Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Önder Karaca
    Sistem & Network Uzmanı
     Ghost 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    normal değil 125cc ler iki silindir oldugundan 100 km çıkabilir aşagıda bahsettiğimiz ayarları sende kontrol ettir
    bunaların dışında makinanın üst süratlere çıkabilmesi için her vitesi gidebildiği kadar yüklenip bir sonrakine geçmek bu işlemi son vitese kadar yapmak gerek o zaman makinanın maksimum kaç km ye kadar çıkabildiği belli olur
    Dediğin işlemi yaptım celil ağabey daha önce vitesleri sonuna kadar zorluyorum.yinede 85-88 geçmiyor.Bizim kaya abi ayarladım demişti sürat o kadardır dedi bende çok umursamadım ama eğer 100 km/h görmesi lazımsa var bi sıkıntı.

125 RR kullanan pekde kimse yok galiba soralım.

Bu arada yetkili servisini aradım.110km/h görmesi lazım diyo.Ama motorun rodaj zamanını hor kullanmışlar ise 100 üstüne çıkmaması normaldir diyorlar.
    Konu DosT tarafından (19.August.2011 Saat 20:34 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,682
    Beğenilmiş
    7,111
    Alıntı DosT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dediğin işlemi yaptım celil ağabey daha önce vitesleri sonuna kadar zorluyorum.yinede 85-88 geçmiyor.Bizim kaya abi ayarladım demişti sürat o kadardır dedi bende çok umursamadım ama eğer 100 km/h görmesi lazımsa var bi sıkıntı.

Bu arada yetkili servisini aradım.110km/h görmesi lazım diyo.Ama motorun rodaj zamanını hor kullanmışlar ise 100 üstüne çıkmaması normaldir diyorlar.
    gurupta eskiden 125cc makinası olan demir 77 arkadaşımız gezilerde rahat 100km ile guruptan kopmadan geliyordu bazı makinalar rodajda sagır alıştırılıyor yani düzgün rodaj yapılmıyor o zaman servisin dediği gibi oluyor servise ugrayıp bir baktırmak lazım düzelmiyorsa yapacak bir şey yok

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı DosT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

motorun km si düşükse zamanla açılır merak etme. 3. 4. viteste yardır pistonları ara ara mola ver dinlendir zorlama uzun süre. benim motor ilk gün 5.viteste zorlayınca 80 i anca görüodu şimdi 4. viteste zorlamadan 75i görüo. ancak altındaki motorla 70 in üzeri sakat helede kenda lastik kullanıosan.motor 130 140 kilo civarı falan. şöyle örnek verebilirm arkadaş benim motoru kullanırken 70in üzerinde tırsmaya başlıo çünkü hakimiyet kayboluo ama ben onun spyderına binip 70 80 le giderken sanki kendi motorumda 30 40 la gidiyomuşum gibi yola tutunuyor acayip rahat oluyo.
    birde arka tekerini kaldır elinle lastigi çevir. zor dönüosa kampanayı sıkan cubuktaki vidayı biras gevşet.komik gelebilir sana ama bu motorları dogru dürüst kontrol eden yok :D kriko falan bulamassan uzun bi yokuş bul yokuş aşagı giderken debriyajı sık
    motorun kendi agırlığıyla hızlanma ivmesinden kıllanırsan bi tamirciye gidip iki muhabet edip rica et.

Mert Seçkin
    Öğrenci
     YOK
     Mersin
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Ben sizin kadar bilgili değilim ama, Raptoru altı vitesli hale getirsen hem motor daha raht gitmez mi ? Deviri fazla zorlamadan aynı hıza çıkabilirsin. Tabi bu işin fiyatını falan bilmiyorum fakat;Sonny Barger(HAMC'ın başkanı) yazdığı kitapta motosikletini nasıl modifiye ettiğini anlatıyordu. Oradan aklıma geldi. Kullanışlı olabilir.

Önder Karaca
    Sistem & Network Uzmanı
     Ghost 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı falldown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    motorun km si düşükse zamanla açılır merak etme. 3. 4. viteste yardır pistonları ara ara mola ver dinlendir zorlama uzun süre. benim motor ilk gün 5.viteste zorlayınca 80 i anca görüodu şimdi 4. viteste zorlamadan 75i görüo. ancak altındaki motorla 70 in üzeri sakat helede kenda lastik kullanıosan.motor 130 140 kilo civarı falan. şöyle örnek verebilirm arkadaş benim motoru kullanırken 70in üzerinde tırsmaya başlıo çünkü hakimiyet kayboluo ama ben onun spyderına binip 70 80 le giderken sanki kendi motorumda 30 40 la gidiyomuşum gibi yola tutunuyor acayip rahat oluyo.
    birde arka tekerini kaldır elinle lastigi çevir. zor dönüosa kampanayı sıkan cubuktaki vidayı biras gevşet.komik gelebilir sana ama bu motorları dogru dürüst kontrol eden yok :D kriko falan bulamassan uzun bi yokuş bul yokuş aşagı giderken debriyajı sık
    motorun kendi agırlığıyla hızlanma ivmesinden kıllanırsan bi tamirciye gidip iki muhabet edip rica et.
    Selam ,

Aslında benim en çok kıllandığım nokta bu gazı kesince fren yapar gibi yavaşlıyor aslında arka frende o kadar hassas değil ama yani sonuna kadar bastığımda anca etkisi oluyor.Taha var kaya abinin oğlu o baktığında arka balatalara onuda söylemiştim ama lmazsa bi gidip rica ederim tekrar bakarız.Motoru 5 viteste full gaz sürüyorum e5 de falanbiraz sıkıcı bir durum sağ şeritten gitmem gerkiyor hep.Lastiklere gelince abi ben böyle vasat bir lastik ilk defa gördüm en ufak bir ıslak zeminde buzun üstünde kayar gibi uçuyor geçen çok tehlikeli olmasada tırında sıkıştırmasıyla arkayı fena topladım 1sn bi geçse sanırım şuan tırın altına girmiş olacaktım.yerde ıslaktı o yuzden su gordum hızı dırek 40-60 çekiyorum.büyük sıkıntı anlıycan..

Viteslerde 4 viteste 70 Km görüyorum.5 vitesde 85 anca zorlayınca..
    Konu DosT tarafından (26.September.2011 Saat 22:30 ) değiştirilmiştir.

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Manwe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben sizin kadar bilgili değilim ama, Raptoru altı vitesli hale getirsen hem motor daha raht gitmez mi ? Deviri fazla zorlamadan aynı hıza çıkabilirsin. Tabi bu işin fiyatını falan bilmiyorum fakat;Sonny Barger(HAMC'ın başkanı) yazdığı kitapta motosikletini nasıl modifiye ettiğini anlatıyordu. Oradan aklıma geldi. Kullanışlı olabilir.
    niittin müdür sen... onası modifiye öyle :? sat motorunu 650 lik bi chopper al daha ucuza gelir sana benım 5 e cıkana kadar ayagım yoruluyo 350 daytonamla, bazen karıstırıyorum 4 demıyıdım 5 de mıydım neydı len dıye bıde 6 cı vitesi koyarsak kazaya sebebıyet valla

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gurupta eskiden 125cc makinası olan demir 77 arkadaşımız gezilerde rahat 100km ile guruptan kopmadan geliyordu bazı makinalar rodajda sagır alıştırılıyor yani düzgün rodaj yapılmıyor o zaman servisin dediği gibi oluyor servise ugrayıp bir baktırmak lazım düzelmiyorsa yapacak bir şey yok
    yapmayın arkadaslar okadar da kagnı dııl kullandıgınız makınalar... bende süperlight vardı o bıle 11o yapabılıyodu kastırmadan e-5 de falan... yalnız bu sorun sadece arka kampanayla degıl buji ilede alakalı olabılıyor bazen... ateşlemeyı duzgun yapmazsan topspeed de kaymalar olabılıyor.

Önder Karaca
    Sistem & Network Uzmanı
     Ghost 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı DIESEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yapmayın arkadaslar okadar da kagnı dııl kullandıgınız makınalar... bende süperlight vardı o bıle 11o yapabılıyodu kastırmadan e-5 de falan... yalnız bu sorun sadece arka kampanayla degıl buji ilede alakalı olabılıyor bazen... ateşlemeyı duzgun yapmazsan topspeed de kaymalar olabılıyor.
    Buji konusunda bir sıkıntım yok geçen servise aldığımda sıfırladık onları.Dediğim gibi 2 seçenekten biri oldğunu düşünüyorum.Ya rodajı mahfetmişler yada arka kampana.

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    kampanayı anlaman kolay... bı yokuş bul uzuncana... rölantıde sal aşşa motoru. rödaj ise asıl sıkıntı orda dostum onu anlaman ıcın motoru ındırmen lazım :S

Mert Seçkin
    Öğrenci
     YOK
     Mersin
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı DIESEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    niittin müdür sen... onası modifiye öyle :? sat motorunu 650 lik bi chopper al daha ucuza gelir sana benım 5 e cıkana kadar ayagım yoruluyo 350 daytonamla, bazen karıstırıyorum 4 demıyıdım 5 de mıydım neydı len dıye bıde 6 cı vitesi koyarsak kazaya sebebıyet valla
    :D Kitapta altıncı vites takıldığında mesela sen 5000 devirde 80 km yapıyorsan. O altıncı viteste 3500 devirde aynı hızı yaptığını yazıyor.Buda motorun gerginliğini alıyor. Aslında harika bir şey buna "sürüş üstü" diyorlarmış :D Fiyat konusunda bir şey diyemem ama :D Bunu dünyaya motosiklet felsefini aşılayan Hells Angels(Cehennem Melekleri)'nin başkanı (ilk başkanı ve kurucusu şuan başkan değil)söylüyor. Adam hayatının yarısını garajda geçirmiş

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)