Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Kışın Motosikleti Depoya Kaldırırken

Hava bu yıl erken soğudu.. Motoru depoya kaldırır mıyız, yoksa pastırma yazını mı bekleriz diye düşünürken yabancı bir sitede (ABD) kışın cuiser motosikletin depoya kaldırılması ile ilgili bir yazı buldum, özetleyip paylaşmak istedim.
    1-Karbüratörün boşaltılması: Karbüratörün içindeki benzinin boşaltılması gerek. Zira benzinin içerisindeki su, korozyona; benzinin buharlaşması da tortuya (varnish:vernik diyorlar) yol açıp tıkanmaya neden oluyor. Bu işlem karbüratör üzerindeki boşaltma vidasından gerçekleştirilemezse, son çare olarak benzin musluğunu 'off' konumuna getirerek ve motoru karbüratördeki benzin bitene kadar çalıştırarak yapılıyor. Özellikle tortunun, katransı olduğu için büyük problemlere yol açabileceğini eklemiş..
    2-Benzin deposu içerisindeki pasın önlenmesi: Depo içinde oluşacak pasın, ve katranımsı tortunun sezon açılıp motor tekrar kullanıldığında karbüratöre ineceğini belirtmiş. Benzin içindeki su depoda pasa neden oluyor. Depoyu tamamen boşaltmayı (içindeki su, diğer maddeler böylelikle boşalacak), ardından full doldurmayı ve fuel stabilizer (pas-tortu önleyici) ilave edilmesini öneriyor.(Hatta önce katkıyı, sonra benzini doldurun ki benzin pompasından dolan benzinin oluşturduğu türbülans sonucu katkı iyice karışsın demiş.) İlkbaharda sezon açıldığında temel prensip olarak, depoyu tekrar boşaltmalı, ve yeni benzin doldurmalı diyor. Hele ki katkı konmamışsa kesinlikle boşaltımalı, ancak katkıların çok etkili olduğundan boşaltmanın gerekli olmayabileceğinden sözetmiş.
    Bununla birlikte depoyu dolu bırakmak istemiyorsanız kalın yağ ile içerisini yağlayın, iyece çalkalayın (300 küsur kiloluk cruiser'i nasıl çalkalıyor onu çözemedim :mrgreen ve bu işlemi birkaç haftada bir tekrar edin demiş.
    3-Akü: Aküler çalıştırılmadan yatırılırsa, ömürleri biter. Battery Tender (şarj cihazına) bağlamaktan, veya zaman ayarlı bir şarja bağlamaktan sözetmiş.(belki de en iyisi söküp eve koymak, ara sıra şarj etmek..)
    4-Hepimizin bildiği krom cilası ve boyalı bölgelerin cilasına ek olarak, egzost içindeki korozyonu engellemek için egzostun içine wd 40, vb malzeme sıkılmasını tavsiye ediyor. Ağızlarını kapatabilirsiniz diyor.(Bu arada düz boru şeklinde egzostlara prezervatif takılabileceğinden sözetmiş, bir an gözümde canlandırdım,)
    5-Silindirin içerisine, buji söküldükten sonra 1 çay kaşığı-fazla değil- kalın yağ konur, vitesteyken makine ileri hareket ettirilir, bu şekilde yağın tüm silindir ve yamna odasına yayılması sağlanır, korozyon engellenir.
    6-su soğutmalı modeller için antifriz.
    7-Motorun sehpaya alınması en iyi yol, bu yapılmıyorsa motor periyodik olarak ileri- geri hareket ettirilip lastiğin yere temas eden kısmı sürekli değiştirilmeli. Havaları maximum basınca kadar, hatta birazcık fazlasına kadar şişirilmeli.
    8-mekan: Kapalı ortamda ise, soluyabilir, nemi altında hapsetmeyen branda ile kapatılmalı, ortam-mekan ani sıcaklık değişimlerine maruz kalmamalı. Açık ortamda ise açık ortam için tasarlanmış branda, çadır vs ürünlerden kullanılmalı, ve içeriye dessicant-nem tutucu (silika jel tarzı) veya elektrikli nem önleyici konulmalı.

Bazıları mantıksız gelse de (elektrikli nem önleyici, zaman ayarlı akü şarj cihazı ve özellikle egzosta geçirilmiş malum malzeme gibi :mrgreen, deponun içerisindeki ve karbüratördeki benzin tortusunun yaratacağı tehditler, nemi engellemek için silika jel (büyük paketleri var mı, bilmiyorum) , antifrizin ihmal edilmemesi, ve akünün cilvesi açısından faydalı bulduğum için paylaşayım dedim.
    Konu TWO-WHEEL TANGO tarafından (14.Ekim.2011 Saat 00:40 ) değiştirilmiştir.

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    hazır böyle bi konu açılmışken benimde bi sorum olucak. iş nedeniyle devamlı şehir dışına çıkıorum ve bu bi haftalık süürede bile motorumu özlüorum. şehir içinde oldugum zamanlar nerdeyse hergun-fırsatım olursa tabi* motorumun tepesindeyim :D yeni motorcu olduğumdan olmalı diye düşünüyorum. durum böyle olunca kışn köşede branda altında durunca özlerim ben :mrgreen:. bu kış hazırlığı yerine 2 3 günde bi motoru 5 10 dakka çalıştırmak nasıl olur sizce ?? mantıken iyi olurda :P bir de siz daha önceden kışı geçirmiş arkadaşların düşünce deneyimlerini bilmek isterim.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,652
    Beğenilmiş
    6,884
    valla ben kışın kullanmayı sevmem ama en fazla 10 günde bir kuru havalarda motoru çıkarıp biraz gezdirip yerine koyuyorum hiçbir sorun olmuyor

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    usta adamlar kışı bizim gibi 2 3 ayda sakince atlatamıyolar kı. onların soğugu yamuru fırtınası karı ayrı bı dert. adamlar 5 ay kapatıyo kontagı. ben asfalt kuruysa gökyüzü karanlık değilse basıyorum kontaga. gün içinde kullanıp akşam geri koyuyorum motoru. buda haftada bir yada 10 gunde bire tekabul ediyo en az.bazen haftada 3 gun fln kullanıyorum hava iyi gidiyosa. oda yeterlı zaten motorun sağlıklı kalması için.

hadi kapatıyon garaja şunuda hesaba katmak lazım işçilik pahallı bizim ülkemizde. 3 ay için değermi bukadar vesveseye?

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Doğru olan, çalıştırdıktan sonra motoru dediğiniz gibi gezdirmek. 'Yattığı yerde çalıştırmak, tam ısınmadan kontağı kapatmak yanma odasında neme, dolayısıyla korozyona neden oluyor' şeklinde bir iki makale okumuştum. Fakat bunun için de yakın kapalı yer lazım. Benim ev Başakşehirde, depo Bayrampaşa'da.. Kapalı ücretli garaja koysam, arkadaşlardan birinin motorunun başına gelmedik kalmadı.. İleri geri oynatırken 2 kez düşürdüler (birinde ayaklığı dik konumda bırakmış, bamm), acemi bir bayan sürücü otomatik arabanın gazına yüklenmiş, 2 araç ve bizimkinin motoru hasar gördü..

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    tamamdır benim için yeterli :D motorun orasını burasını söküp köşeye koymucam :D
    twowheeltango arkadaş bilgi için tşk. zaten benim çlaıştırmaktan kastım garaj içinde gezinmek çocuk gibi :D oturduğum sitenin garajı oldukça büyük ve 2 katlı. bu arada ücretli garaja bırakmak yerine yakındaki bi real praktiker koçtaş gibi yerlerin parklarına bırakılabilir motor. bizim burdkai realin otoparkının 2veya 3. katında gokart yarışları düzenleniyo o derece büyük.. kimsenin bi tane motora bişey diceğini sanmıorum.böyle bi imkanı olan varsa yapabilir aklıma gelmişken söyleyim dedim.
    At avrat silah

teoman25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

teoman mete çakıcı
    Öğretim Görevlisi
     Kawasaki VN900 Custom Special
     Burdur
    Beğenmiş
    324
    Beğenilmiş
    105
    siz birde erzurumda olduğunuzu düşünsenize :D
    ekimde başlayan kış, nisan ayında bitiyor,
    hadi diyelim ekim ayında ve nisan ayında kar olmaya biliyor,, ama ayazın soğuğu jilet gibi kesebiliyor insan tenini
    yani burada motora binme süresi yıl içerisinde fifyt-fifty
    erz.da motor garajda bile olsa en az 2 günde bir o motoru ısıtmak lazım,,

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı falldown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yakındaki bi real praktiker koçtaş gibi yerlerin parklarına bırakılabilir motor. bizim burdkai realin otoparkının 2veya 3. katında gokart yarışları düzenleniyo o derece büyük.. kimsenin bi tane motora bişey diceğini sanmıorum.böyle bi imkanı olan varsa yapabilir aklıma gelmişken söyleyim dedim.
    Falldown. benim burada yakınımda AVM var, aklımdan geçiyordu garajına koymak, sen de önerince gidip sorayım dedim.. İzin vermiyorlar.. Gizliden bıraksam gitsem dedim, gece ekibi çeker götürür dediler.. Emniyet'in kesin talimatı varmış.. Çalıntı araba ile işlenen suçlardan sonra, çalınan araç garaja çekilirse polis için arayıp bulmak zor olacağından sanırım.. Aman, kimse bırakayım demesin, bir iki hafta sonra motoru kontrol için gittiğinde, bir bakmışsın yed-i eminde.. Branda yok, açıkta kar altında püfür püfür yatarken bulabiliriz makinemizi:?. :mrgreen:. Öneri için yine de teşekkürler..

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı teoman25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siz birde erzurumda olduğunuzu düşünsenize :D
    ekimde başlayan kış, nisan ayında bitiyor,
    hadi diyelim ekim ayında ve nisan ayında kar olmaya biliyor,, ama ayazın soğuğu jilet gibi kesebiliyor insan tenini
    yani burada motora binme süresi yıl içerisinde fifyt-fifty
    erz.da motor garajda bile olsa en az 2 günde bir o motoru ısıtmak lazım,,
    Sana bir de kar motosikleti lazım o zaman.[smilie=greencolorz:. Şaka bir yana Erzurum'un soğuk havası, İstanbul'un mazotlu havasından, trafiğinden bin kat iyidir . Orada yaşasaydım ilk işim cross bir makine alıp kara-buza uygun bir çift lastik takıp kullanmak olurdu..

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    istanbulda her yer site artık. 3 tanesınden bırınde kapalı garaj var. etrafınızdakı sıte yonetıcılerınden bı rıca edın derım. benım boyle bır sorunum yok şükür olsun... ama sıze tavsıyem alısverıs merkezlerınde kıtlemeyın aletlerı. gozunuzun onunde olsun. yoksa 1 hafta sonra gıdersınız bı bakarsınız kapagınızı aynanızı ayaklıgınızı fln sokuvermısler yedek parca nıyetıne :? netıcede bi alyan takımı bır 8 bırde 13-14 anatar yeterlı coğu parcayı sokmek ıcın... koy evının onune cek brandayı daha ıyı. netıcede soguktan cok yağıştır motoru yıpratan. haftada 2 kere calıstır 5 dk ısıt 15 dk tur at ısınsın ıyıce yeter.

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)