Arkadaşlar 2010 model 4.500 km de (Mart 2011 trafik çıkışlı) Raptor DD150 aldım. Bu ilk motorum.. Daha önce vitesli kullanmamıştım ve çok zorlandım ilk günler. ) Motoru yenibosna dan Kadıköye getirdim aldığım gibi ama nasıl getirdim bir ben Bir Allah biliyor..![]()
ARkadaşlar bazı sorularım olacak lütfen bana yardım edin forumlara baktım ama bulamadım ve vaktim dar net cafeden giriyorum o yüzden lütfen rica cevaplarsanız ben cep tel imden net e girip okurum yazılanları...
1) Motorumun Debriyaj tel inin aşınmış olduğunu görüp değiştirtmeye karar verdim ve değiştirdikten sonra debriyajın tutuşu değişti, mesela önceden yarıya kadar bırakınca motor hareket ederdi, şimdi debriyaj en son noktaya gelince motor hareket ediyor, yani tam debriyajı bırakırken hareket ediyor.
2) Motorumla kalkışta çok zorlanıyorum bazen, özellikle yokuşlarda gazı ayarlayamıyorum düşecek gibi oluyorum bazen, yani dur kalk trafikte çok zorlanıyorum (özellikle ilk 2 gün felaketti şimdi biraz idare eder ama yine motoru stop ettiriyorum ama bunun debriyajdan olduğunu düşünüyorum) İlk kalkış için bir tüyo yokmu, yani nasıl yapılmalı doğrusu, ve yokuş yukarı düz yol nasıl olmalı kalkış yapma mevzuu..
3) Motorumun vitesini boşa almak epey zor oluyo, yani motoru kenara çekiyorum beklemek için aşağı indir yukarı kaldır 2-3 kez deneyip ondan sonra bulabiliyorum boş vitesi (N) bunun da bir tüyosu varmı...
4) Kalkıştan hemen sonra 2. vitese alıyorum en üst viteste ise yaklaşık 50 km hızla giderken alıyorum bu doğrumu acaba... Düşük devirde gitmenin bir zararı varmı motora.
5) Orjinal kenda lastikleri var araçta ve forumda okudum biri yazmış artçı olarak imamı arkanıza alabilirsiniz :D yani o kadar kötümü bu lastikler korkmaya başladım yav...![]()
6) Bana cevap yazan herkese bol bol teşekkürlerrrr :D

canıtez
ıstanbul
A Rh (+)