Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Mat kaplama hk.

Daha araştırma yapmadım ancak sizinde fikirlerinizi almak istedim. Mat boya ve kaplama arasında nasıl bir fark vardır? Fiyatları nasıldır? Ayrıca ruhsata işletme gibi durumlar çok gerekli ve meşakkatli midir?

Birde bizim forumdan böyle bir işe kalkışan var mı?

Çok soru sordum Kaan haftaya yokmuş, onun için hemen açtım konuyu.

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    abi bildiğim kadarıyla aynı renk olduğu sürece mat veya metalik olması ruhsatta sorun teşkil etmiyormuş.yeterki farklı renk yapma. zaten bizim ruhsatlarda siyah yazıo sadece metalik diye blirtilmemiş yanlış hatırlamıosam
    kaplamayı bende gördüm yapan yerler kendileri yapmasınlar(paraları cukkalamak için) diyolar ama el becerisi isteyecektir hava bırakmadan tüm kıvrımlarıyla kaplamak için. altın elbiseli adamın bi bölümünde hatta gösteriyolardı bulabilirsen youtubedan ordan bak istersen.
    bence bizimkilere kaplama parası vermeye değmez. ben boyamayı düşünüorum ilerde hatta ne zımpara ne macun direk temizler üstüne boya vurururm tuttugu kadar diye düşünüyorum :D
    At avrat silah

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    kaplama işinde en uzman zeko canı sıkıldıkça makinanın rengini farklı kaplamalarla değiştiriyor
    kaan ın dediği gibi renk değişmedikçe siyahın bütün tonları için ruhsatta renk değişikligine gerek yok
    kaplanın rakamı özellikle depo için fazla fiat çekiyorlarmış diye duydum sebebi kıvrımları kavisleri zor oluyormuş

kaan: boya yapacaksan zımpara yapman şart yoksa kısa sürede boya parça parça dökülür iğrenç durur

NOT: Emre senin motor kırmızıymış şimdi fark ettim sana ruhsata işletmek zorunlu )
    Konu CELİL tarafından (03.February.2012 Saat 16:43 ) değiştirilmiştir.

MaRCoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Apocan
    BDO
     Tabanvay
     İst-Avp / 60
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    kaplama işleri güzel oluyor şık duruyor ama külfetli ve pahalı, zekoyla birlikte kaplama işine başladık ilgilenenlere duyurulur :d

Eski: RR 350 Daytona
    Eski: XT 660 R
    Yeni: ...tabanvay
    Yeni: hyndai blue

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı MaRCoS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaplama işleri güzel oluyor şık duruyor ama külfetli ve pahalı, zekoyla birlikte kaplama işine başladık ilgilenenlere duyurulur :d
    siteden gelen işlerden % 10 alırım :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaplama işinde en uzman zeko canı sıkıldıkça makinanın rengini farklı kaplamalarla değiştiriyor
    kaan ın dediği gibi renk değişmedikçe siyahın bütün tonları için ruhsatta renk değişikligine gerek yok
    kaplanın rakamı özellikle depo için fazla fiat çekiyorlarmış diye duydum sebebi kıvrımları kavisleri zor oluyormuş

kaan: boya yapacaksan zımpara yapman şart yoksa kısa sürede boya parça parça dökülür iğrenç durur

NOT: Emre senin motor kırmızıymış şimdi fark ettim sana ruhsata işletmek zorunlu )
    abi tam yazıodum elektrikler gtti. atilla abi "fyinng" falan demiş olmamlı
    abi öylede ben hiç sanmıorum silindir bloğundaki ince hava kanallarına zımpara atıp boyadıklarını atamazlar çünkü tamamen vardır bi ayrıntısı araştırmak lazım. diğer taraflardada dökülse bile alttaki katmanda siyah olduğundan yakından bakmadıkça belli olmuyacaktır diye düşünüorum. kısacası ben üşenirim her ayrıntıyı zımparalamaya falan onun yerine döküldükçe her bahar tekrar atarım boya :D sadece paslanan yerleri zımparalarım :D maliyeti yoksa çok ozamanlar gelsin hele bi :D yada atarım hiç dayanmaz ertesi hafta dökülür bende ağlarım
    At avrat silah

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Evet abi kırmızı, dolayısıyla bu işten ben komple uzak durmalıyım sonucuna vardım Mat olacak diye bir motor parasıda bu işleme vermeyeyim diye düşünmeye başladım Bende Kaan gibi sanırım yaa boyayacağım ya da böyle devam edeceğim galiba. Boya işinde çok kabiliyetli olacağımı düşünmüyorum çünkü :mrgreen:

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Kaplama ile ilgili olarak,şu an kullandığım makineyi almadan önce ikinci el bir Japon alsam krom motor bloğunu nasıl siyah mat yapabilirim sorusuna yanıt olarak aşağıdaki adrese ulaşmıştım.Siyah krom kaplama yapılıyor. Sanırım Konya'daki Huğlu tüfek fabrikası ile bağları var, çünkü silah revizyonu da yapıyorlar.
    http://www.huglukaplama.com/tr/eloksal-kaplama.html
    Konu TWO-WHEEL TANGO tarafından (04.February.2012 Saat 23:39 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)