Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

cengaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mümin akkaya
    plastik enjeksiyon
     mondial mr150
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Radyator fanı

Merhaba arkadaşlar ben motoru alalı 1 aydan fazla bir süre geçti ama şu radyator fanının birkere de olsa çalıştığını görmedim..Şüpeleniyorum artık acaba bozuk mu diye?Bu arada fan müşürü tam olarak nerede bulunuyor?kaç derecede devreye girmesi gerekiyor ve devir daim yapıp yapmadığını nereden anlayaz acaba.bu sorularıma yardımcı olursanız sevinirim.Su takviyesi yapıyorum 2 haftada bir 0,5lt kadar.su eksiltiyor ama devir daim yapıp yapmadığını bilemiyorum.hararet lambası da yanmıyor.Butün olumsuzlukları bir araya getirsem,hararet ışığı bozuk olsa yanmasa,fanda bozuk olsa dönmese.su devir daiğim yapmasa bunu nereden anlayacağız acaba?:?:?:?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    merhaba mümin
    - normal şartlarda su eksiltmemesi lazım ama tahmimce su eksik olduğunu görmeden yedek su deposuna aldığı kadar su koyuyorsun depodaki su deponun yarısına kadar olmalı fazla suyu bir süre sonra geri atar
    - müşür 80 derecede devreyi açar motoru boşta çalıştırıp 5-6 dakika kadar bekleyince fanlar açması lazım açmazsa fanlar yada müşürü bozulmuş olabilir müşür radyatörün üzerinde alt tarafta üzerinden iki kablo çıkar kontak açıkken müşürden çıkan iki ucu birbirine değir fanlar çalışırsa müşür bozuk çalışmazsa fanlar bozuktur
    - daha fazlası için servise gitmen gerek kolay gelsin

Umut can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Umut Can Özdemir
    Turizm ve Otelcilik
     YAMAHA DRAGSTAR XVS 650 A
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bizimde fan deli gibi çalışıyor bazen lamba devamlı yanıyor bi çözemedik şu işi.su mu eksik arıza mı var.. hafta sonu buluşmasında işten anlayanlarla bi bakım yapsak motora süper olur sizin ankaradaki ustaların yerlerini alayım hatta açıksa pazar günü bi uğrayım elimize alacaz yoksa motoru :(

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı Umut can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizimde fan deli gibi çalışıyor bazen lamba devamlı yanıyor bi çözemedik şu işi.su mu eksik arıza mı var.. hafta sonu buluşmasında işten anlayanlarla bi bakım yapsak motora süper olur sizin ankaradaki ustaların yerlerini alayım hatta açıksa pazar günü bi uğrayım elimize alacaz yoksa motoru :(
    benden duymuş olma emix [ emil ] i yakın takibe al o işi bilir

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Umut can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sokulludan yukarı PTT'ye doğru çıkıyorsun biraz yol uzundur

pttnin oldujğu yerde ışıklar var zaten pttye çıkarken ışıklardan sola dönün sonra ilk sağ

az ilerleyin solda bir dönerci var dönercinin yanında Aslan usta var

ona herşeyini emanet edebilir güvenebilir yaptırabilirsin ;)
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Selam,

Motor sogukken radyatörün üstündeki kapağı aç. Su seviyededir. Motoru boşta çalıştır, bir kaç kez gaz ver bırak. Gaz verdikçe suyun içeri çekildiğini görebilirsin. Gazı bırakınca su yine normal seviyesine döner. (motor sıcakken yapma sakın, kaynar su yakabilir). Bu şekilde devirdaimi kontrol etmiş olursun. (motora su ekleyeceksen bu üst kapaktan ekleme, yedek depoya ekle.) Benim motor rolantide iken hiçbir zaman fanı açmıyor. Herhalde bulundugum ortamın serinliği ile alakalı. ancak 1-2 tur attıktan sonra cok kısa süreliğine çalışıp, görevini bitirip duruyor. Yani, 20 saniye kadar falan. Belki çalıştığını kaçırıyor olabilirsin.
    Fanın çalışıp çalışmadığını şu şekilde test edebilirsin. Müşür radyatörün üstünde. Müşürden gelen kablonun uçlarını (soketi) bir ataç vs yardımıyla kısa devre yaparsan, yaptıgın anda fan açılır. (Telif hakkı Celil abi'ye aittir) :P
    a) fan çalışmadıysa fan bozuktur
    b) Fan çalıştıysa müşür bozuktur (motor sıcak oldugunda devreye girmiyorsa)
    c) Hiçbiri bozuk değildir, sadece sogutma devreye girecek kadar motor ısınmamıştır.

mümin akkaya
    plastik enjeksiyon
     mondial mr150
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    teşekkürler,en kısa zamanda dediklerinizi uygulayıp çıkan sonucu paylaşırım :D

mümin akkaya
    plastik enjeksiyon
     mondial mr150
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    evet arkdaşlar ilk denemeyi yaptım ama...radyator kapağını açtım evet su seviyedeydi.motoru çalıştırıp arada gaz verdim ama su geri çekilmedi.yani hep aynı seviyedeydi.ve biriki dakika aradan sonra parmağımla kontrol ettiğimde su ısınmıştı.müşür denemesine gelince radyatorun (önden bakınca)sağ alt köşesinde bir somun ortasından çıkan iki kablo var omudur emin olamadım.oradan çıkan kablolar fana gidiyor ama....:?şimdilik bu kadar acaba daha neler yapmam gerekiyor yazarsanız geceleri işten arta kalan zamanda uygularım:D

mümin akkaya
    plastik enjeksiyon
     mondial mr150
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    evet müşürüde buldum ama başında soket falan yok tümleşik bir görüntüsü var komple sokmeden anlayamayacağız galiba.ama fanın soketine ulaştım oradan söküp harici bir kaynaktan 12 v vermeyi deneyeceğim.çalışırsa demek müşürde bir sıkıntı olabilir.orada da yoksa son çare devir dağim bence.ne dersiniz?

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı cengaver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet müşürüde buldum ama başında soket falan yok tümleşik bir görüntüsü var komple sokmeden anlayamayacağız galiba.ama fanın soketine ulaştım oradan söküp harici bir kaynaktan 12 v vermeyi deneyeceğim.çalışırsa demek müşürde bir sıkıntı olabilir.orada da yoksa son çare devir dağim bence.ne dersiniz?
    devirdaimde sorun olsa bile fanların çalışması lazım
    müşürün üzerinden çıkan kablolara birer iğne batır içindeki tele ulaşıp iki iğneyi birbirine değirebilirsin
    Konu CELİL tarafından (27.April.2012 Saat 11:18 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)