Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Yeni bir sorun / soru

Arkadaşlar geçtiğimiz hafta sonu kuzuluk, sülüklü göl, sünnet gölü bölgelerini kapsayan 3 günlük ufak bir gezi gerçekleştirdik eşimle ve çok güzeldi

Sülüklü göle giderken orman yolundan çamurlar içerisinde (taşlı bir yol) motorsikletle yol aldık. Sonra İstanbul' a dönüş yolunda da baya bir bastım ve eve yaklaşınca düzenli tıkır tıkır bir ses duymaya başladım. Sanki lastiğe birşey sürtüyormuş gibi.

Neyse evin önüne park edince baktım ki ön fren kablosunun dışında olan plastik makaron soyulmuş ve lastiğe değiyor. Ses ondan dedim, çok önemli olmadığı için dışında ki plastik makaronu çıkardım.

Ancak ertesi gün farkettim ki sorun bu değil, 4. viteste giderken sanki bir şey bir şeye düzenli değiyormuş gibi tıkır tıkır bir ses geliyor. 5. vitese attığım zaman ses kesiliyor. Hatta 4. viteste giderken hızım düşşe bile (40' lara falan) ses devam ediyor ama diğer viteslerde herhangi bir ses yok.

Bunun sebebi ne olabilir? Çok korkuyorum

Bu kadar detaylı anlatmamın sebebi motoru taşlı yollarda zorlamakla dişlilere birşey olur mu? Birde sadece 4. viteste bir şey olması mümkün müdür? Motorun içini çok iyi bilmediğim için engin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

İnş. ciddi birşey yoktur. Bu arada 4. viteste dahil motorun gitmesinde herhangi bir problem yok. Aynı serilikte ve performansta, tatilden geldiğimden beri her gün kullanmaya devam ediyorum.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    emere güzel gezi olmuş maşallah
    soruna gelince sadece 4 üncü viteste yapması o vitesin dişlisinde bir sorun başlamış görünüyor servise göstermek lazım 4 üncü vitesde extra ani bir zorlama olduysa zarar görmüş olabilir kolay gelsin

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emere güzel gezi olmuş maşallah
    soruna gelince sadece 4 üncü viteste yapması o vitesin dişlisinde bir sorun başlamış görünüyor servise göstermek lazım 4 üncü vitesde extra ani bir zorlama olduysa zarar görmüş olabilir kolay gelsin
    Sağolasın abi, güzel geziydi gerçekten

Peki abi sadece 4. vitesin dişlisi değişir mi? Kaça mal olur? O dişlileri komple değiştirmek mi gerekir?

Birde abi dişli zarar gördüyse performansa yansımaz mı? Sadece böyle sürtme sesi olarak ses gelmesi ve performansta bir değişiklik olmaması normal mi?

İnş. birşey olmamıştır abi dişliye yaa, ağlarım gerçekten

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bu arada eğer dişli zarar gördüyse (Allah korusun), ben kullanmaya devam ediyorum. Nasıl bir sorunla karşılaşabilirim en kötü? Bu şekilde kullanmak daha çok zarara yol açar mı? Ya da hızla giderken birden lastikleri falan kilitler mi? En kötü olabileceği bileyimde ona göre davranayım

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    işallah dişli değildir tahmin yürütüyoruz kesin cevabı servis verir
    şimdilik aşınmadan ses yapıyor olabilir kullanımda sorun olmaz ama zorlamamak lazım zayıf dişli hareket halindeyken kırılırsa arka tekeri kitleyebilir
    Dişlileri takım satıyorlar ama geçen gün bir arkadaş tek değişirim diyen bir tamirciyle konuşmuştu ama fiat komplesi ile nerdeyse aynıymış fiat farkı olmayınca takım değiştirmek daha iyi çünki yeni dişliyle eski dişli birbirine alışması gerek ses yapabilir ayrıca yeni dişlinin karşısına denk gelen eski dişli zayıf olacagından ileride sorun açma ihtimali var kolay gelsin

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Sağolasın abi, öğlen Ali Usta' ya gittimde kapalıydı, namaza gitmiş herhalde. Artık ilk fırsatta bir daha uğrayacam.

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Ali Usta' ya telefon açtım, dişliden diş kırmışsındır kesin diyor, idare etmek için 3' ten 5' e atarak kullanırsam sıkıntı olmaz gibi dedi. Canım sıkıldı ya baya, 500 - 600 arası diyor komple değişiklik için :(

Bu arada km. ilerlediği için başka şeylerde değişecek diyor motorda conta vs.. fiyat onun için net değil yani.

Diğer yaptıran arkadaşlar kaç liraya mal ettiler, tek dişli için ne fiyat aldılar yardımcı olurlarsa sevinirim.

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Çok geçmiş olsun.[smilie=greencolorz:

demiratlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

halil altun
    amele
     rr dd250e9
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    aynı sorun benim 3. vitesde var şimdilik 3. vitesi yok sayıyorum bakalım neler olacak :(
    çapır çapır dolaşmadıkça yemişim istanbul'unu

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı xcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ali Usta' ya telefon açtım, dişliden diş kırmışsındır kesin diyor, idare etmek için 3' ten 5' e atarak kullanırsam sıkıntı olmaz gibi dedi. Canım sıkıldı ya baya, 500 - 600 arası diyor komple değişiklik için :(

Bu arada km. ilerlediği için başka şeylerde değişecek diyor motorda conta vs.. fiyat onun için net değil yani.

Diğer yaptıran arkadaşlar kaç liraya mal ettiler, tek dişli için ne fiyat aldılar yardımcı olurlarsa sevinirim.
    şanzuman sökünce komple dişliler değişiyor elden geçiyor 750 tl civarı tutuyor :(

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)