Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    devamlı gaz veriyomuş gibiyse rölantin bayaı bi yüksek demektir.karbüratör üzerinde bi vida var ordan kısabilirsin ancak çiğ benzin yakıyoru anlamadım. benzin atıyormu demek istedin acaba ? karbüratör üzerinde yine hava ayar vidası var burdanda hava benzin karışımını ayarlayabilrsin.tabikide yinede yerinde görmek lazım.yanmadada sorun olabilir. istersen bi bilene göster hem birlikte yapın hemde ögrenmiş olursun
    At avrat silah

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Motor kendi kendine devir alıyor, ve bazende rölantideyken gaz kesip stop ediyor. Karbüratörün üstndeki vidadan ayar yapayım derken gördüm ki vida yalama olmuş Çiğ benzin atıyor demek istedim evet, kokudan bariz şekilde belli oluyor.
    Konu dreamrocker tarafından (13.February.2012 Saat 15:27 ) değiştirilmiştir.

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    motor soğukkenmi rölantide stop ediyo yoksa sıcakkende yapıyomu ? soğukken yapması bu havalarda normal ancak sıcakken yapıyosa ve söylediğine göre motor rölantideyken fazla devirde çalışıo yani rölantin yüksek düşük değil ve buna ragmen sıcakkende stop yapıosa ateşlemede veya yanmada sorun olabilir veya pislikde denk geliyo olabilir benzinin sulu kısmıda denk gelmiş olabilir tabi devamlı stop edip sonra çalıştırmada zorluk yaşıosan ya da ilk söylediğim gibi sadece hava az benzin ise fazla geliyodur karışım normal değildir vs.vs. alternatifler çoğaltılabilir.
    bunların hepsini geçersek :D bence iyi bi karb temizliği ve ayarından sonra düzelicektir diye düşünüyorum. ancak şu ayar vidası yuvası yalama olmuş demişsin onu nasıl becermiş bu adam :D ( şu sahibindende ismini cismini vermeyen kayıt tarihle aynı gün ilana çıkmış motordu demi seninki? )

bu arada söylemeyi unutmuşum. yokuşun sonuna dögru geldiğinde motorun yola olan konumunu çaprazla. böylelikle görüş açın artar ve diklemesine yola girmezsin.
    At avrat silah

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Hayır o motoru almadım, aldığım motor sahibindende 2000 senesinde kaydolmuş, ismi cismi olan ve 600 kmde olan motor. Bakırköydeki. Bu arada az önce denedim, sanırım yalama değil ama vidanın girdii yer biraz geniş gibi, az önce çalıştırdım, vidanın somunu biraz sıktım, stop etmedi. Çalıştırmada hiç sorun yaşamadım bugüne kadar.

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    tamam :D şimdi rölantiyi kıstın devir azaldı burası tamam demi.?( motor sıcakken rölanti ayarı yapılır) stopda motor soğukken ediyomuş devamlı etmediğine göre öylemi ? bişeyde yazmmaışsın ama. sanırım sorun yok demi şimdi ?oldumu bittimi yardım edebildimmi :mrgreen:
    vidanın girdigi yer hakkında bişe diyemicem bendeki karbüraötr sizdekilerden farklı.ama aynı karb.a sahip bi arkadaşınkiyle karşılaştırma yaparsın buluştuğunuzda.
    At avrat silah

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Evet evet yardımcı oldu çok teşekkür ederim .

Resimde soldaki vida sağdakine oranla biraz boşlukta. Sağdaki vidanın girdiği yer 360 derece kapalı bir yuva, ancak soldaki (benim sorunum olan) yer 180 derecelik bir yuva. Normal mi anormalmi bilemedim
    Konu dreamrocker tarafından (14.February.2012 Saat 00:54 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,104
    Alıntı dreamrocker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet evet yardımçı oldu çok teşekkür ederim .

Resimde soldaki vida sağdakine oranla biraz boşlukta. Sağdaki vidanın girdiği yer 360 derece kapalı bir yuva, ancak soldaki (benim sorunum olan) yer 180 derecelik bir yuva. Normal mi anormalmi bilemedim
    onur gösterdiğin yer gidiş ve dönüş gaz tellerininin gergi vidaları teldellerdeki boşlugu almaya yarar üzerindeki somunlarda yapılan ayar kaymasın diye sabitlemeye yarar o somunlar sıkılı olması gerekir

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bendekinin buna benzer hiçbi yanı yok. yanlış bişe söylemeyim. ancak bendekinin ayar yapılan yerinde sadece vida var. kablo gibi bişiler girmio. giren yerdede yaylı bi sistem var orda vida var ordan ayarlanıo.sendekindede öyle olmalı diye düşünüyorum.ne olduğunu çıkaramadım. celil abi gelip bi baksın. ondaki karb.da böyle.

ben yazana kadar yazmış bile :D
    At avrat silah

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Celil abim, çok sağol.
    Tamamen gergin olana kadar somunu sıkmak gerekiyor değil mi

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    yok.. o civatayı çevirip ile gerginliği ayarlıcaksın yani gaz kolunu çevirdiğindeki tepki. somunlarlada kontra atmış olucan sıkışmış olucak. yani civatayı sıkıp veya gevşetip gerginliği ayarlıcan somun ilede civatayı sabitlemiş olucaksın.

yani o vidalar celil abinin dediği gibi gaz ayar vidaları. rölanti ayarı ise farklı bi vida..

bu arada celil abi niye sizde iki kablo var ne iş :P buluştuğumuzda bi ara bendekiyle karşılaştıralım. bende tek kablo ucuna bağlı C şeklinde bi aparat ve buna baglı yay.. çekmek ve bırakma için. ve bu C şekilndeki aparatın ortasındaki vida ile rölanti ayarı alttaki ilede hava ayarı.. ama sizdeki elma gibi bişeye 2 kablo girio sadece :D
    Konu falldown tarafından (13.February.2012 Saat 16:59 ) değiştirilmiştir.
    At avrat silah

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)