Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Tombuloglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Onur Tombuloglu
    Endüstri ürünleri tasarımcısı
     yok
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Spyder- Daytona hakkında sorular...!

Arkadaşlar ;

Bir uzun süredir motor kulanmadım..
    Ve yeniden yollara akmak istiyorum..
    sakince keyfini çıkararak..
    Bu yüzden Daytona ve spyder arasında karar verme asamasında gidip geliyorum..
    burayı ve sahibinden.com u takip ediyorum iki aydır..
    bu iki motorun özelliklerini ve dezavantajlarını biliyorum.
    ama soracagım sorulara eski topiclerdede cevap bulamadım yada ben göremedim topic leri..
    ( özellikle uzun yolda rahatsız etmesi konusunda ama orjinal american çhopper lar bile bir yere kadar uzun sürüşte rahattır bence..)

kararsızlıgım su...

1. Bu iki motoru alan arkadaşlar fazla km yapmadan satıyorlar..
    sorun teknik bir sorunmudur yoksa asvalt tipi chopper motor kullanmanın ( ki chooper crusier olarak gecer ama bence daytona ve spyder fabrika üretimi olmasına ragmen chooper..:D ) sürüş zorluklarını kullandıktan sonra gördükleri için mi..?

2. uzun süre motor kullanmamış biri olarak ben trafikte manevralarda daytona yada spyderle ne sorun yaşarım...
    yalnız dikkatinizi çekerim amacım sürat yapayım makas atayım hızlı döneyim yoluma varayım degil...
    tamamen motorun havasından keyif almak ve yolun tadına varmak ( istanbul trafiginde ne kadar zevk alacaksam oda ayrı :D )...( zamanında yeterince delilik yaptık yeter..:D:D )

3. Bu alacagım motoru kar hariç 12 ay kullanacagım buda ayrı bir konu..

4. Bu iki motoru kısada olsa deneyip kullanma sansım nerde olur...

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama fikirleriniz önemli...
    özellikle celil dost sen buranın duayenisin gördügüm kadarı ile fikirlerini paylasırsan sevinirim...
    sezonu kaçırmadan almak istiyorum açıkçası..

sevgiler ve saygılar dostlar..

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,856
    Beğenilmiş
    7,136
    Merhaba onur spyder ve daytonanın makinası ve yürürü aynı kasaları farklıdır
    her kişinin zevkine göre iki farklı tarz makina
    ben spyder tercih ettim çok çekici bol nikalajlı bir model çatalın ileride olması sıkışık trafikte insanı yorsada yol tutuşu viraja yatışı çok iyidir genel olarak alanların düşük km de satmaları keyfini alıp daha konforlu yüksek cc bir makinaya geçme istegidir
    daytona dengesi trafikte spydere göre daha iyidir ama onunda oturuş pozizyonu öne yatık oldugundan bir süre sonra bel rahatsız oluyor spyder in oturma pozizyonu diktir bel için daha iyi ve rahattır ama daytonanında ayrı hoş bir tarzı var tercih meselesi en doğru seçim için iki makinanında üzerine oturup hangisinin sana hitap ettiğine bakarak anlarsın zor seçim kolay gelsin

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Tombuloglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ;

ama soracagım sorulara eski topiclerdede cevap bulamadım yada ben göremedim topic leri..
    ( özellikle uzun yolda rahatsız etmesi konusunda ama orjinal american çhopper lar bile bir yere kadar uzun sürüşte rahattır bence..)

kararsızlıgım su...

sorun teknik bir sorunmudur yoksa asvalt tipi chopper motor kullanmanın ( ki chooper crusier olarak gecer ama bence daytona ve spyder fabrika üretimi olmasına ragmen chooper..:D ) sürüş zorluklarını kullandıktan sonra gördükleri için mi..?

2. uzun süre motor kullanmamış biri olarak ben trafikte manevralarda daytona yada spyderle ne sorun yaşarım...
    yalnız dikkatinizi çekerim amacım sürat yapayım makas atayım hızlı döneyim yoluma varayım degil...
    tamamen motorun havasından keyif almak ve yolun tadına varmak ( istanbul trafiginde ne kadar zevk alacaksam oda ayrı :D )...( zamanında yeterince delilik yaptık yeter..:D:D )

özellikle celil dost sen buranın duayenisin gördügüm kadarı ile fikirlerini paylasırsan sevinirim...

Celilin dediği gibi kasalar aynı tipleri farklı 2 modeldirler seçimi zevk meselesidir.Ağır makinadırlar yaklaşık 200 kg haliye yoğun trafikte 125-150 cclik bir Commuter makinayla aşık atamazlar .Eski kullanıcıysan 350 cc lik motor tipi seni tatmin edecektir satılmalarının nedeni tarz meselesi ,ailevi baskı veya borç harç taksitle alındığı için maddi sıkıntıdır genelde.bu makinaları deneyebileceğin bir yer yok anca Sefaköy Motorland de üzerine binip inceleyebilirsin yada yarın akşam Yeşilköyde toplaşmamız var gelip her iki modeli de deneyebilir hakkında detaylı bilgi alabilirsin.Ben Avcılarda kalıyorum dönüşte de Avcılara kadar bırakabilirim.

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    satıs sebebımızın cogu zaman daha buyuk makınalara gecmek. uzun yollar yapıyoruz sırtımızda yuklerle. 350cc yetıyo tabı ama ınsanoglu ıste :D teknık acıdan sıkıntısız makınalar sorun cıkarmıyor. spyderların menevra kabılıyetı daha az daytonaya gore. ama daytonadan daha rahat oturus pozısyonu var. gercı daytonanın t gıdonunu ceyrek caylakla degıstırınce super bı surus pozısyonu yakalıyo. ben oyle yaptım. bence 2 makınayıda gormen lazım. baya farklı tarzdalar. bızım aga satıyodu makınasını buyutmek ıcın. geçmısını bıldıgımız makınalar kazasıda yok sanırım. çil çil makına. bi konu istersen.
    insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
    Benzinim bittiğinde anladım

Onur Tombuloglu
     yok
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Celil, Rona ve Diesel Dostlar...

Bu üç cevap kafamdaki soruları netleştirdi...
    teşekkür ederim hepinize...
    Üzerine oturdum makinaların daha önce oldukçada arastırdım ...
    Ama kullanıcılardan direkt fikir almak daha önemliydi...

Açıkçası gönlüm de tercihimde 350 E-6 Spyder diyor..:D

Finans konusuda halledince duruma göre ya taksit yapan bir yerden sıfır alıcam ( ki su ara vade farksız 9.300 civarı )
    Yada sıkı pazarlıklarla nakit halledicem..

Temmuz ayı içinde gerçekleştirmeye çalışıcam insallah...

Ve Rona dostum teklifin için tşk ederim sagolasın ancak buluşmaya gelmem ne yazıkki bu bir kaç gün işsel yogunlugum söz konusu...

Sevgiler tekrar teşekkürler...

CrimsonLove - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Fazil Erciyes
    Gazeteci
     Suzuki GSXF 750
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Tombuloglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ;

kararsızlıgım su...

ben 3 hafta evvel aldım 250 spyder, tahminimce borcum bitip birazda para biriktirince yükseltmek için seneye satarım ;)

kullanmak aşırı keyif verici, caddelerde sorun yok, çukurlara düşmediğin sürece ve tümsekleri çıkarken ağır çıktığın sürece hiç bir sorun olmaz, asıl sorun şu daytonada aynımı bilmiyorum ancak spyderin altı yere çok yakın o yüzden yazdım bu satırları , alırsan dikkatli olmalısın (:

ben 3.5 yıldır hiç motor kullanmadım, 3 hafta önce üstüne oturdum ve direk anımsadım, kullanmanın bir zorluğunu yaşamadım ( benzin musluğunu kapalı bırakmak dışında, kullanıcı hatası ) :D

motor her zaman kullanılabilir yeterki yerler ıslak olmasın ;)

şimdiden hayırlı olsun..

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı CrimsonLove Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben 3 hafta evvel aldım 250 spyder, tahminimce borcum bitip birazda para biriktirince yükseltmek için seneye satarım ;)

kullanmak aşırı keyif verici, caddelerde sorun yok, çukurlara düşmediğin sürece ve tümsekleri çıkarken ağır çıktığın sürece hiç bir sorun olmaz, asıl sorun şu daytonada aynımı bilmiyorum ancak spyderin altı yere çok yakın o yüzden yazdım bu satırları , alırsan dikkatli olmalısın (:

ben 3.5 yıldır hiç motor kullanmadım, 3 hafta önce üstüne oturdum ve direk anımsadım, kullanmanın bir zorluğunu yaşamadım ( benzin musluğunu kapalı bırakmak dışında, kullanıcı hatası ) :D

motor her zaman kullanılabilir yeterki yerler ıslak olmasın ;)

şimdiden hayırlı olsun..
    Daytona Spyderden daha yüksek hatta ön maşadan daha da yükseltmek için ayarlanabiliyor.

CrimsonLove - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Fazil Erciyes
    Gazeteci
     Suzuki GSXF 750
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Daytona Spyderden daha yüksek hatta ön maşadan daha da yükseltmek için ayarlanabiliyor.
    bizim spyderleride yükseltebiliyomuyuz :D :mrgreen: :(

Onur Tombuloglu
     yok
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ama Rona Dostum eger daytonayı çataldan yükseltirsen yere duruç açısı degişir...
    Makinanın dinamik tasarımı geregi daytona daha yüksek olmak zorunda...
    Spyder se eger biraz daha yüksek olsa virajlarda savrulur....

Tasarımcı bir mühendis olarak söylüyorum arkadaşlar;
    fabrika çıkısı şase tasarımıyla oynamak dogru degil...
    Ama onun dışında benzin deposundan tutta çamırlugu motoruna kadar istedgin herşeyi degiştirme sansın var...( Maliyetine de bakmak lazım tabiki...)

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)