Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

cashnows - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

emre xx
    pc
     yok
     tekirdag
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

motorum çalıştı :) fakat ...

motorumu çalıstırdım bu aksam vurdurarak mars basmadı daha sonra ısınınca stop ettıgımde marsta basıyordu yanı sorum olmuyor fakat motor soguyunca sanırım yıne mars basmayacak bunun nedenı ne olabilir antifiriz yoksa eğer bunu yapabilirmi veya neyden kaynaklanır. motor sogukken marsa basnca o ses gelmıyor yanı marş sesi sadece tık yapıo kalıo öyle

mrtglc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Murat GÜLEÇ
    tekniker
     GV 250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    tık yapıyosa akü ile ilgili sorunun var. vurdurunca çalışıyosa bujilerinde problem yok. aküde sıkıntı. ama bu aralar hava çok soğuk dışardaysa motorun marş motoru donar )

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Antifiriz, radyatörün içinde bulunan suyun donma derecesini düşürerek soğuk havalarda suyun donup radyatörü çatlatmasını engelleyen sıvı bir madde. Yani normalde 0 derecede donmaya başlayan su, buz haline gelince hacmi genişlediği için radyatöre sığmayıp radyatörü çatlatır. (Buzlukta unutulan su dolu şişe örneği gibi) Normal suya antifiriz eklenince karışımın donma derecesi -35 derecelere kadar geriler. Bilgi olsun diye paylaşmak istedim.

Kısacası senin sorunun antifirizden kaynaklı bir problem olamaz. Büyük ihtimal akün zayıflamıştır. Motor hareket ettikçe akü şarj olur ve aslında senin sıcakken çalışıyor dediğin durum akü doluyken çalışıyorun göstergesidir. Akün yeni mi? En son ne zaman değişti? Çin malı dandik akülerin ömrünün 1 - 1,5 yıl olduğu söylenir. Yeni akün varsa motor 1 hafta yatsada marşa basınca marş alır ama daha eskiyse yerinde yattıkça akü boşalır ve vurdurarak çalıştırman gerekir. Sorun aküdeyse çin malı bir akü alabilirsin. Fiyatı 70 - 80 TL civarıdır ve dediğim gibi 1 - 1,5 yıl seni idare eder. Sen kontrollerini yap duruma göre tekrar konuşuruz.

İyi sürüşler.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    sorun aküde olabilir çalıştırdıgında 15 - 20 dakika dolaş aküyü doldur oldugu yerde çalıştırmak aküyü doldurmaz düzelmiyorsa makina şarz etmiyor aküyü dolduramıyor olabilir servise kontrol ettirmek lazım kolay gelsin
    Konu CELİL tarafından (04.February.2012 Saat 22:39 ) değiştirilmiştir.

demiratlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

halil altun
    amele
     rr dd250e9
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    aynı sorun benim motorda da var bı on gundur falan calıstırmıyorum bu aksam bı calıstırıım oldugu yerde dedım ama nafile . marşa basınca tek tık sesi geliyor akü iptal yani bos akuyle vurdurursam motor calışırmı yoksa takvıye falan yapmak mı lazım sonunda
    yokus yukarı tasımak var motoru
    çapır çapır dolaşmadıkça yemişim istanbul'unu

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı demiratlı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı sorun benim motorda da var bı on gundur falan calıstırmıyorum bu aksam bı calıstırıım oldugu yerde dedım ama nafile . marşa basınca tek tık sesi geliyor akü iptal yani bos akuyle vurdurursam motor calışırmı yoksa takvıye falan yapmak mı lazım sonunda
    yokus yukarı tasımak var motoru
    halil senin akü bitmiş akünün ömrü bittikce dolu kalma süresi düşer o yüzden 10 gün bekleyemiyordur haftada bir çalıştırmada basıyorsa biraz daha gider yoksa yeni aküye ihtiyacın olucak
    Akü bitsede vurdurunca çalışır ( 2. viteste vurdur tekerlek daha az kızaklar daha kolay olur )

demiratlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

halil altun
    amele
     rr dd250e9
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    eyvallah celil abi ikinci viteste aynen
    çapır çapır dolaşmadıkça yemişim istanbul'unu

esadRG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Esad Ziya KOTANCI
    öğrenci
     Regal Raptor Dadyw-9
     sivas
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    benim motorada ne yaptıysam çalışmadı bineceğimden değil ama yine de sesini duymak istedim akü basa basa bitti 12volt adaptör bağladım şarj oluyo tekrar basıyorum almıyo akünün gücünün yetmemesini düşünerek vurdurdum ama nafile burası -24 derece soğuktan mı bujilerden mi ne dersiniz abiler ?
    Sizler biyere gitmek için arabaya binersiniz
    Biz ise motora binmek için biyerlere gideriz

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı esadRG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim motorada ne yaptıysam çalışmadı bineceğimden değil ama yine de sesini duymak istedim akü basa basa bitti 12volt adaptör bağladım şarj oluyo tekrar basıyorum almıyo akünün gücünün yetmemesini düşünerek vurdurdum ama nafile burası -24 derece soğuktan mı bujilerden mi ne dersiniz abiler ?
    esat -24 sivas ta sağlam soğuk yapmış antifirizinin oldugunu düşünüyorum yinede radyatörün üstündeki kapagı aç parmagını içine sok parmagına su geliyormu bak su donmuş olmasın donma durumu varsa sakın makinayı zorlama blok bile patlatabilir öyle bir durum yoksa bujileri temizle jikleyi aç hafif gaz(akü dolu olsun ) vererek dene veya işlemlerden sonra vurdurarak şansını dene kolay gelsin

esadRG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Esad Ziya KOTANCI
    öğrenci
     Regal Raptor Dadyw-9
     sivas
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    esat -24 sivas ta sağlam soğuk yapmış antifirizinin oldugunu düşünüyorum yinede radyatörün üstündeki kapagı aç parmagını içine sok parmagına su geliyormu bak su donmuş olmasın donma durumu varsa sakın makinayı zorlama blok bile patlatabilir öyle bir durum yoksa bujileri temizle jikleyi aç hafif gaz(akü dolu olsun ) vererek dene veya işlemlerden sonra vurdurarak şansını dene kolay gelsin
    tahminin doğru celil abi makinada antifiriz var donma olayı yok zaten dışarıda değil önerdiklerini deneyeceğim tavsiye için teşekkürler
    Sizler biyere gitmek için arabaya binersiniz
    Biz ise motora binmek için biyerlere gideriz

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)