın sübab karbüratör ayarlarını ertesi günü yaptırdığımı bilirim iyi bir usta yaparsa vibrasyonuda azaltıyor ;) performansıda artırıyor makina saat gibi çalışır

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)