Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu
Toplam 65 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    hmm ben pro dağcı kampçı değilim ama deneyimlerimden yararlanarak sna şu kadarını söyleyebilirim. öncelikla mat alma. bunun yerine şişme deniz yatağı al. hem daha rahat olur hemde motorda yer kaplamaz hemde gece toprak buz kestiğinde yerden soğuk çekmez aradaki hava tabakası sıcak kalmanı sağlar. ayrıca yazın deniz kenarında kamp kurduğunda çift işe kullanırsın :D. bunlar dışında en önemlilreden bi tanesi ışık. kesinlikle elle basıp bıraktıkça kendini şarj eden bi fener almanı tavsiye ederim. çünkü kamp sürene ve kullanımına göre pilin bitebilir. hem yedek pil taşımak zorunda kalmazsın heme geceleri pil bitmesin diye tasarruf yapcam diye az az kullanmazsın. ayrıca alcağın fenerin götünde ip olsunki çadırın iç tarafındaki ortasına lamba olarak asabil.alacağın çadır eger yayla vb. yüksek yerlerdede veya denize çok yakın mesafede veya kumsalda kamp kurcaksan yaz ayı hariç kalın bir mat alıp yükünü şişirceğine en az iki katlı çadır almanı tavsiye ederim soğuktan daha iyi korur. çünkü ilk katmanın bi süre sonra bıcık bıcık su olup damlayacaktır. yani ucuz muşambadan bozma çadırla sadece yaz sıcağında kamp kurarsın. bunlar en önemli 3 şey. gerisi senin nasıl bi kamp yapcağına ve ihtiyaclarına ve konforuna kalmış.örneğin temizliğe düşkünsen kesinlikle bi paket bebek ıslak mendili al yanına yada yemeği ateş yakarak dal toplayarak deilse küçük kamp ocakları falan var gibi gibi.:D
    At avrat silah

SonsOfAnarchy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

korhan ışık
    öğrenci
     yok ama olucak
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    dostum bende öle profesyonel bir kampçı değilim ama yazın göl balıkçılığı yapıyorum gidince 1-2 hafta kalıyoruz oraya gittiğinde sana lazım olucak şeyler çadır,tulum , mat (ama matın yoksa eğer kamp kurduğun yere yakın buğday tarlası falan varsa buğdaylar toplandıktan sonra samanlar kalır yerde onları al ve çadırın altına koy yarım balya kadar saman yeterli olucaktır. hem soğuğu keser hemde yattığın zemin yumusak olur böylelikle rahat edersin) alet edevat ı zaten söylememe gerek yok çakı ,bıçak , pense , çekiç yerine keser kullanırsan daha çok işine yarar ve yanına en azından 1 tane olta al (hem moralin yükselir hemde aksam yemeğin çıkar) tüp yerine ateş yakabilirsin ama tüp kullanıcaksan bi tenekenin içine koy daha iyi verim alırsın benim diyeceklerim bu kadar eksiğim varsa düzeltirseniz sevinirim..

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Karaköy'de Atlas kampçılık ve dağcılık mağazası var. Pazarlık imkanı vardır kendilerinde. Başta liste fiyatı % şu kadar indirim falan derler ama zorlarsan bir miktar daha indirirler. Eğer bütçen uygunsa çadır (dört mevsimliklerden) ve tuluma vereceğin paraya acıma derim. Alışınca kış kamplarına da gitmek isteyeceğini düşünüyorum.Kalitesiz çadır yazın ok fakat sonbaharda veya kışın gecenin bir yarısı hesapta olmayan bir fırtına veya yağmurda yırtılırsa sonuç çok kötü olur. Marketlerde gördüğün çadırlar yırtıldığı zaman rüzgarın basıncıyla yırtığı genişler, tulum içindeki sen ve çadırda sağa sola dağılmış yiyecek ve malzemelerin ortada kalakalırsınız. Tulum için hafiflik,sıkıştırılıp çantada yer tutmaması ve sıcak tutması bakımından tırmanışlarda kaz tüyü tercih edilir. Ancak kaz tüyünü ter veya rutubetle ıslatmamalı, ısıtma fonksiyonunu kaybeder. Hem fiyatı da yüksek olur. O yüzden sentetik uyku tulumu işini görecektir. Tırmanışta konfor olayı geri planda kaldığı ve taşımada kolay olduğu için mat tercih edilir. Matta tulum içinde mumya gibi sırtüstü yatılır, uyuyabiliyorsan ne mutlu (tırmanıştan kampa döndüğünde yattığın yeri bilmiyorsun gerçi ama normalde ben uyuyamıyorum). Şişme matlar çıktı bir ara ama delinme ihtimali yüzünden tercih edilmedi. Ocaklarda, benzin ocağı vardır, birkaç çeşit yakıtla yakılabildiği halde saatçi benzini tercih edilir,yüksek irtifada oksijenin nispeten az olduğu ortamda çok iyi iş görür, fakat marketlerde satılan normal gaz ocakları da işini görecektir,biraz geç ısıtır o kadar ( ısıtırken etrafını kalın aluminyum folyo ile çevrele). Sakın termossuz kampa gitme derim, su ısıtmak kampta problem. Aydınlatma için örneğin ledli petzl marka kafa lambası 120 saat yanar, fakat Çin versiyonu ledli kafa lambaları da pekala iş görür. Dikkat, kafa lambası dedim, çünkü ellerin serbest olması gerek. Ekstradan bir ledli lamba da çadır içine koyabilirsin.Malzemeleri içine koyacağın 60-80 litrelik bir sırt çantası tüm malzemeleri toparlar. Su geçirmez ve askılıkları sağlam olmalı. Balıkçılar için tasarlanan çantalar kopuyor. 1-Kaliteli çadır 2-kaliteli tulum ve ısı izolasyonu iyi bir mat 3-Kaliteli bir çanta. Bunun haricinde ihtiyaçlarını zaten sen belirleyeceksin,kamp ortamını gözünde canlandır, çeteleye teker teker yaz. Sakın çakmağı unutma. (Ben yapmıştım bir kez,3000 metrede kampta farkettim durumu, söylemeden edemedim :mrgreen
    Konu TWO-WHEEL TANGO tarafından (24.January.2012 Saat 03:14 ) değiştirilmiştir.

telkarinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Akınakca
    Fakir ama gururlu memur :)
     Gitti Regal Geldi Suzuki Marauder 800
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı falldown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hmm ben pro dağcı kampçı değilim ama deneyimlerimden yararlanarak sna şu kadarını söyleyebilirim. öncelikla mat alma. bunun yerine şişme deniz yatağı al. hem daha rahat olur hemde motorda yer kaplamaz hemde gece toprak buz kestiğinde yerden soğuk çekmez aradaki hava tabakası sıcak kalmanı sağlar. ayrıca yazın deniz kenarında kamp kurduğunda çift işe kullanırsın :D. bunlar dışında en önemlilreden bi tanesi ışık.....
    Kardeşim çok sağol...Profesyonel aramıyoz zaten. Maksat fikir alalım.. Eyvallah

Alıntı SonsOfAnarchy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum bende öle profesyonel bir kampçı değilim ama yazın göl balıkçılığı yapıyorum gidince 1-2 hafta kalıyoruz oraya gittiğinde sana lazım olucak şeyler çadır,tulum , mat (ama matın yoksa eğer kamp kurduğun yere yakın buğday tarlası falan varsa buğdaylar toplandıktan sonra samanlar kalır yerde onları al ve çadırın altına koy yarım balya kadar saman yeterli olucaktır.....
    Çok teşekkürler. Gereken temel şeylerin bi çoğunu bi kenara yazdım zaten ama oltayı düşünmemiştim. Olabilir yani. Teşekkürler

Alıntı TWO-WHEEL TANGO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1-Kaliteli çadır 2-kaliteli tulum ve ısı izolasyonu iyi bir mat 3-Kaliteli bir çanta. Bunun haricinde ihtiyaçlarını zaten sen belirleyeceksin,kamp ortamını gözünde canlandır, çeteleye teker teker yaz. Sakın çakmağı unutma. (Ben yapmıştım bir kez,3000 metrede kampta farkettim durumu, söylemeden edemedim :mrgreen
    Çok sağol. Bi kenara yazdım. Özelikle çakmak olayını. Aynı duruma düşmeyelim sonra :mrgreen:

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    10
    herkes-mesajı-yazmadan-pro-kampçı-olmadığını-belirtmiş

bu-işi-uzmanlığı-yoktur-bence---ha--illa-var-dersen
    bende-çingenden-iyisini-bulamassın-derim

nese-nese

bugun-reali-gezdim-ve-izlenimlerimi-anlatıyım

--öncelikle-belirtiyim-fiyatları-çok-ucuzlatmışlar
    kamp-malzemesi-almak-isteyenler-için-kaçırılmıycak-dercede
    ben-2-hafta-önce-almıştım-malzemeleri-ve-zarırım-50-tl:(

çadır:

2,45cm-boy
    180cm-en
    170cm-yükseklik

takribi-3-kişilik-çadır----39-tl
    ben-50tlye-almıştım

tulum:
    190cm-mumya-tulum
    19tl
    ben-30tlye-almıştım

mat
    10tl
    ama,,,,,,,matı-tavsiye-etmiyorum-arkadaşlar-zeminin-sertliğii-ve-soğuğu-engeleemekte yetersiz
    o-yüzde-şişme-yatak-diyorum
    bugun-2kişilik-şişme-yatağı
    şişme-yastıkları-ve-pompasıyla-50-tlye-edindim-inş-bundan-sonra-ev-konforunda-konaklayacağım

tek-kişilik-şime-yataklar-ise-15tl-gibi-komik-rakam-kaçmaz

ek-olarak
    biz-matorculara-için-diğer-yanınıza-alacağınız-malzemeler.....

bagaj-lastiği-min.-4-adet(eşyaları-motora-bağlamak-sabitlemek-için)
    el-veya-kafa-feneri-
    bardak-veya-şise-biçimide-termos
    açılır-kapanır-tabure
    terlik
    havlu
    yedek-çamaşırlar
    çöp-poşeti-en-kalınından:çadırın altına nemi-ve-suyu-almasını-önlemek-için
    bıçak(çakı)
    çakmak
    çay,şeker:mrgreen:
    sabun

bu-malzemeler-varsa-yanında-rahat-rahat-kamp-yapabileceğinizi-idda-ediyorm
    içirikte-şu-fazla-lüks-denecek-malzeme-yok-
    hatta-çekirdek-kadroda-denilebilir
    Konu ağfndrdm tarafından (04.June.2012 Saat 00:28 ) değiştirilmiştir.

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Arkadaşlar konuyu tekrar canlandıracağım, Ağa' nın söylediklerine ek olarak real indirimli fiyatlara devam ediyor. 3 kişilik güzel görünümlü bir çadır 39,90 TL' ye aldım. Ayrıca Ağa' nın söylediği 50 TL' lik çift kişilik yatak 39,90 TL' ye düşmüş. Hemde paketin içinde çift kişilik yatak + 2 şişme yastık + pompa var. Çok güzel bir fırsat yani, ben aldım. Kampa gidemesemde çadırda, yatakta evde dursun o denli beğendim yani fiyatlarını

Eve kurdum test amaçlı, bir sıkıntı yok şimdilik. Yatağın havası inerse buradan bilgi veririm. Almanızıda tavsiye ederim

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    10
    Alıntı xcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar konuyu tekrar canlandıracağım, Ağa' nın söylediklerine ek olarak real indirimli fiyatlara devam ediyor. 3 kişilik güzel görünümlü bir çadır 39,90 TL' ye aldım. Ayrıca Ağa' nın söylediği 50 TL' lik çift kişilik yatak 39,90 TL' ye düşmüş. Hemde paketin içinde çift kişilik yatak + 2 şişme yastık + pompa var. Çok güzel bir fırsat yani, ben aldım. Kampa gidemesemde çadırda, yatakta evde dursun o denli beğendim yani fiyatlarını

Eve kurdum test amaçlı, bir sıkıntı yok şimdilik. Yatağın havası inerse buradan bilgi veririm. Almanızıda tavsiye ederim
    sakarya doğa imkanlarında test etmek gerek aslında

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı ağfndrdm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sakarya doğa imkanlarında test etmek gerek aslında
    Valla Ağa bu niyetlerle aldım ama işlerim çok yoğun, hafta sonları da çalıştığım için (dışarıdan kendi işlerimi yapıyorum bilgisayar yazılım) başlıklara hiç yazamıyorum bile (konuşuyo konuşuyo ama gelmiyo olmasın diye ) Yoksa benimde içim gidiyor. Hele özellikle Bursa' ya gelmeyi ne kadar istediğimi anlatamam ama ayarlayamadım işte :( 1 - 2 ay arası bu şekilde yoğun gözüküyor. Şükür tabi iş var çalışıyorum, orasıda ayrı

mrtglc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Murat GÜLEÇ
    tekniker
     GV 250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yaz için hazırlıklara başlıyorum. böyle bir çadır gören duyan olursa haber etsin.

Umut can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Umut Can Özdemir
    Turizm ve Otelcilik
     YAMAHA DRAGSTAR XVS 650 A
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Şöyle bir sahra çadırımız var. :mrgreen: Sene 2011 yazı, Mavi Göl'den bir görüntü. O zamanlar daha motorsuzduk 4 teker gitmiştik.

Çadırın markası Active. Metro'dan çok uygun bir fiyata almıştık. Çadırın sağında ve solunda 2 ayrı odası var. :mrgreen: Ortada da bir hol. O alana motor sığar diye tahmin ediyorum. Belki biraz ön teker dışarı taşar o kadar. Odalar 2+2 kişi olarak rahat, 3+3 kişi olarak da kalınabilir, denendi. :mrgreen:

İş görür dersen bu modeli kaçırma derim.

Sayfa 2 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)