arkadaşlar geçenlerde şile gezisi dönüşü benım marş rublesınden çatır çutur, hatta katır kutur sesler gelmişti.
dün hızırbey caddesındekı engın ustaya bıraktım motoru. bugun telefonda rublenın vıdalarının gevsemıs oldugunu gevseyen cıdalardan bırının de bobıne düşüp bobinin yapraklarını parcaladıgını (18 yapraklı buarada bizimkiler) soyledı. dolayısı ıle bobın akuyu şarj etmıyormuş. akü bitene kadar gidersin, akü bitincede marş basmaz dedi.
3 farklı yerden fıyat aldım bobiniçin hepsıde 120 ıla 130 arası.
uyuz oldugum konu kadıkoydekı guvendıgımız motorculardan bırı bu parcaya 200 tl fıyat cektı. alı ustadan parçayı buldum elınde varmıs koşa koşa gıttım aldım. lıste fıyatınıda gosterdı herzamankı gıbı. 100 tl. benım %20 karım var kardesım dedı 120 tl ye aldım.
ya %25 30 karı anlarım da %100 kar nedır yaa. bukadarmı salak yerıne konur ınsan. herkes 120 125 derken sen nasıl 200 dersın o parçaya.
neyse dağatmıyım konuyu. ali usta dikkatımı cekn bişey daha söyledi. bu hafta 1 spyder daha gelmıs aynı sorun uzerıne. gecen haftada 2 motor daha... yanı arkadaslar olay şu. fabrıka o vıdaları sıkarken, ilaç falan damlatmıyor tutsun diye. adam gibi sıkmıyolar zaten. vibrasyondan dolayı ve bobın dondukçe o vidalar yerınden cıkıyor ve dırek bobıne düşüyor. netıce resımde goruldugu gıbı bobının tellerını kesıyor. yag değişimine flan gittiğinizde mutlaka kontrol ettırın o vıdaları. biraz zor biyerde motorun sol tasının kopmle acılıp bobınıon cıkarılıp bakılması gerekıyor vidalara ama en azından birkere saglama alın kendınızı...

RR DD 350 E6-C
istanbul
A Rh (+)

Onun için hep sabit bir yerle çalışmak mantıklı gerçekten. Tekrardan geçmiş olsun.