En heyecanlı ve stresli kısımda orasıdır zatenBir yandan artık motorum var diye sevinirsin bir yandan nasıl getireceğiz memlekete bunu diye düşünürsün.
3 yolu var temel olarak;
- ehliyeti ve uzun yol tecrübesi olan bir bir arkadaşından rica edeceksin. Tın tın sağdan gideceksiniz. ( tavsiye edilmez. Motorun huyunu suyunu bilmiyorsunuz allah korusun istenmeyen bir durumla karşılaşılabilirsiniz.)
- Ankara aştide 10dk.da bir istanbula otobüsler kalkıyor sadece bekle simsarlar gelecektir yanına bayağı bir yüküm var ona göre dersin ' motora bakarlar ya hallederiz abi sen gel derler yada hemen uzaklaşırlar (tecrübeyle sabit)
- Ambarlara git. orda yük taşıyan kabzımallar olur. kamyonette boş yer varsa abi şıunuda atıver dersen alıyorlar ama aralarındaki en pahalısı bu.
Sana tavsiye edeceğim ambarlardaki kamyonlardır. Benim makinayı denizliden getirirken ambardaki görevli 350tl e sivasa götürürüz demişti. Sarıp sarmalarız etrafına kalaslarla ufak kafes yaparız sorunsuz gider dediler. Yok çok pahalı dedik :? Otobüsleri denedik. Denemez olaydık denizli kayseri arasına 175tl verdim. Muavinler bam güm içeri itmeye çalışırken sağ ayaklığı kırdılar. Kayseridede 100 tl verdim ama çekilecek çile değil yardım etmez şoför ve geri kalan muavinler. sen ve en tecrübesiz muavin yağ kir içinde ter döke döke içeri sokmaya çalışırsın motoru. Sinirlenirsin öfkelenirsin kamyonete neden vermedim diye kendine söversinyaşadım
Haa birde trenler vardı ama artık yok yük taşımacılığını kaldırdı tcdd.
ptt var yük taşıyan ona sorduk denizliden sivasa şaka gibi 1000 tl demişlerdi![]()

Yamaha XVS 950A
İstanbul - Çekmeköy (Anadolu Yakası)
A Rh (+)
Bir yandan artık motorum var diye sevinirsin bir yandan nasıl getireceğiz memlekete bunu diye düşünürsün.
yaşadım