Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

ön fren kontrol ??

arkadaşlar motor en son servise girdiginde redüktör değişti km dişlisi. ancak o zamandan sonra 10 km daha az göstermeye başladı aynı devir sesinde ve vites değişim aralığı değiişti. işin garip tarafı ön frenim daha bi iyi tutmaya başladı ancak fren ayarı yapılmadı.aklımda iki soru var ya dişli 21 inç jant dişlisi ama ikisinin parçaları birbirine uyuyomu bilmiorum yada bu dişli değişirken fren ayarı kayma olasılığı varmı ? sonuçta orta mile bağlı.yokuş aşağı debriyaj sıkıp fren yapıp yapmadıgı anlaşılmıo ve elimin altında kriko yok tekeri kaldırıp elimle çevirip bakamıom.. ön frenin boştaykende sıkılı olup olmadığını nasıl anlarım ?pratik bi önerisi olan varmıdır?
    bi de şüphelendiğim bişey daha var. motor yağı fazla konulması buna sebeb olabilirmi ? biliyosunuz servislerimizin hepsi birbirinden iyi birisi 1.3 litre birisi 1 litre diğeri 1.8 litre koyduğunu söylüo. ama hepsinde yağ seviyesi normal gözüküo kontrol ettiğimde. en sonuncusunu kontrol etmeyi unuttum bi tek haftasonu onada bakıcam.

bi de arka kampana için sorum olucak. zamanla az tutmaya başlıyo bu meret. gittikçe vidayımı sıkmak gerekio? yada o somun titreşimden gevşememi yapıo acaba-gözle görülen bi hareket yok ama.
    not: servis ismi vermicem ilk götürmüş olduğum servis sözde fren ayarı yapmış olup fren devamlı sıktığını götürmüş olduğum diğer serviste öğrenince bi daha frenlerimi serviste ayarlatmıyorum.
    At avrat silah

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,684
    Beğenilmiş
    7,112
    kaan rediktör dediğin gibi km yi gösteren parça eskisinde problem oldugundan farklı göstermiş olabilir yenisi (saglam oldugunu düşünüyorum)dogru olan km yi gösteriyordur o yüzden kendini yenisine göre alıştır bence
    ön fren sıkma yapsa çik çik ses ve motorda kasılma yapardı ön tekeri havaya kaldırmanın yolu ya motorun altından bir kiriko vurup kaldırıcan yada kuvvetli bir arkadaş bulucan o kaldıracak sen çevirip bakıcan
    arka fren kullandıkça zaman içinde balata aşındıgından arka ayar vidasından ayar yapmak gerekir ayar ihtiyacı oldugunu frenin zayıf tutmasından anlayabilirsin
    yağ ın bu konularla bir alakası yok
    not:kiriko için bir lastikçiyede ugrayıp rica edebilirsin
    Konu CELİL tarafından (01.December.2011 Saat 17:37 ) değiştirilmiştir.

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    iyide celil abi eskisi az gösteriyodu yada sapıtıyodu zaten. arkadaş 90 95 gtttik diodu bende 60 gösteriyodu. yada 80 gösterirken arkama araba olması saçma olur geçip gider yanımdam. hangi araba 80 gibi düşük bi süratte gidiyoki otoyolda.yada 80 den sonra 40 50 yavaşlamaya başlayıncada 80 90 tekrardan. amacım kaç hız yaptım değil. hızı yanlış gösteren km yide yanlış gösterir. yani 3000km gözükürken 5000km yapmışımdır mesela gibi gibi...
    freni bi şekilde kontrol ettikten sonra arkadaşın kadranı referans alıp otoyolda kontrol gerekio sanırsam
    At avrat silah

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,684
    Beğenilmiş
    7,112
    Alıntı falldown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyide celil abi eskisi az gösteriyodu yada sapıtıyodu zaten. arkadaş 90 95 gtttik diodu bende 60 gösteriyodu. yada 80 gösterirken arkama araba olması saçma olur geçip gider yanımdam. hangi araba 80 gibi düşük bi süratte gidiyoki otoyolda.yada 80 den sonra 40 50 yavaşlamaya başlayıncada 80 90 tekrardan. amacım kaç hız yaptım değil. hızı yanlış gösteren km yide yanlış gösterir. yani 3000km gözükürken 5000km yapmışımdır mesela gibi gibi...
    freni bi şekilde kontrol ettikten sonra arkadaşın kadranı referans alıp otoyolda kontrol gerekio sanırsam
    evet en dogrusu karşılaştırma yapmak
    birde km göstergesi yanlış gösterince kalibrasyon işlemi yapılması gerekir diye birşey duymuştum ama net birşey bilemiyorum

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet en dogrusu karşılaştırma yapmak
    birde km göstergesi yanlış gösterince kalibrasyon işlemi yapılması gerekir diye birşey duymuştum ama net birşey bilemiyorum
    onu serviste bilmio yada bilmio ayağına yatıp bulaşmak istemiyodur. bu 3. dişli. ilkini garantiye sokmamış sordum sarf malzemesi diyip 30 lira kitlemiş fatura etmiş. "sökün bunu" diyemedim düşününce bu sefer sırf gıcıklık olsun die işçilikten kitler 30 lira fazla çakar yine çakar diye bilerekten üflendim evlat acısı gibi koydu
    2.sinde garantiye soktu- tel de bişey yok diyo. ee sen bunu değiştirdin zaten dedim bozuluosa yine kadran bozuksa dişliyide bozarmı diye sordum "yok" dedi.yada saati garantiden değiştirmemek içinmi dedi acaba orasını bilemiorum.

bu seferki kontrollerden sonrada hala yanlışsa sonunda sökücem hepsini oraya normal saat koycam. en azından zamanı gösterir bi işe yarar
    At avrat silah

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    haftasonu bi arkadaşla denedik referans oldu. arkadaş 60 derken bende 40 civarlarında 70 derken 40 50 arasında titriyodu. işin garip tarafı 10 da 10.. 20 de 20.. 30 da 30 bazen 50 de 50 dogru da gösteriyo yanlışda ..o yüzden artık bıraktım uğraşmakla emre motorun km göstergesi değiştireceği olsaydı baştan değiştirirdi diye düşünüyorum.
    arka kampana dikkatli baktığımda farkettim sanırsam yağ girmiş içeri o yüzden zayıflamış balata spreyi ile temizledikten sonra anlıyacam. ön fren için bişe yapamadım (kriko aramaya üşendim birazda )bakmaktan başka:? ama balatalar diske sürünüyo gözüküyo.normal olduğunu hiç sanmıyorum mantıken aralarında 0,5mm den azda olsa boşluk olması lazım diye düşünüyorum.
    havasımı alınıyo suyumu alınıo- hidroliği yani :P yada vidaylamı oluyo napılması gerekiyosa caliper gevşetmek için öğrenmem kurcalamam lazım sanırsam
    At avrat silah

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı falldown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haftasonu bi arkadaşla denedik referans oldu. arkadaş 60 derken bende 40 civarlarında 70 derken 40 50 arasında titriyodu. işin garip tarafı 10 da 10.. 20 de 20.. 30 da 30 bazen 50 de 50 dogru da gösteriyo yanlışda ..o yüzden artık bıraktım uğraşmakla emre motorun km göstergesi değiştireceği olsaydı baştan değiştirirdi diye düşünüyorum.
    arka kampana dikkatli baktığımda farkettim sanırsam yağ girmiş içeri o yüzden zayıflamış balata spreyi ile temizledikten sonra anlıyacam. ön fren için bişe yapamadım (kriko aramaya üşendim birazda )bakmaktan başka:? ama balatalar diske sürünüyo gözüküyo.normal olduğunu hiç sanmıyorum mantıken aralarında 0,5mm den azda olsa boşluk olması lazım diye düşünüyorum.
    havasımı alınıyo suyumu alınıo- hidroliği yani :P yada vidaylamı oluyo napılması gerekiyosa caliper gevşetmek için öğrenmem kurcalamam lazım sanırsam
    caliper lerin üzerinde 2 adet alyan vida var oradan ayar yapılabilir.

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    caliper lerin üzerinde 2 adet alyan vida var oradan ayar yapılabilir.
    bilgi için tşk. alyan takımı vardı balkonda onla birlikte inerim aşagı haftasonu. bu arada cuma iş çıkışı şirket arabalarından birinden kriko afırmak aklıma geldi :mrgreen: ancak herşekilde birisine ihtiyacım var sanırım. eger balata yerine redüktör sıkıştırma yapıosa mildeki somuna anahtarı vurdummu kriko üzerinden zıplar sanırım motor bakalım işte kedi çükünü görmüş yara sanmış misali benimkide keşfetmek lazım ne nedir diye
    At avrat silah

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    kriko afırdım haftasonu baktım. arka kampanayı balata spreyiyle temizledim ve missler gibi ayarladım tam noktasında. azcık dokundummu pedala başlıyo frene .
    ancak ön fren diski için bişey yapamadım. bu arada balatalar diske devamlı sürüniyo ve tıırrrr diye bi ses çıkıo. motor kapalıyken lastik havada elle çevirdimmi ses duyuluyo. ama o alyanları açmak için ormanda 10 kaplan gücünde olmak lazım :mrgreen:. parmak kadar alyana boruda geçiremedim bu sefer. yanlız atilla abi sanki o alyanlar içerde bişeyin göbek- mil vs. sini oluşturuyo gibi duruyolar arkaya kadar devam ediyo. acaba o alyanlarmı

yeşil yerler bende tek parça dökme demir içinde farklı bişiler daha var balataları tutan ve alyan vidalar o şeyleri tutuyolar gibi.
    neyse sonuçta cumartesi hava çok güzeldi ve yeter yaa bu kadar pimpirik motorun keyfini sürmeyi unuttuk resmen diyip döndürdüm terkerleri bütün haftasonu gezdim. nasıl olsa balatalar bi süre sonra ericek ve normal haline kavuşcak ozamana kadarda varsın 10 km az gitsin fren yapsın motogpye katılcak değilim:D
    At avrat silah

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    yaw konuyu bulamadım :? würtz balata spreyi ile ilgili olanı. buraya yazdım bende
    emix arkadaş haftasonu dediğin gibi sprey ile denedim missler gibi yaptı arka jantım kendine geldi yağlar kolay çıktı.sonrada motoru temizledim güzelce pırıl pırıl oldu tekrardan tşk bilgi için. yoksa uğraşmaya üşeniyodum hala simsiyah durucaktı yağlı yağlı
    At avrat silah

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)