Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

motorunuzun ve cüzdanınızın selameti için

arkadaşlar geçenlerde şile gezisi dönüşü benım marş rublesınden çatır çutur, hatta katır kutur sesler gelmişti.
    dün hızırbey caddesındekı engın ustaya bıraktım motoru. bugun telefonda rublenın vıdalarının gevsemıs oldugunu gevseyen cıdalardan bırının de bobıne düşüp bobinin yapraklarını parcaladıgını (18 yapraklı buarada bizimkiler) soyledı. dolayısı ıle bobın akuyu şarj etmıyormuş. akü bitene kadar gidersin, akü bitincede marş basmaz dedi.
    3 farklı yerden fıyat aldım bobiniçin hepsıde 120 ıla 130 arası.
    uyuz oldugum konu kadıkoydekı guvendıgımız motorculardan bırı bu parcaya 200 tl fıyat cektı. alı ustadan parçayı buldum elınde varmıs koşa koşa gıttım aldım. lıste fıyatınıda gosterdı herzamankı gıbı. 100 tl. benım %20 karım var kardesım dedı 120 tl ye aldım.
    ya %25 30 karı anlarım da %100 kar nedır yaa. bukadarmı salak yerıne konur ınsan. herkes 120 125 derken sen nasıl 200 dersın o parçaya.
    neyse dağatmıyım konuyu. ali usta dikkatımı cekn bişey daha söyledi. bu hafta 1 spyder daha gelmıs aynı sorun uzerıne. gecen haftada 2 motor daha... yanı arkadaslar olay şu. fabrıka o vıdaları sıkarken, ilaç falan damlatmıyor tutsun diye. adam gibi sıkmıyolar zaten. vibrasyondan dolayı ve bobın dondukçe o vidalar yerınden cıkıyor ve dırek bobıne düşüyor. netıce resımde goruldugu gıbı bobının tellerını kesıyor. yag değişimine flan gittiğinizde mutlaka kontrol ettırın o vıdaları. biraz zor biyerde motorun sol tasının kopmle acılıp bobınıon cıkarılıp bakılması gerekıyor vidalara ama en azından birkere saglama alın kendınızı...
    insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
    Benzinim bittiğinde anladım

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,658
    Beğenilmiş
    6,885
    Geçmiş olsun alper ufacık bir vida başına nasıl iş açtı bununla geçmiş olsun başka sıkıntılar olmasın

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Geçmiş olsun Alper, bu piyasa gerçekten çok kötü :( Sağlık sektörü gibi tutturabildiğine giydiriyorlar Onun için hep sabit bir yerle çalışmak mantıklı gerçekten. Tekrardan geçmiş olsun.

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    teşekkür ederim.haklısınız sabit biyerle çalısmak lazım. benım gıbı çiseden nem kapan titiz bi adamsanız motor konusunda, bu biraz zor oluyo tabi :D

kerem sen
    motion graphicer
     regal raptor 250e-9
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Arkadaşlar merhaba. Öncelikle Alper arkadaşım geçmiş olsun.Yukarıda yazılanlara istinaden bende birşeyler yazmak istiyorum. Ben motor'a yeni başlayan birisiyim. Daha doğrusu öncesinde scooter kullanan ve vitesli motora yeni geçmiş birisiym. Ancak motor sevdam gerek 2.el aldığım motorun satıcısından gerekse kendisinin buraların önde gelen ve regal in öncülerinden olduğunu söyleyen, sürücü ve kullanıcının can güvenliğine önem veren (!) servislerden yediğim tokatlarla ve tecrübelerle başladı. Kadıköy servislerine selam ederim (!)...

Geçtiğimiz günlerde motorun çalışmaması sebebiyle "kendi yetkili servisidir, buna güvenmeyeceğimde kime güveneceğim ? Hemde bu sitede bilinmiş ve söz sahibi insanlardır" düşüncesi ile Kadıköy'de bir servise geldim.Motor çalışmıyordu ve vurdurmaya çalıştım olmadı. Oturduğum muhitin Kadıköy'e uzaklığı sebebiyle aradık sorduk "motoru nasıl getirebiliriz?" diye dediler ki taşıyıcı arkadaşlar var onlar size yardımcı olurlar, 70 TL isterler. Siz bilirsiniz" dediler. Peki dedik "sizin işçiliğiniz nedir?" Dediki arkadaş "100 TL işçilik alırız". Tamam dedik.Bunun üstüne bizde hatrımızı kırmayacak bi tanıdığımız ile sabahın köründe sırf o "70 TL" yi vermemek için kendi imkanlarımızla taşıdık motoru Kadıköy'e.

Neyse arkadaşlar baktı ilgilendi motorla. Tabi o sırada motorun bujiler felan açıldı kontrol edildi felan.Bir liste yaptı bize arkadaş dedi şu parçalar değişicek şunların temizliğini yapacağız. Toplamda 350 TL dedi. Daha önceden kendi semtimdeki bir serviste aynı fiyatı söylediği için kendimce çektiği fiyatı makul buldum. Ama sonrasında da ekledi "İŞÇİLİKTENDE 150 TL ALIRIM BU DA SANA 500 TL YAPAR !" Şaka gibi ! E dedim "telefondan arkadaş 100 TL" demişti ! Usta'nın söylediği tek cevap şu "Burda usta benim! Burada fiyatı sadece ben çekebilirim..Onun böyle bir yetkisi yok !" Bende listedeki bir kaç parçayı eledim ve fiyat 350 TL'ye indi. Tamam dedim ve bıraktım motoru orada.

Bir kaç gün sonra geldim aldım motoru.Yapılmış gözüküyor motor. Bir denedik motor yine çalışmıyor (!) dediki "aküler sağlam değil" . Şarj ettik çalıştı motor. Dedim aküler ne kadar Yuasa çıkarttı bana oradan birisi. Dediki "fiyatı (buraya dikkat) 280 TL"...

Lütfen diğer benim gibi acemi, motora yeni başlamış arkadaşlar bu yazdıklarımdan az da olsa bir ders alsın. Yukarıda bahsettiğim servis elemanlarınadır lafım. "Sizin canınız önemli, motorda kaporta sizsiniz, 3 ün 5 in hesabını yapmayın eksikliği neyse paranıza kıyın, canınızdan önemli değil" diye laflar ediyorsunuz ya siz. İnanın hiç samimi gelmiyor dedikleriniz ve şunu bilin biz salak değiliz. 3 ün 5 in hesabını yaparakta bir yere kadar devam edersiniz. Birisinin tecrübesizliğinden yararlanarak, söylemiş olduklarınızla fazlasıyla çelişiyorsunuz. Ve en önemlisi 50 TL ne seni zenginleştirir ne beni fakirleştirir. Ama itibar çok zor kazanılır çok kolay kaybedilir. Aceminin ya da motordan hiç anlamayan birisinin içine kuşkuyu ve şüpheyi yerleştirip, o şahsın korkularıyla beslenmek ustalık değildir. DIESEL 'in söylediklerine aynen katılıyorum ve ekliyorum. Bu işe yeni başlamış arkadaşlar "MOTORA YENİ BAŞLIYORSANIZ 0 KM MOTOR İLE BAŞLAYIN YA DA GERÇEKTEN ÇOK SAĞLAM, GÜVENİLİR BİR USTANIN REFERANSI İLE ALIN BAŞLAYIN." Motorlamı ya da ustadan yiyeceğin giydirme ile mi uğraşacam ya da kime güveneceğim derken motoru kullanamaz oldum. Umarım bu uzun sitem niteliğindeki yazıyla sizleri sıkmamışımdır.İyi günler keyifli,kazasız sürüşler dilerim...

ruhumm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ömer polat
    BAYAN KUAFÖRÜ
     DD250E-9B
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    arkadaşlar acık acık söyleyinde gitmeyelim o servislere aç kalsınlar anlasınlar anyayı konyayı zaten sezonda 3.4 ay calışıolar ondada oturup sinek avlasınlar

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    2.el garanti kapsamında olmayan motosiklet alan arkadaşlarımız için naçizane bir tavsiyem olacak.Motor ustalarının iyisini kurye arkadaşlar iyi bilir bu konuda kendilerine danışmanızı öneririm.Parça konusunda biraz zaman kaybı olur ama sağlam iş çıkartırlar.

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    macabre aynı servıscıden bahsetmısız :D
    parçaların en ucuzunu orjınal olarak ali ustadan temin edebılırsınız. işçiliğide iyidir gördüğüm kadarı ile. ama kendısının beşiktaşta olması biz anadolu yakasındakıler ıcın sorun oluyor. usta önerisi istersen hasanpaşada (fikirtepe tarafında kalıyor daha çok) engin meral usta var. 50 yasında hafif kırık (ustanın kırığı makuldür ) kendını gercekten gelıstırmıs motoru yalayıp yutmus bı adam. telefonu 0533 648 78 38 hızırbey cad. no.10
    amacım reklam yapmak falan değil. haberıde yok suan ısmını verdıgımden. ama bızı bu denlı duduklemeye calısıyorlarken canımızı yakıyorlarken işini adam gibi yapan ustalar bılınsınde kımsenın tadı kaçmasın isterim.
    buarada o kadıkoydekı servısın ısmını veremem çünkü benim onlarla eskiye dayalı samımı bı ahbaplıgım vardı. ihanet etmiş gibi hissederim kendimi.zamanında canım cıcımken şimdi karalayamam isimlerini.

kerem sen
    motion graphicer
     regal raptor 250e-9
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Eyvallah teşekkür ederim dostum. Evet Ali ustayı herkes methediyor. Söylemiş olduğun Engin Meral Usta'yı da çoğu kez duydum. Bir keşif ve antrenman turunda oraya da uğrayacağım. Ama şimdilik Ali ustayı bir göreyim diyorum, Kısmetse biraz daha tecrübe kazanınca avrupa yakasına da geçme niyetim var. Adamda parçalarda bayağı ucuz. Bakalım, önerilerin için tekrar tekrar teşekkürler. Ayrıca isim vermemekle ilgili kararına son derece saygı duyuyorum. Bende açık ve aleni bir şekilde vermek istemedim isimlerini çünkü Kadıköy'ü azcık bilen neresini tarif ettiğimi çok çok iyi biliyor. Ve o servisten bu muameleyi gören ilk ben değilim bundan eminim.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,658
    Beğenilmiş
    6,885
    Merhaba kerem aramıza hoş geldin

Geçmiş olsun bizler için en önemli şey sağlam dürüst ustalar bu ustaları destelemeliyiz öte yandan senin canını yakan servisin kim oldugunu bölgeyi bilen akadaşlar tahmin ediyor ve bir daha oraya ugramayacagı kesin ismini buradan açkça ifade etmek doğru olmayacıgından açıklayamayız fakat herkes mühabbetlerimiz sırasında bunların kim oldugunu ögrenecek işallah bundan sonra makinan sorun çıkarmaz keyifle binersin
    Konu CELİL tarafından (01.Temmuz.2012 Saat 12:24 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)