Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konulanmış Görüntüleme

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı Troy77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.

1 Hafta önce motora karşı biriydim ama regal raptoru trafikte süzülerek yanımdan geçerken gördüğümden beri rüyalarıma girer oldu...!!!

Tabi ki şimdi Türk aklı olarak araştırmadan üç beş yerden fikir almadan bu iş olmaz dedim ve forumdaki üstadlara kafamdaki soruları sormak için kapınıza geldim yardımınızı ihşallah esirgemezsiniz.

Ben DD 350 E-6 C veya DD 250 E-9 B almayı düşünüyorum.

1.Hangi modeli önerirsiniz..?
    2.0 mı yoksa 2. el mi..?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    Foruma hoşgeldin. Forumda ustalar ve benden eskiler olmasına karşın her iki modeli kullanmış biri olarak ilk cevabı ben vereyim.
    1. DD250 benim acemiliği attığım yakın bir dostuma ait ilk makine. Vitesli makine olarak harika bir başlangıç makinesidir. Hafiftir, kıvraktır. Şehir içinde hız olarak çok kuvvetli olmasa da tatmin eder. 150-160 kg civarı ağırlığında. 110 km sürate ulaşabilir. (Şartlar elverdi, ben 125 i gördüm ama azami 110 diyelim.) Koruma demiri mevcutsa başlangıç makinesi için bence en olumlu özelliktir, yoksa takılması hem motoru hem sürücüyü darbeden koruduğu için bence gereklidir. Asla kötü durmaz. Aksesuar kaldıracak makinedir.
    DD350e 6C Daytona Mart atından bu yana kullandığım sahibi olduğum makine. Ağırlık,boyut ve güç açısından başlangıç makinesi olarak 250 liğe göre kontrolü daha güçtür. Ayak konumu üzerinde sürücü olan fotoğraf ya da videolara baktıysan 250 liğe oranla daha öndedir. El ile kontrol edilen ön frende el hassasiyeti acemi bir sürücüde tam gelişmediği için sürücünün ilk etapta ayak frenine ağırlık vermesi gerekecektir. (Normalde her iki fren birden kullanılır ama dönüşlerde ön freni fazla sıkarsan burulma etkisi nedeniyle motoru kapaklayabilirsin) Ve acemilik atarken sürücü ayağını dönüşlerde sık sık yere koyma ihtiyacı duyacaktır. Bir yandan ayak frenini kullanma ihtiyacı, diğer yandan arada bir ayağı yere koyma ihtiyacı ayağın ileri konumu nedeniyle yeni başlayan biri için güç gelebilir. Ani bir refleksle şaşırıp ön frene asılırsan-ki yeni başlayan bir sürücü bu hatayı muhakkak bir kaç kez yapacaktır- Daytona'da koruma demiri olmadığı için makineyi düşürüp güzelim makinenin elcik, ayaklığını kırıp denk getirirsen deposunu da ezebilirsin. (Daytona'ya koruma demiri pek yakışmaz. Makine dizayn-estetik açıdan aksesuara pek yatkın değildir.) Makine daha kuvvetli ve ağır olduğu için zaptetme-dengeleme problemleri yaşayacaksındır.. Bu arada yeni sürücü altındaki makinenin ömründen ömür alır, makine yeni ise bence yazık. Yazdıklarından yola çıkarak yeni başladığını varsayıyorum.
    Ama 350 lik şehir içinde oldukça tatmin edicidir. 250 liğin 110'u 350'liğin 140'ı gibidir. Daha büyüktür. Kalın arka tekerlek makinenin sıradışı çizgilerine hafife alınmayacak bir motosiklet imajı katar. Sürücünün üzerindeki konumu son derece estetiktir. Fakat fiyatı 250'liğe göre daha yüksektir. Bu fiyata 2. el 600 lük Japon alırım çelişkisine sokar adamı.. ama yakından bakınca Japonun canı cehenneme , başka bir cruiser ile yanyana koysam bu daha çok ilgi çeker der ve benim gibi gördüğün ilk gün satınalırsın.. Bu ilgi çekme olayı bizzat tecrübe edilmiştir. Tasarım Amerikandır.
    Yeni başlıyorsan emanet makinede başla, 350 lik satınal derim.
    2. İkinci el konusunda o kadar çok faktör var ki. Makinenin bizzat tamirini yapan arkadaşlar daha detaylı bilgi verecektir. Ancak tavsiyem, hikayesini iyi bildiğin bir makine alman (Kim-kimler kullandı, değişen parçası var mı, km si orijinal mi vs..) Bu arada temiz -hesaplı 2. el düşürürsen bil ki regaller muadili olan Çinliler içinde en kalitelisidir.
    Kolay gelsin.
    Konu TWO-WHEEL TANGO tarafından (07.November.2011 Saat 10:10 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)