Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Garaj çıkışı yokuş yukarı

Arkadaşlar selam,
    sadece düz yollarda motosikelt kullanmış biri olarak resimdeki çıkış beni tedirgin ediyor.

Motorun üstünde durduk, karizmayı yaptıkta, motoru yan düşürüp rezil olmayalım değil mi?
    Arkada görülen garaj çıkış kapısı acıldıktan sonra daha dik ve bir okadar daha çıkış var. İşin kötü tarafı yokuşun tam bitişi arabaların vızır vızır geçtiği bir yola çıkıyor. Haliyle basıpta cıkamam. Bu durumda yapılacak en doğru hareket nedir? 1. viteste ayaklar yerde yavas yavas gaz vererek tırmanmak mı?

inaona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İNANÇ ONAT
    İŞLETMECİ
     YOK
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yarım debriyajla beraber dediğin doğru olur 1. viteste ayaklar yerde yavas yavas gaz vererek tırmanmak

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    eskaza motoru stop ettirmek çok komik olur sanırım bu durumda :D

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Kendinize guvenin

Yokus da durup kalkacaginiz vakit iki ayaginizida yere koymayin ellerim var on frene basarim demeyin kayarsiniz Allah korusun dusersiniz

Sag ayaginiz hep motorun uzerinde olsun yokusta uzun sureli duruslarda bosa almayin sag ayaginiz motorun uzerinde olsa bile vitese atacaginiz vakit mecbur yere koyacaksiniz anlik denge kaybi yasayabilirsiniz

Bu genel olarak her motorsiklet turunde gecerlidir. Ve daytona spyder tarzi motorsikletlerde daha onemlidir yokuslarda yuk arkaya bindigi icin on tekerin hissiyati azaldigi icin on fren anlamiz kaliyor ve direk kayarsiniz

O sag ayak yuzunden az cizdirmedim karizmayi. Birde arkdanda kiz arkadasin dusun dengeni kaybediyorsun yokusta halele hulela filan derken husranla sonuclaniyor :D

Aman dikkat heleki yol islaksa duz yolda olmadikca gerekmedikce vites de kalin saglicakla kalin ;)
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bişeyde ben söyleyim :D
    malum havalar soğuk. motoru yeterince ısıtmadan gitmeye başlarsan düz yolda gidicektir ancak ilk yokuş yukarı verirsen soğuk motor stopa düşer.aklında bulunsun. bide yokuş bittiğinde fren yerine motor geriye kaymasın diye debriyaj kullan sadece kavramada kalsın rölantin motorun geri kaymasını engeller.
    At avrat silah

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    İşte bu bilgi çok güzel oldu Motorun yerinde durması için gaz vermeme gerek yok demek, sadece yarım debriyajla rolanti yeterli...

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    O yokuşu otomobil ile nasıl çıkıyorsan motorsikletle de öyle çıkarsın yani aşşağıdan 1.viteste bi kaptırırsın yokuşun bitim noktasındada frenledinmi sıkıntısız çıkmış olursun.Yarım debriyaj ayaklar yerde falan(buzlanma yoksa tabiii)hikaye arkadaşım.

O yokuşu devamlı yarım debriyajla çıkacak olursan 2-3 ayda bir debriyaj seti değiştirmen gerekecek cukkan sağlamsa yap ama en sağlıklısı benim tavsiyem olacaktır.İyi sürüşler

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Sanırım frenlemeyi dogru yaparsam bu şekilde cıkabilirim

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    abi naısl araba kullanıonuz gözünüzü seveyim ya :D senin dediğin gibi hemen bitseydi köprü trafigine giren araç haftada bi cross yapan araç gün aşırı bitirirdi :D sanki hergün 3 km yokuş çıkıcak öyle :D ayrıca zaten tüm yokuşu öyle çıkmak anlamsız. fren yerine kavrama yapıcak yokuş bitiminde bu kadar. o kadar hassas düşünceksen eğer ortalama bi tonluk aracın % 7-8 lik eğimi olan yokuş aşağı yerçekiminin oluşturduğu kuvvet ile geriye kaçmaya çalışan arabanın frenden ayagını çekip bi anda gaza yüklendiğinde dişlilere binen yükü hesap et :mrgreen: g=9,878 alınabilir :P çok bilimsel oldu
    bu arada alıntı yapmıo bikaç kere denedim :D sorun varsanırım
    At avrat silah

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Dün hız vererek çıkayım dedim yokuşu, çıktım da ancak garajın çıkışı çok dik olduğu için, düzlüğe çıkarken motorun altı vurdu. Allahtan çok yavaşlamıştım tepe noktasında. Diğer taraftan garajın çıkışı tam trafiğin olduğu yola dik açı. Yani Allah korusun hızlıca cıkarken motorun ön tekeri düzlüğü görür görmez yandan gelen bir araba ezip geçebilir. Bu arada motorun rölanti ayarındada bir sorun var. kendi kendine gaz artıyor ve çiğ benzin yakıyor. Ali ustaya göstermek şart

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)