Herkese selam. Kısmetse 28 temmuzda direksiyon sınavına gireceğim A2 için. Kursa kayıt olurken 60 lira olarak söylemişlerdi direksiyon harcını ben de heryerde 50 niye sizde 60 dedim. Onlarda tabi müşteriyi kaçırmamak için o zaman bakarız bişeyler dediler. Neyse 10 lira çok önemli diil deyip kaydımı yaptırdım. Şimdi mesaj geldi ücretinizi 18 temmuza kadar kursa teslim etmeniz gerekmektedir. Ve arkadaşlar tam 100 lira istiyor insafsızlar. Tabi benim tepem attı. Hemen internette biraz araştırdım. Zaten B ehliyet alırken de bu şerefsizlerin bir kısmını cebe indirdiklerini biliyordum. Sonra Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğünün 12/06/2013 tarihinde yayınladığı aşağıda linkini verdiğim genelgesini buldum. Tam 50 liraymış arkadaşlar. Hatta kursun sınava girecek öğrenci sayısı 200 ü geçiyorsa adam başı 40 liraya iniyor. Ve maddede kursiyerin ilgili hesaba kendinin yatıracağı yazıyor. Ama bu vampirler parayı elden alıp bir kısmını cebe indirme peşindeler. Neyse kursu aradım dedim başta 60 dediniz sonra bişeyler yaparız demiştiniz dedim şimdi neden 100 lira istiyorsunuz. tabi hemen cevap hazır yeni bir yönetmelik geldi o yüzden 100 lira :D Dedimki şu an yönetmelik karşımda duruyor hiç de 100 lira yazmıyor 50 lira yazıyor. yok olur mu diyo 100 lira :D hala iddia ediyor :D sonra biraz daha konuştuk tabi uzun uzun yazmim köşeye sıkıştı ne dediyse cevabını verdim. o zaman patronla görüşürsünüz dedi. tamam dedim. sonra 1 saat geçti geri aradı beni. o 50 liralık fazlalık kursun koçluk hizmetiymiş :D Kardeşim dedim ben kurs ücretini ne diye veriyorum o zaman? sonradan böyle ücretler alınması etik diil falan dedim. kaldı ki hadi ben 60 lira vereyim başta öyle dediniz diye 10 lirası size kalsın ama 100 lira vermem dedim. Hem sonradan böyle keyfi değişiklikler olmaz falan filan dedim. Neyse gene yediremedi bana kadın. o zaman dedi tekrar patronla konuşursunuz gelince. tamam dedim kapadım direk MEB özel eğitim kurumları genel müdürlüğüne şikayet maili attım uzun uzun döşedim. Bakalım ne cevap verecekler ama işin kötü kısmı kanuna göre en geç cevap verme tarihi 8 ağustos. Ben 28 temmuzda sınava giricem. Kursun patronu işi yokuşa sürerse bu kadar işimin arasında bi de onunla nasıl uğraşacağımı düşünüyorum. Vaktim olsa başbakana kadar giderim :D insanları göz göre göre kandırıyolar. Adam canını dişine takıp ayda 700-800 lira para kazanabiliyor bu uyanıklar da hop 50sini kıllarını bile kıpırdatmadan cebe indiriyorlar. Yok öyle yağma.

Arkadaşlar çevremizdekileri böyle dümenlere karşı bilinçlendirelim diyorum. Artık bu sürücü kurslarının kan emme dönemleri bir son bulsun.

http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosy...elikynerge.pdf