Selamlar arkadaşlar, modifiye günlüklerine hoş geldiniz

2011 Haziran ayı sonunda aldığım 250cc spyder model RR mi modifiye etmek kafamda uzun süredir vardı. 15 mart günü Motomania ya giderek modifiye işlemine başladım.

Daha önce motorumun sadece lastikleri Metzeller marka lastikler ile değiştirildi. Bunun dışında bir değişiklik yapmadım.

Müzisyen olduğumdan dolayı (bas gitarist), bas gitarın nota anahtarı olan fa anahtarı konsepti üzerinden gidiyoruz. Depo logosu, sele işlemesi ve sissy bar süsü de bu yönde yapılacak.

Süreç yaklaşık bir ay sürecek, şu an 15. gündeyiz.

Motorun ilk hali:

Düşünülen değişiklikler

1) Aynalar: Aldık, çıkışta takacağız

http://www.ozenmotor.com.tr/images_buyuk/f31/91-782-AYNA-KROM-UNIVERSAL_1131_1.jpg
HIGHWAY HAWK 91-782 AYNA KROM UNIVERSAL 25 €

2) Elcik ve Manetler: Elciklerin tamamiyle kromaj olmasını istedim. Highway Hawk elciklerinden 60€ fiyatına bir elcik takımı alındı takıldı:

Elcikler:

Manetlere daha karar vermedim, muşta şeklinde manet yaptırmayı planlıyorum =)

3) Gidon: Yarım çaylak istiyordum. Denendi ve yapıldı. Tekerlek açısıyla uyumlu olması sağlandı.

Gidon Denemeleri

4) Fren hortumu ve debriyaj/Gaz telleri: Fren hortumları uzadığı için değiştirildi, çelik fren hortumu takıldı. Gaz/debriyaj telleri henüz tam anlamıyla bitirilmedi. Fotolarda siyah kapta gözüküyor, dışına bir şekilde kromaj kılıf yerleştirilecek (en kötü ihtimal özen motorda var)

5) Depo logosu: RR logosunu kaldırtıyorum. Onun yerine arkadaşımın tasarımını bir yere taşıdığı ve benim Adobe Illustrator da son şeklini verdiğim aşağıdaki logo kullanılcak:

Logo Fotoşopu:

6) Egzos: Bitince resimleri kullanılacak, 2 klepeli tek bükümlü (ortasından yukarı doğru yaklaşık 20-30 derecelik açı / Slashcut) olacak ve arka teker milinin evvelinde bitecek. Resim koyunca daha manalı olacaktır anlatım =D

7) Sele: Yine arkadaşımın tasarladığı bir logo deriden kesilip seleye işlenecek. Bu logo bitmedi henüz, bitince buraya ekleyeceğim.

Sissy bar: Komple söküldü, en eğlenceli kısmı aslında. Demirci buraya bir tasarım yaptı. Orta kısmına depo üstündeki logonun (virgül ve iki noktası (fa anahtarı asıl adı)) paslanmaz çelik 4mm sacdan bir örneği yaptırılacak CNC lazer kesimde (şu an oluyor). sissy barın ortasına uygulanacak . Sissy barın tepesine ise gitar motifli bir başlık yapılacak.

Sissy barın görünüşü:

9) Sinyal farları: kromaj kaplama olan (çok kaliteli olmayan) sinyallerle değişecek.

10) Plakalık: Plakalık da yine kromaj sade bir plakalık ile değiştirilecek.

Yapılmak istenip de vazgeçilenler:

1) Gitar Case i: Motorun sol arka kısmına gitarın gövdesinin oturtulabileceği bir case yapılacak idi. Gitar sissy bar ile sabitlenecek idi. Yaklaşık 600 - 700 lirayı bulacak bir maliyeti vardı. Artçıdan vazgeçmem gerekiyordu zira boyutları ayaklığın iptalini öngörüyordu. Ben de vazgeçmedim :D

Bizimkisi buna daha çok benzeyecekti:

Bu da amerikan bir ornek (motocase) http://www.zmotorcase.com :

2) Ön far: Intruder tarzı kocaman bir far istiyordum. Aklıma yatan far bulamadım. Değiştirmeye değecek farların fiyatları 1000 liradan başlıyordu. Ben de gerek yok dedim =)

3) Ayaklıklar: Uygun ayaklık bulamadım bizimkilere tam olan. Kes biç yapmak istemediğimizden vazcaydık :D

Son Durum:

Önden:

Arkadan: