Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Xenon far hk.

Merhaba arkadaşlar,

Bu konu daha önceden konuşulmuştu hatırlıyorum ama browser' ım eski olduğu için eski konuları arama yapamıyorum ve heyacanımı yitirmemek adınada hemen buradan sizlere danışmak istedim

Bir arkadaşımdan devreleriyle birlikte çift xenon far edindim, daha doğrusu kullanmadığı için kesik attım Devreler birbirine çift taraflı bantla yapıştırılmış.

İlk sorum, bu devreleri birbirinden ayırsamda yani tek olarak kullansamda boyut olarak bir problem oluşuyor. O devreyi sosis çantadan başka nerede saklayabilir miyim?

Diğer bir sorum eğer ben bu farlardan tekini kullanırsam, motorumun uzun kısa far kombinasyonu nasıl olacak? Tek ampul aynı anda hem uzun hem kısa olarak yanmayacağı için herhalde kısaların yerine mi tercih edeceğim? Ya da bu problemi yaşamamak için fara ilave 2 sis farı alıp onlara mı çift neonu bağlayayım? Ya da 2 xenon' u akü kaldırır mı? (Belkide en önemli soru bu )

Bu arada elektrik işinden çok olmasada anlıyorum, bu işlemi kendim gerçekleştirebilir miyim? Far tasını falan değiştirmem gerekecek sanırım, bunun dışında devreleri bağlamada falan sıkıntı yaşar mıyım sizce?

Bu konuların hepsinde değerli fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum
    Konu Emre tarafından (09.May.2012 Saat 14:38 ) değiştirilmiştir.

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Merhaba,

Hocam öncelikle bol bol sigorta edin kendine, bu işlerle uğraşırken mutlaka biryerlerde kısa devre oluyor, benim olayı hatırlarsın Farların sadece Watt ve voltu değil, amperi de çok önemli. Benim taktığım 1 tanecik ampul volt ve watt olarak aynı olsa da elektrik tesisatımı mahfetti biliyorsun
    Xenon devrelerini herkes sosis çantada saklıyor, dolayısıyla alternatif bilemiyorum.
    Aküden şüpheliyim, başta çalışsa da, sis ve farın çekeceği elektriği, şarj dinamosu bir süre sonra karşılamayacaktır, ve yavas yavas ışkların zayıflaması ile birlikte akü bitecektir diye düşünüyorum. Benim kafamdaki şahsi fikir, böyle birşey yapacağım zaman, ışık sistemine ilave küçük bir akü yapmak olacak.
    Ayrıca sis farları bir röle yardımıyla, uzun olarak kullanabilirsin gibime geliyor.
    Konu dreamrocker tarafından (09.May.2012 Saat 14:49 ) değiştirilmiştir.

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkürler Onur, aslında daha önceden ufak sis farlarım için röle koymuştum araya. Hatta şu an far tasının içinde duruyor. Onu kullanmayı planlıyorum

Sigorta olayına kesinlikle katılıyorum ve senin olayınıda çok net hatırlıyorum. Allah' tan ucuz atlattın o işi

Xenon kullanan arkadaşlar var diye hatırlıyorum, onlar tesisat olarak sıkıntı yaşamamışlardı galiba. Tam emin olamadığım için herkesten fikir toparlayıp ona göre bu işe kalkışacam. Hazır xenon farları bulmuşken ziyan etmek istemiyorum, biran önce kullanmak istiyorum hatta

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    regalin zaten elektrik tesisatına iyi diyemem aküsüde zayıf..

takacağınız xenon zannedersem araba xenon u elektrik aksamını yiyip biterecektir zamanla

motorsikletler için üretilen uygun fiyatlı gayet etkili xenonlar var alman malları pahalı ama harbi kaliteli

konunun sorusuna gelince

valla bağlantılarını bilmiyorum
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,104
    internette araba için buldum ama sistem aynıdır işine yarayabilir
    alıntı not:

xenon ampülü yandığı anda 8.5A akım çekmekte ve ancak 1 dk sonra 3.5A seviyesine düşmektedir. Gerçekte çektiği akım olan 3.3A'e ise 3 dk sonra ulaşmakta. Şimdi 35 Wlık halojen ampülünü ele alırsak, çekilen akımını bulmak için 35'i 12 volta böldüğümüzde 2,92A gibi bir değer çıkmakta.

Eklenen resimler

Konu CELİL tarafından (09.May.2012 Saat 17:29 ) değiştirilmiştir.

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Emix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    regalin zaten elektrik tesisatına iyi diyemem aküsüde zayıf..

takacağınız xenon zannedersem araba xenon u elektrik aksamını yiyip biterecektir zamanla

motorsikletler için üretilen uygun fiyatlı gayet etkili xenonlar var alman malları pahalı ama harbi kaliteli

konunun sorusuna gelince

valla bağlantılarını bilmiyorum
    Regalin aküsü ve tesisatının iyi olmadığını biliyorum aslında ama bu işi daha önceden yapanlar olduğunu hatırlıyorum. Onun için benimde aklıma düştü valla Emil

Arkadaş scooter' ına taktırmıştı, sorun yaşadığı için söktürdü. Yani motor için mi araba için mi bilmiyorum tam olarak ama motordan söküldü

Sana sormak istediğim, elektrik aksamını yiyip bitirecektir demişsin ya, eğer bu sistemi takıp sorunsuz bir şekilde çalıştırırsam, ilerleyen zamanlarda neleri etkilerki? Yani ilk başta zarar vermiyorsa (sigortayı attırmamışsa, tesisata zarar vermemişse) kullanmaya devam ettiğim zaman başka parçalara zarar verme ihtimali var mı?

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkür ederim Celil abi Bu arada devre dediğim kısmın Celil Abi' nin 3. resimde paylaştığı devrelerle neredeyse bire bir aynı. Acaba benimkisi araba xenon' umu yaa? :mrgreen:

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı xcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Regalin aküsü ve tesisatının iyi olmadığını biliyorum aslında ama bu işi daha önceden yapanlar olduğunu hatırlıyorum. Onun için benimde aklıma düştü valla Emil

Arkadaş scooter' ına taktırmıştı, sorun yaşadığı için söktürdü. Yani motor için mi araba için mi bilmiyorum tam olarak ama motordan söküldü

Sana sormak istediğim, elektrik aksamını yiyip bitirecektir demişsin ya, eğer bu sistemi takıp sorunsuz bir şekilde çalıştırırsam, ilerleyen zamanlarda neleri etkilerki? Yani ilk başta zarar vermiyorsa (sigortayı attırmamışsa, tesisata zarar vermemişse) kullanmaya devam ettiğim zaman başka parçalara zarar verme ihtimali var mı?
    Sanıyorum ki motorun aküye ürettiği güç (elektrik), farların çektiği elektriği karşılamazsa ilk başta herşey çalışır, ancak zamanla farlar az yanmaya başlar, korna kesik çalmaya başlar ve aküyü bitirir.

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı dreamrocker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanıyorum ki motorun aküye ürettiği güç (elektrik), farların çektiği elektriği karşılamazsa ilk başta herşey çalışır, ancak zamanla farlar az yanmaya başlar, korna kesik çalmaya başlar ve aküyü bitirir.
    Zamanla elektriksel olan herseyi bitirecek ,;)
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Korku filmi gibi yazmışsınız valla çekindim yaa :mrgreen:

Elektriksel her şey nedir Emix? Akü biter tamamda, diğer parçalara zarar verir mi? Yani kondüktör, alternatör falan bunlarada mı zarar verir?

Vay arkadaş yaa beleş xenon kullanmayayım diye elinden geleni yapıyor bu motor :mrgreen:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)