Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

grolof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82

Buji neden kurum bağlar

Arkadaşlar muhakkak bu konu daha evvel yazılmıştır ama ben bulamadım.
    Yaklaşık 2 ay evvel komple motor yaptırdım,piston,sekman,gömlek eksantrik mili değişti.
    Depo temizlendi karbüratör temizlendi ayarlandı ama samsunda elle ayarlandığı için tam ayarlandı diyemem.
    İki seferdir aynı buji siyah duman bağlıyor yani kurum bağlıyor ama çalışmasına pek etki edeceğini sanmıyorum.
    Geçenlerde karbüratör hava hortumlarını değiştirirken karbüratörü sökünce hava ayarını eşit şekilde 3,5 tur olarak ayarladım ama buji yine kurum bağladı.
    Motordan bir arıza sanmıyorum çünkü 1000 km yaptım çok az bir yağ eksiltti ,yağ yaktığını sanmıyorum.
    Acaba karbüratör ayarındanmıdır.
    Ustaya sorduğumda bu motorlarda normaldir gibi bir cümleyle savuşturdu sanıyorum.
    Önerilerinizi bekliyorum.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Teşekkür ederim
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Çok soru soruyorum ama kusura bakmayın.
    Ben karbüratörü sökünce iki tarafın hava ayarını eşit yapmıştım,acaba kurum bağlıyan tarafın hava ayarını biraz daha açarsam zengin karışımı önlemiş olurmuyum yoksa o tarafın benzinini biraz azaltabilirmiyim.Yada nerden ayarlıyabilirim.Ayarlamak için karbüratörü sökmek gerekirmi.

Biliyorum bunlar ustanın yapacağı işler ama götürdüğüm usta her motorla uğraştığı için regal hakkında çok bilgili olduğunu sanmıyorum.
    Bu yaz istanbula kızımın yanına motorumla gelmeye niyetliydim o yüzden çokda masraf ettim ama bayramda kendileri gelecekleri için ben gelemiyorum ve haliyle ali ustaya ayarlatma şansımda kalmadı.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok soru soruyorum ama kusura bakmayın.
    Ben karbüratörü sökünce iki tarafın hava ayarını eşit yapmıştım,acaba kurum bağlıyan tarafın hava ayarını biraz daha açarsam zengin karışımı önlemiş olurmuyum yoksa o tarafın benzinini biraz azaltabilirmiyim.Yada nerden ayarlıyabilirim.Ayarlamak için karbüratörü sökmek gerekirmi.

Biliyorum bunlar ustanın yapacağı işler ama götürdüğüm usta her motorla uğraştığı için regal hakkında çok bilgili olduğunu sanmıyorum.
    Bu yaz istanbula kızımın yanına motorumla gelmeye niyetliydim o yüzden çokda masraf ettim ama bayramda kendileri gelecekleri için ben gelemiyorum ve haliyle ali ustaya ayarlatma şansımda kalmadı.
    Hava ayarı iki tarafta eşit olması gerekli
    Karbiratör çift boğazlı olduğu için her boğaz için ayrı benzin giriş ayarı var bu ayarlar makina ile yapılıyor ama hava ayarındaki gibi iki tarafın vidasını eşit ayara getirerek hava ayar sitemini oradada deneyebilirsin
    Ayar vidası nerede diyeceksin karbiratörün üzerinden tellerin çektiği silindir şeklindeki parça 2 karbiratör boğazının üzerindeki bir mili hareket ettirir mil karbiratöre giren minik pistonları çeker o pistonların dibinde ayar vidaları var oradan ayar yapılıyor o vidalar karbiratör kapaklarının açılma ayarını yapıp ne kadar benzin alacağını belirliyor Yazarak tarif pek zor oldu ama uygulama daha kolay sana kolay gelsin
    Not: sağlam tarafın ayar turunu sayarak diğer tarafı ona göre ayarlayabilirsen ayar tutabilir

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Her zamanki gibi çok yardımcı oldunuz.Çok teşekkür ederim.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Karburatörü söküp hava ayarını yapıp bağladım ama yine sağ taraftaki buji kurum bağladı soldakinde problem yok.
    Burda doğru dürüst ayar yaptıramadığım için gidip mct 250 nin karbüratörünü alıp taktım,olmadı ali ustayı arayıp hava ayarının tur sayısını sordum kendisine mct karbüratörü olduğunu belirttim tam sık ve 5 tur aç dedi.
    Motorun çalışmasında ve gaz yemesinde sorun yok ama niye kurum yapıyor diye kafaya taktım,kurum çoğalınca ateşlemede problem olur sanıyorum.
    En son
    acaba buji kablosunda problem olabilirmi diye aklıma gelince iki kablonun yerlerini değiştirdim şimdi o şekilde deneyeceğim bakalım bu sefer sol taraf kurum yaparsa kablodan olduğunu anlıyacağım.
    Aklımada başka ihtimal gelmiyor.İyi netice alırsam sonucu burda paylaşırım.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

nebi özenç
    öğrenci
     dd150e-2
     izmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karburatörü söküp hava ayarını yapıp bağladım ama yine sağ taraftaki buji kurum bağladı soldakinde problem yok.
    Burda doğru dürüst ayar yaptıramadığım için gidip mct 250 nin karbüratörünü alıp taktım,olmadı ali ustayı arayıp hava ayarının tur sayısını sordum kendisine mct karbüratörü olduğunu belirttim tam sık ve 5 tur aç dedi.
    Motorun çalışmasında ve gaz yemesinde sorun yok ama niye kurum yapıyor diye kafaya taktım,kurum çoğalınca ateşlemede problem olur sanıyorum.
    En son
    acaba buji kablosunda problem olabilirmi diye aklıma gelince iki kablonun yerlerini değiştirdim şimdi o şekilde deneyeceğim bakalım bu sefer sol taraf kurum yaparsa kablodan olduğunu anlıyacağım.
    Aklımada başka ihtimal gelmiyor.İyi netice alırsam sonucu burda paylaşırım.
    Sorunu cözebildinmi neden kaynaklanıyormuş ?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)