Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ortalama 80-100 tl gibi
    Daha uyguna olmaz mı diye sana sorasım geldi valla :mrgreen: Ücret biraz fazla durduk yere yaa, birde usta bulmak falan, sanırım biraz böyle devam edeceğim o zaman. Bu arada sübap ayarı ve karbüratör ayarı ne sıklıkla bozuluyor? Belli bir km. ortalaması var mı bozulması için? Gerçi Emix' de yeni aldığı motora bile yaptırdığını yazmış ama, tekrar sormak istedim.

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı xcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha uyguna olmaz mı diye sana sorasım geldi valla :mrgreen: Ücret biraz fazla durduk yere yaa, birde usta bulmak falan, sanırım biraz böyle devam edeceğim o zaman. Bu arada sübap ayarı ve karbüratör ayarı ne sıklıkla bozuluyor? Belli bir km. ortalaması var mı bozulması için? Gerçi Emix' de yeni aldığı motora bile yaptırdığını yazmış ama, tekrar sormak istedim.
    valla hocam karbiratör ayarı yaz kış olarak ayarlanıyor ancak sibop ayarı uzun km'ler sonrasında yapılıyor benim ertesi günü yaptırmamın sebebi motorum iyi toplanmamış heryeri gıcır gucur oynayıp ses çıkartıp bol bol vibrasyon yapıyordu motor ayarlarıda yapılmamış doğru düzgün zoraki yaptırdım iyikide yaptırdım 3-4 bin km'de bir kontrol ederim milimlik ayar bozulsun hemen yaptırırım saat gibi çalışacak illaki :D
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

Önder Karaca
    Sistem & Network Uzmanı
     Ghost 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Merhabalar,

Başta celil ağabey olmak üzere herkeze saygılar,sevgiler :D
    Araya giriyorumda bende vites ve hız olayını sorucam.Ben 125 lik 85 geçmiyor normalmidir.

Bu arada bugün Bostancı sahilde bir Daytona gördüm.Çıkan ses sanki Orjinal HD ses gibiydi.

Celil ağabey birdahaki yaza beraber daytonaya geçelim
    Konu DosT tarafından (13.August.2011 Saat 22:54 ) değiştirilmiştir.

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    10
    Alıntı DosT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,

Araya giriyorumda bende vites ve hız olayını sorucam.Ben 125 lik 85 geçmiyor normalmidir.

Bu arada bugün Bostancı sahilde bir Daytona gördüm.Çıkan ses sanki Orjinal HD ses gibiydi.

celil daytonaya geçmez nedeni ise o kadar para bağlamam der:D eğer senin niyetin varsa ben satıyım sana benimkini ses konusundada iddalıyımdır

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,682
    Beğenilmiş
    7,111
    Alıntı xcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sibop ayarının belli bir km si yok ama uzun zaman gider ayar istedigini fazla yakıt yakması çekişten düşmesi ve vibrasyonun az artmasıyla anlarsın hava ayarı emix dediği gibi yaz kış ayarlamak çokda zorunlu değil makinada sorun yoksa kurcalatmıyacan tamirciler bir yeri yaparken başka bir yerin ayarını bozabilir

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,682
    Beğenilmiş
    7,111
    Alıntı DosT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,

normal değil 125cc ler iki silindir oldugundan 100 km çıkabilir aşagıda bahsettiğimiz ayarları sende kontrol ettir
    bunaların dışında makinanın üst süratlere çıkabilmesi için her vitesi gidebildiği kadar yüklenip bir sonrakine geçmek bu işlemi son vitese kadar yapmak gerek o zaman makinanın maksimum kaç km ye kadar çıkabildiği belli olur

madleon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Çağrı Çavuşoğlu
    muhasebe
     Honda Shadow VT750 C4
     İZMİR
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    öncelikle herkese saygılar. ustalar konuyla ilgili yorumlarını yapmışlar aslında ama ufak bir ihtimalde olsa yere düştüğünde gidonun dengesi kaçtıysa jikle telinin ve gaz telinin ayarları değişmiştir. çünkü aşırı derecede hassas ve gerginler. birincisi eğer jikle telin gerildiyse jiklen az da olsa açık kalıyordur ve bu da karbüratöre giden benzini fazlalaştırdığından aşırı zengin karışım yaptırır ve motoru boğarak performansı düşürür ikincisi zengin karışımın yarattığı aşırı kurumlanma bujilerini karartır ateşlemen zayıf kaldığından performansın düşer ve çok yakmaya başlarsın. Diğer bir açıdan bakacak olursak mevcut kullandığımız makinalar 250 cc 18 hp yani aşırı bir performans beklemek motora karşı ayıp olur. kullanma kılavuzunda belirtilen oranlar 1. viteste 20 km 2. viteste 40 km. 3. viteste 60 km yani ortalama olarak 20 km de bir vites değişimi vermekte bende bir aralar 140 ları görüyordum ama sonrasında sübap sesleri ve egzantirik zincir sesleri baş ağrıtmaya başladı. yazının başında dediklerimi kontrol ederek bir karbüratör ayarı yaptırırsan ve bujilerini değiştirirsen sonucu kendinde göreceksin. ayrıca her tamirciye gidildiğinde sanki garanti şartıymış gibi ngk bujiyi çıkartıyorlar ben size daha ucuz olan densoyu öneririm 5000 km tamamen sorunsuz olarak kullandım ve fiyatıda yarısı kadar. hoşçakalın

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı madleon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle herkese saygılar. ustalar konuyla ilgili yorumlarını yapmışlar aslında ama ufak bir ihtimalde olsa yere düştüğünde gidonun dengesi kaçtıysa jikle telinin ve gaz telinin ayarları değişmiştir. çünkü aşırı derecede hassas ve gerginler. birincisi eğer jikle telin gerildiyse jiklen az da olsa açık kalıyordur ve bu da karbüratöre giden benzini fazlalaştırdığından aşırı zengin karışım yaptırır ve motoru boğarak performansı düşürür ikincisi zengin karışımın yarattığı aşırı kurumlanma bujilerini karartır ateşlemen zayıf kaldığından performansın düşer ve çok yakmaya başlarsın. Diğer bir açıdan bakacak olursak mevcut kullandığımız makinalar 250 cc 18 hp yani aşırı bir performans beklemek motora karşı ayıp olur. kullanma kılavuzunda belirtilen oranlar 1. viteste 20 km 2. viteste 40 km. 3. viteste 60 km yani ortalama olarak 20 km de bir vites değişimi vermekte bende bir aralar 140 ları görüyordum ama sonrasında sübap sesleri ve egzantirik zincir sesleri baş ağrıtmaya başladı. yazının başında dediklerimi kontrol ederek bir karbüratör ayarı yaptırırsan ve bujilerini değiştirirsen sonucu kendinde göreceksin. ayrıca her tamirciye gidildiğinde sanki garanti şartıymış gibi ngk bujiyi çıkartıyorlar ben size daha ucuz olan densoyu öneririm 5000 km tamamen sorunsuz olarak kullandım ve fiyatıda yarısı kadar. hoşçakalın

hiç bu açıdan bakmadım bence madleon haklı bu konuda jikle ayarı kaymış olabilir en kötü gidip cikle,Debiraj ve gaz telini değiştirin

hepsini niye değiştir derseniz cinsimdir değişecekse takım değişecek.
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

madleon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Çağrı Çavuşoğlu
    muhasebe
     Honda Shadow VT750 C4
     İZMİR
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Emix bu durumda onları değiştirmene gerek yok dostum ayrıca ufak görünsede masraflı bir durum onları değiştirmek her bir tel 15 tl olduguna göre sadece parça 45 tl işçilikte 15 alsa pazarlıkla 50 ye bağlar heralde)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı madleon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emix bu durumda onları değiştirmene gerek yok dostum ayrıca ufak görünsede masraflı bir durum onları değiştirmek her bir tel 15 tl olduguna göre sadece parça 45 tl işçilikte 15 alsa pazarlıkla 50 ye bağlar heralde)
    tel izmirde 15 tl'mi? yuhaa diyorum :D

antalya'da metresini 2 tl'ye alıyorum işçiliğe ne gerek kendim yapıyorum gerekenler
    Konu Emix tarafından (18.August.2011 Saat 22:16 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)