Abiler motordan hiç anlamadığımı tekrar beyan ederek başlayayım söze. [smilie=greencolorz:
Geçen ay ben tatile giderken motoru arkadaşa bıraktım; "yaptır şuna bir şeyler" dedim. O da sağolsun bir ustaya çeşitli ayarlar yaptırmış.
Sonra da uzunca bir deneme sürüşü yapmış. Kendisi 160kg bir adam ve benim motorla 140 yaptığına yemin ediyor ayarlardan sonra. Ben öncesinde yaptığım denemelerde 115'i geçemedim hiç; hem de 70 kiloyum.
Sonrasında ben debriyaja frenlere falan bakılsın diye telefon edince başka bir ustaya götürmüş. Usta ayarları beğenmemiş, bu ayarla bu motor uzun dayanmaz demiş; değiştirmiş. Debriyaj balatası, arka fren balatası, fren teli, debriyaj teli, şanzıman yağı mıydı neydi o, bujiler falan değişmiş.
Sonra da ben tatilden döndüm, motor cillop. Debriyaj fren vites geçişleri bilmemne herşey süper. Ama benim huyum değişti sanki, eskiden hiç yapmazdım, bakım sonrası 6. vitese geçmeye çalışmaya başladım. [smilie=greencolorz:
80km falan hızla 5. viteste giderken vites yükseltmeye çalışıyorum refleks olarak; acaba diyorum motorun performansı düştü de 80km zorluyor ve bana da vites istiyormuş gibi mi geliyor? [smilie=greencolorz:

DD250E-9B
Ankara
0 Rh (+)

vur ya valla vur ağız burun kalmasın bende