Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

serkan
    stk yoneticisi
     canıtez
     ıstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

önemli !!!! Lütfen yardımm..!

Arkadaşlar 2010 model 4.500 km de (Mart 2011 trafik çıkışlı) Raptor DD150 aldım. Bu ilk motorum.. Daha önce vitesli kullanmamıştım ve çok zorlandım ilk günler. ) Motoru yenibosna dan Kadıköye getirdim aldığım gibi ama nasıl getirdim bir ben Bir Allah biliyor..

ARkadaşlar bazı sorularım olacak lütfen bana yardım edin forumlara baktım ama bulamadım ve vaktim dar net cafeden giriyorum o yüzden lütfen rica cevaplarsanız ben cep tel imden net e girip okurum yazılanları...

1) Motorumun Debriyaj tel inin aşınmış olduğunu görüp değiştirtmeye karar verdim ve değiştirdikten sonra debriyajın tutuşu değişti, mesela önceden yarıya kadar bırakınca motor hareket ederdi, şimdi debriyaj en son noktaya gelince motor hareket ediyor, yani tam debriyajı bırakırken hareket ediyor.

2) Motorumla kalkışta çok zorlanıyorum bazen, özellikle yokuşlarda gazı ayarlayamıyorum düşecek gibi oluyorum bazen, yani dur kalk trafikte çok zorlanıyorum (özellikle ilk 2 gün felaketti şimdi biraz idare eder ama yine motoru stop ettiriyorum ama bunun debriyajdan olduğunu düşünüyorum) İlk kalkış için bir tüyo yokmu, yani nasıl yapılmalı doğrusu, ve yokuş yukarı düz yol nasıl olmalı kalkış yapma mevzuu..

3) Motorumun vitesini boşa almak epey zor oluyo, yani motoru kenara çekiyorum beklemek için aşağı indir yukarı kaldır 2-3 kez deneyip ondan sonra bulabiliyorum boş vitesi (N) bunun da bir tüyosu varmı...

4) Kalkıştan hemen sonra 2. vitese alıyorum en üst viteste ise yaklaşık 50 km hızla giderken alıyorum bu doğrumu acaba... Düşük devirde gitmenin bir zararı varmı motora.

5) Orjinal kenda lastikleri var araçta ve forumda okudum biri yazmış artçı olarak imamı arkanıza alabilirsiniz :D yani o kadar kötümü bu lastikler korkmaya başladım yav...

6) Bana cevap yazan herkese bol bol teşekkürlerrrr :D
    istanbul/ümraniye

serkan
    stk yoneticisi
     canıtez
     ıstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    kimse cevap yazmıcakmı ????
    istanbul/ümraniye

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    tel değiştikten sonra ayarını senın istediğin şekilde kavramayı yapabılecek konumda ayarlaması gerekıyodu ustanın. telı takmış göndermiş senı sanırım. 2 vida sıkarak halledılcek bışey. kadıköyde ofısım var demıstın sanırım. motomanıa ya uğra ayarlarlar 2 3 dakkada. butun kavrama stop ettırme kalkıs problemlerının cözümü bu gibi duruyo.
    motoru çok düşük devirde kullanıyosun bırak tıtresın bıraz. hissedersin zorlandıgını zaten ozaman at vitesi. cok erken ulaşıyosun 5. vitese.
    motoru kaldırırken sağ ayagın hafif frenın uzerınde sol ayağın yerde olsun. motor hareket edıpte dengesını kurana kadar sol ayagını koyma ayaklıga acık dursun. en kolay yolu bu. zamanla kaparsın zaten.
    insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
    Benzinim bittiğinde anladım

serdarozgec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serdar ÖZGEÇ
    pazarlama
     Fz6 Fazer
     Tokat
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Peki lastikler? Bahsedilen kadar kotumu? Mesela shinko diye bir marka varmis. Berbat diyorlar onun icin. Kiyaslarsak?
    .

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,672
    Beğenilmiş
    7,110
    merhaba
    1 ve 2 nolu sorunların debriyaj ayarından kaynaklanıyor ayarlattınmı çözülür
    3. soru ilk başlarda biraz zorlanırsın ama zaman la alışırsın durdugun yerde boşa almak için motoru oldugu yerde 1-2 cm ileri geri oynat dişliler yükten çıksın daha rahat boşa girer
    4. soru
    1. vitesde 20-30 km
    2. ''.........40-50 km
    3. ''.........50-60 km
    4. '' ........60-80 km
    5. '' ........80- ve üzeri
    bunlar ortalamadır motorun çekişine göre esneyebilir
    5. soru duro lastikller uygun fiatlı lastik katagorisinde en iyi lastiklerdir orta sınıftır iş görür ama her ne lastik olursa olsun ıslak zeminde lastigin kayacagını unutma islak zeminde mümkünse frene basma basmak zorundaysan çok hafif iki freni birlikte kullan kolay gelsin

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    1.kavrama noktası değişmiş.bi motorcuda ayaarlatabilrsin yada debriyaj elciğinin ve telin diğer ucundaki şanzuman bloğunn ordaki vidaları sıkıp-gevşetip istediğin ayarı verebilirsin. ancak bence bu hali daha iyi.nedeni ise çokçabuk vites değiştirebilirsin ışıklarda tozunu yuttturusun arabalara :P sonuçta debriyaj elciğini tamamen sıkmanın hiç bi anlamı yok. parmaklarını 1 santimlik hareketi ile değiştirebilirsin vitesi..
    2.debraiyajı elciğe kadar sıkmana birleştirmene gerek yok. bikaç santim kadar sık. kalakrken hafif bıurak kavrama noktasına geldiginde motor öne gitmeye çalışçaktır zaten gazı ver hafiften tamamdır :D yokuş yukarı ise kavrama noktasında bırak motor ile fren yapmış olursun motor geri kaymaz gitceğin zamanda gazlarsın.
    3."aşağı indir yukarı kaldır 2-3 kez deneyip ondan sonra bulabiliyorum boş vitesi" demişsin. vitesler aşağıdan yıkarı 1-N-2-3-4-5 şeklindedir.durmaya yakın çatçat bas sen o yeşil N yanar.dururken değiştirceksen celil abinin dediği gibi motoru biraz öne arkaya ittir boşa geçer veya debriyaj sıkılıyken azcık gaz ver o ara boşa at.
    4.150 cc lerde vites aralığı 1 için 0-20 ... 2 için 20-40 ... 3 için 40-(55)60... gibi gibi idealdir. ancak zıpkın gibi çıkcam motoru yardırcam dersen 1. 0-35.. 2. 35-55... gibi gibi.-- ne kadar zıpkın olcaksa o da tartışılır :D adam hayabusa ile 1.viteste 140km ye kadar basabiliyo ve hızlanma ivmesi inanılmaz gözümle gördüm :D
    5.kuru yolda sorun yok ancak ıslak zeminde ve asfaltın durumuna göre yengeç gibi götü başı oynar motorun :D
    6. bol bol bişey değil :mrgreen:
    At avrat silah

serkan
    stk yoneticisi
     canıtez
     ıstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Çok teşekkür ederim cevaplarınız için... bu akşam deneyecem bunları. fakat bugün bir tamirciye gittim bana dediki motor tel inde ayar yapacak yer kalmamış senin bu tel çok uzun dedi. orjinal değil dedi şaşırıp kaldım. yaptırdığım yere götürdüm o da bana dedi elcik arızalı onu değiştirmen lazım dedi. şimdi vitese takarken çat çat ses çıkıyo önceden yoktu galiba kafam takıldı debriyaj mı tutmuyo yoksa :S böylemi kullanayım ne yapayım, telimi değiştirteyim tekrar. aldığım yer orjinal demişti. kadıköydeki motor...... bilmemne idi ismi kadıköy hasanpaşada hospitalium karşısında idi.
    istanbul/ümraniye

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı serkanbey78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim cevaplarınız için... bu akşam deneyecem bunları. fakat bugün bir tamirciye gittim bana dediki motor tel inde ayar yapacak yer kalmamış senin bu tel çok uzun dedi. orjinal değil dedi şaşırıp kaldım. yaptırdığım yere götürdüm o da bana dedi elcik arızalı onu değiştirmen lazım dedi. şimdi vitese takarken çat çat ses çıkıyo önceden yoktu galiba kafam takıldı debriyaj mı tutmuyo yoksa :S böylemi kullanayım ne yapayım, telimi değiştirteyim tekrar. aldığım yer orjinal demişti. kadıköydeki motor...... bilmemne idi ismi kadıköy hasanpaşada hospitalium karşısında idi.
    saçmalamışlar iyice yaaaa. bulmuşlar giydiriyolar gene :evil:
    o tel orjin olmasa ne çıkar, misina ipi takanı bile gördüm yolda tel koptugunda. hadi onu geçtım eğer kırık değilse elcik niye değişsinki.
    git motomaniaya madem hasanpaşa kadıköy taraflarındasın selamımı söle cüneyit ustaya iki dk da ayarlasın kavrama noktanı. ayıp yaa kış geldi diye bukadar da döşenmez ki
    Konu DIESEL tarafından (24.October.2011 Saat 22:31 ) değiştirilmiştir.

serkan
    stk yoneticisi
     canıtez
     ıstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Sayın diesel bu motomania nerede kalıyor internette adresini bulamadım. gidip bir bakayım ve sonucu yarın burda paylaşırım bakalım ne olacak meraktayım acabab u saatte açıkmıdır tel i varsa bir sorsan hemen giderdim işitme eng. olduğum için arayamıyorum abi. kadıköydeyim şuan
    istanbul/ümraniye

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı serkanbey78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın diesel bu motomania nerede kalıyor internette adresini bulamadım. gidip bir bakayım ve sonucu yarın burda paylaşırım bakalım ne olacak meraktayım acabab u saatte açıkmıdır tel i varsa bir sorsan hemen giderdim işitme eng. olduğum için arayamıyorum abi. kadıköydeyim şuan
    abi yer kadıköy şükrü saraçoğlu stadının altındaki, audi erel otomativin tam karşısı. motomania34 diye arat google da bulursun rahatlıkla. hatta uğraşma burda bulunmuşu var :D
    http://www.motomania34.com/anasayfa.aspx

ama kış dönemi akşam saat 7 dedimi kapatırlar. maç olduğu zamanlar 5 gibi kapatırlar güvenlik nedeniyle. pazarları zaten kapalı. sabah saat 9 gibi açıyolar.

yarın giderim diyosan arıyım cüneyit ustayı anlatıyım durumu senın yerıne. rahat edersın.
    bide rica ederim kardeşim beyli fln konuşma benımle. işte butun gün resmıyet zaten boğuyo adamı

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)