Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Ertan CİNGÖZ
    Web Tasarımcısı, Radyo Programcısı
     Regal Raptor D250E-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

ortada kaldım

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar

Konuyu ufaktan özetlemek gerekirse, bir arkadaş vardı motorcu güvendiğimiz sandığımız birisi. Motoru en son verdik dükkana yapmaya götürdü. Akrabasının... Arkasından motoru bir şekilde yapmaya çalıştılar bu süre zarfı içerisinde yapılmadı. Sonra bu arkadaş dediğimiz kişi buradan ayrıldı ve bana dedi ben o dükkandan ayrıldım motorun hakimiyetini bilmiyorum. Herneyse gittik dükkana o arkadaşın akrabaıyla konuştuk. Şansımanın yandığını bu problemin onlara ait olduğunu söylediler ve birkaç gün bekletti beni arkasından bugun yapıyorum yarın yapıyorum muhabbetine getirdi. Geçen gün akşam teslim edicem dedi ve sonradan aradığımda teslim edeceği saatte annanesinin hastalandığının ve ameliyat olcağını dile getirdi. 1-2 güne bugün gece çıkaracağını söyledi motoru ve az önce aradığımda ben bilmiyorum motoru babam geçti dükkanın başına ben artık çalışmıyorum devrettim dedi. Babasıda diyor 700 liralık masrafı var motorun ben uğraşamam yapmam falan. Al parçalarını yapayım vsvsvs. Oda salladı anlayacağın. Çocukta diyor ben karışmıyorum senin arkadaşın getirdi motoru falan filan iyice karma karışık durum oldu.

Ortada kaldım. Ne yapmamı önerirsiniz pazartesi günü savcılığa dilekçe yazcam.

Bunun dışında hakkımı aramak istiyorum ne yapabilirim ?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,672
    Beğenilmiş
    7,110
    ertan zor bir durum senin makinanın ne sorunu vardıda yapacaklardı
    bu durumda ya o adamın tanıdıgı ona lafı geçen birini bulup durumu izah edip ikna edecek yada o adamı bir güzel ....... yapıcan makinayı alıp başka bir ustaya yaptıracan veya resmi yollardan çok ugraşmalı bir sürece giricen
    şanzumanın yanma sorunu derken debriyaj balatasınımı yakmış balataysa 50-60 tl civarı parçayı al ver işçiliği onlar karşılasın halletsinler bu işten kurtul
    komle debriyaj baskı balata gittiyse 200 tl civarı
    fakat dişliler gittiyse 800 tl civarı masrafın olur :(

Ertan CİNGÖZ
    Web Tasarımcısı, Radyo Programcısı
     Regal Raptor D250E-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Dişliler sanırım. En son konuştuğumuzda 700 TL dedi. Savcılığa dilekçe yazsam hakimiyeti ne olur ?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,672
    Beğenilmiş
    7,110
    işin resmi tarafını av. cevdet arkadaşımız var o akşam foruma girdiğinde yardımcı olacaktır ama zor ve uzun bir süreç şanzumanın dişlinin onlar tarafından bozuldugunu ispat etmen gerek :(
    Konu CELİL tarafından (04.May.2012 Saat 18:10 ) değiştirilmiştir.

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bir adet boş efes bira şişesi
    30 santım kadar 10 cm genişliğinde pamuklu bez
    2 yemek kaşığı sıvı sabun
    yarım avuç içi kadar el sabunu rendesi
    yarım litre benzin
    ateşlemek için de çakmak yada kibrit...
    sağlam bi molotov kokteyli için tüm gerekenler bunlar. dükkanı yakmaktan başka yapcak bişi kalmamış
    insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
    Benzinim bittiğinde anladım

av. Cevdet Yılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cevdet Yılmaz
    Avukat
     Gv 650
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Ertan gecmis olsun oncelikle.baslıca yapablceklerni anlatıyım ..Samimiyetle soylyim meblag cok yuksek olmadgi icin oyle uzun suren davalar temyiz vs ugrasma zaten vekalet ucreti ve dava harclari fazla tutar.Babasna sirketi devrettgini yazmısın bu sonucla ticari statuye sahipler gorevli mah. Asliye yetkili mah. Ticaret mah olur.yani asliye ticaret mah acarsin.ama meblag dusuk oldgundan hakemler cozeblir saglkli olmaz ama zor olur.benim tavsiyet savciliga sikayette bulunursun Turk Ceza kanununa gore duzenlenmis Mala zarar verme sucundan dava acacagni soylersin onların adresne teblig yapildigi zaman gozleri korkacaktir.yani isin ozu uzun soluklu bir dava acmak yerine korkutma stratejisi uygulayarak sorunu cozmeni oneririm

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı av. Cevdet Yılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ertan gecmis olsun oncelikle.baslıca yapablceklerni anlatıyım ..Samimiyetle soylyim meblag cok yuksek olmadgi icin oyle uzun suren davalar temyiz vs ugrasma zaten vekalet ucreti ve dava harclari fazla tutar.Babasna sirketi devrettgini yazmısın bu sonucla ticari statuye sahipler gorevli mah. Asliye yetkili mah. Ticaret mah olur.yani asliye ticaret mah acarsin.ama meblag dusuk oldgundan hakemler cozeblir saglkli olmaz ama zor olur.benim tavsiyet savciliga sikayette bulunursun Turk Ceza kanununa gore duzenlenmis Mala zarar verme sucundan dava acacagni soylersin onların adresne teblig yapildigi zaman gozleri korkacaktir.yani isin ozu uzun soluklu bir dava acmak yerine korkutma stratejisi uygulayarak sorunu cozmeni oneririm
    bende Cevdet beye katılıyorum

göz korkutmak en mantıklısı olacaktır.

gidersiniz sabahdan dükkana yanınada takım elbeseli veya resmi bir arkadaşını alırsın yapıyormusun yapmıyormusun de cevabınız hayır ise adliyeye gidiyorum de dön arkanı çık

meblağ çok büyük değil gibi gözüksede 700 tl az para değil nerdeyse asgari ücret.. insanoğlu bir ay boyunca dişini tırnağına katıyor o para için..

gider açarsın davanı tebliğ gider ellerine büyük ihtimal irtibata geçerler gel vazgeç yapalım vs sinden çünki baksana dediğine göre bozmuşda nasıl dile getireceğini gözünün korkusundan kaç günde açıklayamamış kıvırmış

geçmiş olsun üzüldüm gerçekten
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    10
    kardeşim diğer bir yolda ben öneriyim sana

eğer motoru bıraktığınız servis yetkisi ise
    sana en yakın tüketici hakem kuruluna başvur ,ve bu durumu adamlarada ilet,ble böle karardan sonra sizi icraya vereceğini söle (gerçekten verebilirsinde mahkeme kararına gerek kalmadan hemde)
    sonra tebliği yi alsın elemanlar ellerine durumun ciddi olduğunu anlasınlar
    bundan sonrasını senin sosyal mühendisliğine bırakıyorum
    not: işletmenin devir edeilmesi satılması vb. gibi durumların hiç biri seni bağlamaz
    yok yetkili servis değilse yapabileceğin yada başvurabileceğin bi mecra yok .
    mahkemeye veremezmiyim diye içinden geçirme hemen, bu gibi durumlarda ısptr istenir senden zararın olduğuna dair oda çook zor:(
    yok ben hırs yaptım fitil fitil getirecem bu adamların burnundan diyorsan avukat tut.
    Konu ağfndrdm tarafından (05.May.2012 Saat 02:13 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)