Arkadaşlar geçtiğimiz hafta sonu kuzuluk, sülüklü göl, sünnet gölü bölgelerini kapsayan 3 günlük ufak bir gezi gerçekleştirdik eşimle ve çok güzeldi
Sülüklü göle giderken orman yolundan çamurlar içerisinde (taşlı bir yol) motorsikletle yol aldık. Sonra İstanbul' a dönüş yolunda da baya bir bastım ve eve yaklaşınca düzenli tıkır tıkır bir ses duymaya başladım. Sanki lastiğe birşey sürtüyormuş gibi.
Neyse evin önüne park edince baktım ki ön fren kablosunun dışında olan plastik makaron soyulmuş ve lastiğe değiyor. Ses ondan dedim, çok önemli olmadığı için dışında ki plastik makaronu çıkardım.
Ancak ertesi gün farkettim ki sorun bu değil, 4. viteste giderken sanki bir şey bir şeye düzenli değiyormuş gibi tıkır tıkır bir ses geliyor. 5. vitese attığım zaman ses kesiliyor. Hatta 4. viteste giderken hızım düşşe bile (40' lara falan) ses devam ediyor ama diğer viteslerde herhangi bir ses yok.
Bunun sebebi ne olabilir? Çok korkuyorum
Bu kadar detaylı anlatmamın sebebi motoru taşlı yollarda zorlamakla dişlilere birşey olur mu? Birde sadece 4. viteste bir şey olması mümkün müdür? Motorun içini çok iyi bilmediğim için engin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
İnş. ciddi birşey yoktur. Bu arada 4. viteste dahil motorun gitmesinde herhangi bir problem yok. Aynı serilikte ve performansta, tatilden geldiğimden beri her gün kullanmaya devam ediyorum.

BMW R1150 GS - 2003
İstanbul
0 Rh (+)